ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Συνέλευσης Κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου για την φασιστική/παρακρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του χώρου της την Τρίτη 1/12.

Ήδη, την Παρασκευή 4/ 12 δεκάδες αγωνιζόμενοι από τις ανατολικές συνοικίες πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση αντιπληροφόρησης στη γειτονιά του Βύρωνα.

 

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ  ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ
Τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Δεκέμβρη, στις 01:30 περίπου, έγινε φασιστική/παρακρατική επίθεση στο στέκι της συνέλευσής μας. Τα άτομα που εισήλθαν στο χώρο προκάλεσαν φθορά στην κεντρική ξύλινη πόρτα του κτιρίου, άρπαξαν μερικές μπροσούρες και φυλλάδια με αντιφασιστικό περιεχόμενο και φεύγοντας πήραν (σαν λάφυρο;) την πινακίδα που έγραφε τη διεύθυνση του στεκιού έξω από την σιδερένια αυλόπορτα.

Αυτή η κίνηση των φασιστοειδών αποτελεί την πρώτη προσπάθεια να παραβιάσουν το χώρο μας, μιας που στο παρελθόν είχαν αναλάβει μόνο να γράψουν με σπρέι, έξω και περιμετρικά του στεκιού φασιστικά σύμβολα ή στο διάβα τους να πετάξουν φέιγ-βολάν. Βέβαια αυτές οι ενέργειες γίνονταν πάντα ξημερώματα και ώρες που δεν υπήρχε κίνηση στους δρόμους, αποδεικνύοντας το πόσο θρασύδειλοι είναι.
Η δράση αυτή δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά εντάσσεται σε μια σειρά από παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς, όπως συμβαίνει και αυτή την περίοδο, σε αυτοοργανωμένους χώρους, στέκια συνελεύσεων και καταλήψεις, όχι μόνο στις γειτονιές μας αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και άλλων πόλεων.

Οι πράξεις των φασιστών/παρακρατικών καταδεικνύουν διαρκώς ότι εχθρός τους είναι όσοι/ες αγωνίζονται ενάντια σε αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Είναι οι χώροι και κύρια οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι που τους δημιουργούν και τους στηρίζουν. Είναι όσοι και όσες αποτελούμε μέρος του αυτοοργανωμένου κινήματος των από τα κάτω, όσοι και όσες αγωνιζόμαστε καθημερινά ενάντια στην φτώχεια, τον αποκλεισμό και την καταστολή. Εμείς που επιμένουμε να δημιουργούμε πολύμορφες δομές αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Εμείς που επενδύουμε καθημερινά τις ζωές και τα οράματά μας ενάντια στους κάθε είδους διαχωρισμούς μεταξύ των ανθρώπων. Ενάντια σε όσους/ες προσπαθούν να επιβάλλουν φασιστικές, ρατσιστικές και συντηρητικές ιδεολογίες. Γιατί παλεύουμε για μια ισότιμη και απελευθερωμένη κοινωνία.

Αυτού του είδους οι φασιστικές επιθέσεις δεν μπορούν να έχουν κανένα έρεισμα στις γειτονιές μας. Μέσα από την πολυποίκιλη και πολυετή πορεία της συνέλευσής μας -μαζί με τους συντρόφους μας, τους συναγωνιστές μας και τους αγωνιζόμενους ανθρώπους- όλα αυτά τα χρόνια δεν τους αφήνουμε σπιθαμή γης.
Μάταια λοιπόν προσπαθούν, δρώντας στο σκοτάδι, να τρομοκρατήσουν, να διασπείρουν το φόβο και τη καχυποψία στις γειτονιές μας. Αντίθετα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι όχι μόνο αποτελούν γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος αλλά είναι η αιχμή του δόρατός του.
Εμείς με το πρόσωπό μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να βγαίνουμε στους δρόμους, να διεκδικούμε, να δημιουργούμε και να υπερασπίζουμε τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε.
απέναντι σε φασίστες, κράτος και αφεντικά
αγώνας για ισότητα και ελευθερία σε κάθε γειτονιά

Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *