Κείμενο και αφίσα αλληλεγγύης στους διωκόμενους της πορείας στις 27-2-2010

ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ!

Την Τρίτη 16 Φλεβάρη 2010, η ΕΛ.ΑΣ. στήνει «μυστική» επιχείρηση σε γειτονιά του Βύρωνα, με στόχο τη σύλληψη 2 «περιβόητων κακοποιών» και, ταυτόχρονα, την αποκατάσταση «της χαμένης τιμής του Σώματος» μετά την αφαίρεση οπλισμού 2 μπάτσων από αγνώστους στο Μαρούσι το προηγούμενο βράδυ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δεκάδες ένστολοι δολοφόνοι κατακλύζουν την περιοχή. Εντοπίζουν το στόχο τους και το μεσημέρι χωρίς καμία προειδοποίηση αρχίζουν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Η σύλληψη γίνεται. Το τίμημα, όμως, πληρώνει ο Nicholas Toddi, 25χρονος εργάτης από την Αλβανία, ο οποίος δολοφονείται από όπλο μπάτσου με 9 σφαίρες πισώπλατα. Η χυδαιότητα της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται αφού τις πρώτες ώρες του συμβάντος τον βαφτίζει ως έναν από τους ληστές προκειμένου να καλύψει το «μοιραίο λάθος» και τον αφήνει να ξεψυχήσει στον δρόμο! Λίγο αργότερα, η ΕΛ.ΑΣ μας ενημερώνει ότι η επιχείρηση της ήταν «πετυχημένη» ενώ ο Χρυσοχοϊδης προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες μιλώντας για «τραγικό γεγονός». Το μήνυμα είναι έμμεσο αλλά εξίσου απειλητικό: η καταστολή θα κάνει τη δουλειά της με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμα και αν αυτό είναι οι ζωές των περαστικών (οι ζωές μας). Άλλωστε γι’ αυτούς δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από μια παράπλευρη απώλεια…

Μια κρατική δολοφονία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Απ’ την επόμενη μέρα, ξεκινούν κινήσεις αντιπληροφόρησης ώστε το γεγονός να μην περάσει στα «ψιλά» και να φανούν τα πραγματικά αίτια αυτής της «παράπλευρης απώλειας».

Το Σάββατο 27/2/2010 πραγματοποιείται πορεία αντιπληροφόρησης στις γειτονιές του Βύρωνα με την συμμετοχή 700 διαδηλωτών. Βρεθήκαμε στους δρόμους μέσα από κινηματικές διαδικασίες για να σπάσουμε το τείχος σιωπής και φόβου που προσπαθεί το καθεστώς να επιβάλλει πάνω στο σώμα της κοινωνίας. Η πορεία περνά και από το σημείο της δολοφονίας του εργάτη N.Toddi, συναντώντας τις θετικές αντιδράσεις των κατοίκων που εξέφραζαν την οργή τους για την πολεμικό σκηνικό που έστησε η αστυνομία μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή αλλά και για τον άδικο θάνατο του Nicholas. Κατά την διάρκεια της πορείας, διαδηλωτές σπάνε τις βιτρίνες 2 γραφείων των Τ.Ο του ΠΑΣΟΚ ως ελάχιστη πράξη αντιβίας απέναντι σε μια κρατική δολοφονία. Από το πρωί του Σαββάτου, η περιοχή θυμίζει εποχές Κατοχής γεμίζοντας με εκατοντάδες ανώνυμους ένστολους δολοφόνους που κρύβονται κάτω από τα κράνη και πίσω από τις ασπίδες τους. Στην οδό Χρ. Σμύρνης και λίγο πριν την κατάληξη της πορείας στην Πλ.Δεληολάνη (Μαρτάκη), δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθενται στη πορεία. Ξυλοκοπούν άγρια διαδηλωτές, αλλά και όσους περαστικούς τολμούν να διαμαρτυρηθούν για την συμπεριφορά της αστυνομίας. Παράλληλα μηχανοκίνητες ομάδες των μπάτσων (ομάδα Δ) εφορμούν πάνω στο όγκο των διαδηλωτών πατώντας τους με τις μηχανές. Απολογισμός: δεκάδες τραυματίες και 19 προσαγωγές εκ των οποίων 11 μετατρέπονται σε συλλήψεις. Ένας εκ των συλληφθέντων ξυλοκοπείται άγρια και όλως τυχαίως οι μπάτσοι του φορτώνουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Όλοι θα αφεθούν ελεύθεροι 3 μέρες μετά.

Το μήνυμα εστάλη: όλοι μπορούμε να’μαστε μια παράπλευρη απώλεια αλλά κανείς δεν μπορεί να διαδηλώνει γι’ αυτό. Όποιος τολμάει ν’ αντιδρά, να σηκώνει το κεφάλι, ν’ αντιστέκεται, να διασαλεύει τα ήσυχα νερά της σιωπής και της συναίνεσης είναι στο στόχαστρο και θα πατάσσεται. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να τσακίσουν κάθε εστία αντίστασης που αναδεικνύει την τρομοκρατική και εκμεταλλευτική φύση του καθεστώτος. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που τα σχέδιά τους για τους φόρους, τις περικοπές και το γενικευμένο στραγγάλισμά μας φουντώνουν την κοινωνική δυσαρέσκεια νιώθουν τον φόβο ότι ένας νέος Δεκέμβρης πλησιάζει. Πλέον το μόνο που έχουν να μας δώσουν είναι ο φόβος και οι σφαίρες. Η απάντηση μας θα είναι αντίστοιχη της βίας που μας ασκούν καθημερινά…

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΦΟΒΟ, ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ

Πρωτοβουλία Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών από τους Πρόποδες του Υμηττού

paapty123@yahoo.gr

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *