ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 18/9 ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.

Πέμπτη 18/9 2014: Στους κεντρικούς δρόμους του Κερατσινίου πραγματοποιείται μαχητική αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Το πλήθος του συγκεντρωμένου κόσμου διαδηλώνει με παλμό και έντονη δυναμική που προσλαμβάνει και συγκρουσιακά χαρακτηριστικά. Τα ένστολα καθάρματα του κράτους απαντούν με ρίψη χημικών και ξυλοδαρμούς, ενώ προχωρούν και σε μαζικές προσαγωγές διαδηλωτών , εκ των οποίων 64 μετατρέπονται σε συλλήψεις. 3 μάλιστα εκ των συλληφθέντων βαρύνονται με κακουργήματα.

Δεν πρόκειται για γεγονότα που προκαλούν πλέον οποιαδήποτε έκπληξη. Το κατασταλτικό μένος του κράτους έχει καταστήσει εδώ και καιρό έκδηλη την παρουσία του, συμπληρώνοντας το σκηνικό του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Όπου δεν φτάνει το μαχαίρι του φασίστα, φτάνει το γκλόμπ του μπάτσου. Αμελητέα η διαφορά, αφού και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για πειθήνια τσιράκια και εντολοδόχους ενός σαθρού συστήματος. Ενός συστήματος που αμέσως μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα βάλθηκε να ενδυθεί το αντιφασιστικό του προσωπείο, κλείνοντας στη φυλακή τα στελέχη της Χ.Α, «ξεκαθαρίζοντας» δήθεν μια για πάντα τη θέση του απέναντι στο φασισμό.

Δε τρέφουμε καμία αυταπάτη περί συστημικής διαχείρισης του φασιστικού φαινομένου. Τα στρατόπεδα συγκεντρωσης μεταναστών, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας , τα Φαρμακονήσια και οι κάθε λογής Μανωλάδες βρωμάνε φασισμό, που καμία δίωξη χρυσαυγιτών, κανένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, καμία έκκληση για κοινωνική ομαλότητα δεν μπορεί να καλύψει. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αντιφασιστικός αγώνας δίνεται στους δρόμους , μέσα στην ίδια μας την καθημερινότητα , στις γειτονιές που ζούμε και δρούμε από κοινού. Είναι ένας αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση, την αδικία και την υποταγή. Είναι ένας αγώνας συνολικός και επαναστατικός. Ένας αγώνας που κραυγάζει ελευθερία. Και οι σύντροφοι στα κρατητήρια το γνωρίζουν καλά αυτό…

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 18/9 ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ/ΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Πρωτοβουλία αναρχικών – αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού.

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *