Παρεμβάσεις στις γειτονιές μας με αφορμή την καταστολή στις 28 και 29/7

Σήμερα το πρωί, Σάββατο 2 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στους δρόμους του Παγκρατίου και κυρίως στον άξονα της οδού Ερατοσθένους όπου την προηγούμενη Τετάρτη 29 Ιούνη έλαβαν χώρα συγκρούσεις διαδηλωτών και μπάτσων με αφορμή τις μαζικές κινήσεις που οργανώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στα πλαίσια της 48ωρης γενικής απεργίας και με φόντο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου νομοσχεδίου.

Στην περιοχή είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τις δολοφονικές επιθέσεις των μπάτσων στα μπλόκα των διαδηλωτών ενώ αναγνωρίστηκαν οι αγωνιστικές χειρονομίες εκατοντάδων διαδηλωτών που έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα επί της οδού Ερατοσθένους για να συγκρατήσουν την επέλαση των ΜΑΤ και ν’ αντιμετωπίσουν τον χημικό τους πόλεμο. Πολλοί ήταν αυτοί που κατανόησαν το περιεχόμενο και την σημασία των γεγονότων της Τετάρτης και στάθηκαν στο πλάι μας κατά την διάρκεια της παρέμβασής μας. Μάλιστα, μας ζήτησαν κείμενα και αφίσες ώστε να μοιραστούν από τους ίδιους ενώ μας ενημέρωναν για τις κινήσεις των μπάτσων και των ασφαλιτών κατά την διάρκεια της παρέμβασης αντιλαμβανόμενοι την «προκλητικότητα» που έχει η αφίσα για τα αρρωστημένα μυαλά των ένστολων δολοφόνων.

Στα πηγαδάκια που άνοιξαν, ενημερωθήκαμε για την συλλογική δουλειά που τράβηξαν οι περίοικοι ώστε να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια και τους δρόμους από τα δακρυγόνα της σύγχρονης χούντας ενώ μας ενημέρωσαν για ένα ατύχημα ενός νεαρού με μηχανάκι που έσπασε το πόδι του λόγω της ολισθηρότητας που προκάλεσαν τα χημικά των μπάτσων. Μάλιστα, μερικοί απ’ αυτούς τοποθέτησαν αυτοσχέδια αφισάκια που εφιστούσαν την προσοχή των περαστικών επ’ αυτού.

Η οργή και η αγανάκτηση ήταν διάχυτη ενώ πολλοί ήταν οι καταστηματάρχες που δεν προέβαλλαν την προστασία της ιδιοκτησίας τους αλλά μια γενικότερη διάθεση εναντίωσης στην αστυνομική και κρατική βαρβαρότητα.

Η παρέμβαση μας «κίνησε το ενδιαφέρον» πολλών ασφαλιτών οι οποίοι παρακολουθούσαν διόλου διακριτικά τις κινήσεις μας. Όταν η κίνησή μας κατεδείκνυε την παρουσία τους, έσπευδαν να κρυφτούν σε στενά και γωνίες, γνωρίζοντας πολλοί καλά ότι σε οποιαδήποτε απειλητική κίνησή τους θα παρέμεναν οικτρά μόνοι τους.

Κατά την διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια που έγραφαν «Οι μπάτσοι δεν είναι όργανα της τάξης, είναι ταξικά όργανα»/ «Καμία ανοχή στην κρατική τρομοκρατία» και «Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από την χούντα»/ «Κρίση είναι να σε κυκλώνει η φτώχεια μαζί με την αστυνομία».

Η θέση μας είναι στους δρόμους. Ούτε βήμα πίσω!

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *