17N Ανταποκριση απο διαδηλωση στις ανατολικες συνοικιες

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΟΜΟ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Μετά από δημόσιο κάλεσμα από αυτοοργανωμένες συλλογικότητες και συνελεύσεις των ανατολικών, στις 14.00 ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στην Αγορά του Βύρωνα, όπου ήταν το σημείο καλέσματος. Οι ασφαλίτες που βρίσκονταν από τις πρωινές ώρες πέριξ της περιοχής, μας άδειασαν την γωνιά και το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να αυξάνεται εν μέσω συνθημάτων, μοιρασμάτων προπαγανδιστικού υλικού και μικροφωνικής με ντουντούκα. Οι πρώτοι μπάτσοι δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, όμως ωστόσο κράτησαν τις αποστάσεις τους, παραμένοντας σε σημεία μη ορατά , με το διερχόμενο κόσμο της γειτονιάς να μας ενημερώνει συνεχώς για τις κινήσεις τους. Στις 15.00, μετά από μια ώρα παραμονής στο χώρο συγκέντρωσης, το πλήθος των περίπου 200 ανθρώπων ξεκίνησε την πορεία.

Από νωρίς, αντιληφθήκαμε ότι το αρχικό πλάνο να κατευθυνθούμε στο κέντρο της Αθήνας συλλογικά και οργανωμένα δεν μπορούσε να συμβεί, διότι οποιαδήποτε πορεία στο μπατσοκρατούμενο κέντρο με το ξύλο, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις ήταν αδύνατο να ξεκινήσει. Εξαρχής υπήρχε και 2ο πλάνο: πορεία στις γειτονιές μας αμφισβητώντας τα χουντικά διατάγματα στην πράξη με οποιονδήποτε τρόπο. Δυναμική και με παλμό, η πορεία κινήθηκε στην Χρ. Σμύρνης και στη Φιλολάου, με τη γειτονιά στα μπαλκόνια να επευφημεί και να σφυρίζει [να επικροτεί]. Στην οδό Φορμίωνος, λίγο πριν το Α.Τ. Καισαριανής, ήρθαμε αντιμέτωποι με κάθε λογής μπάτσους: Δέλτα, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κτλ. Εκεί η πορεία έστριψε προσεγγίζοντας την λαϊκή αγορά της περιοχής. Η ανυποχώρητη στάση της διαδήλωσης, αλλά και ο κίνδυνος η λαϊκή αγορά να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ανάγκασαν τους μπάτσους να κρατήσουν αποστάσεις και έτσι η περιφρουρημένη πορεία κατευθύνθηκε προς το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Με τα ένστολα καθάρματα ξοπίσω μας και κάθε άλλη διέξοδο μπλοκαρισμένη, ξεκινήσαμε να στήνουμε οδοφράγματα, την ώρα που η απόσταση μεταξύ μας μίκραινε συνεχώς. Τελικά η πορεία έφτασε με επιτυχία στο Σκοπευτήριο, με τους μπάτσους να μην μολύνουν τον ιδιαίτερο αυτό τόπο με την αηδιαστική παρουσία τους, φτάνοντας ωστόσο πολύ κοντά στα κάγκελα που οριοθετούν το πάρκο, το χώρο της εκτέλεσης εκατοντάδων αγωνιστών, ένα χώρο όπου ακόμα υπάρχουμε και υπερασπιζόμαστε καθημερινά και όλα αυτά τη μέρα της 17 Νοέμβρη. Εν μέσω δικών μας συνθημάτων και κατακραυγής από τη γειτονιάς, οι αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν να αποκλείουν κάποιες εισόδους του πάρκου και να το περικυκλώνουν. Για περίπου μιάμιση ώρα ένας πραγματικός στρατός από Δέλτα, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ είχαν μπλοκάρει τις εισόδους του Σκοπευτηρίου, ενώ ελικόπτερο έφερνε βόλτα πάνω απ’ τα κεφάλια μας. Εμείς από τη μεριά μας παραμείναμε ως ένα σώμα, η μια δίπλα στον άλλο, καλώντας παράλληλα τη γειτονιά να υπερασπιστεί την παρουσία μας αλλά και τον χώρο του Σκοπευτηρίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ώρας που παραμείναμε περικυκλωμένοι, [ο κόσμος του Σκοπευτηρίου, κάθε ηλικίας, δεν έσπευσε να εξαφανιστεί αλλά παρέμεινε κοντά μας, βρίζοντας τους μπάτσους και γειτόνισσες-ες από τα μπαλκόνια βιντεοσκοπούσαν τον στρατό κατοχής. Ταυτόχρονα] κόσμος ο οποίος μάθαινε τα τεκταινόμενα προσέγγιζε το Σκοπευτήριο με σκοπό να μπει μέσα και να ενισχύσει τον αγώνα. Κάποια τα κατάφεραν ενώ κάποιοι άλλοι τραβήχτηκαν με προσαγωγή στο τμήμα. Στις 17.00 οι μπάτσοι χαλάρωσαν την παρουσία τους και η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε. Στις ώρες που ακολούθησαν Δέλτα και ΔΙΑΣ έφερναν συνεχώς γύρες το Σκοπευτήριο, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τη γειτονιά και να επιβάλλουν την παρουσία τους.

Η συλλογική μας κίνηση αποτελεί άλλη μια χειρονομία ανυπακοής δίπλα σε όλες εκείνες που έλαβαν χώρα σε κάθε πόλη της χώρας και, σε πρωτόγνωρες συνθήκες, απέδειξαν ότι δεν θα βασιλέψει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όλους και όλες τους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες ανά την Ελλάδα που έσπασαν το φόβο και αναμετρήθηκαν με την κρατική τρομοκρατία!

ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΜΟΥΓΚΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΗΔΙΑ, ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ/ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1608781/

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *