Προβολή αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους διωκόμενους των κινητοποιήσεων της 28-29ης Ιούνη

 

 

Σάββατο 9 Ιούλη στις 20:30 μ.μ στην πλατεία Καισαριανής 

 

Σιωπηρός Θάνατος (85′)
 
Πολιτικοί κρατούμενοι ανά την Ευρώπη αφηγούνται τις εμπειρίες τους στις φυλακές.Ο εγκλεισμός, τα ψυχικά βασανιστήρια, η απομόνωση, η εκμηδένιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
 
 

 

 

     Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

Στις 28 – 29 Ιούνη πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων με χιλιάδες κόσμο στον δρόμο αποφασισμένο να μείνει και να διεκδικήσει την ζωή και την αξιοπρέπειά του παρά την άγρια καταστολή που εξαπέλυσαν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Το κράτος έχει προ πολλού διακηρύξει τις προθέσεις του. Εδώ και μια δεκαετία, αποχωρεί σταδιακά από τις προνοιακές υποχρεώσεις του που προέκυψαν ως ιστορικοί συμβιβασμοί με τους υπηκόους τους. Υγεία, εκπαίδευση, ασφάλιση, μεταφορές, ρεύμα-νερό-τηλέφωνο και άλλα «κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες» δέχονται την επίθεση του κεφαλαίου και η λεηλασία τους οξύνεται και κορυφώνεται με «αφορμή και πρόσχημα» το μνημόνιο, την τρόικα και το δημόσιο χρέος. Ξεπουλήματα, ιδιωτικοποιήσεις και αποκλεισμοί συνθέτουν το σκηνικό. Η σημερινή κοινωνική συνθήκη χαρακτηρίζεται από μια διάχυτη αίσθηση ρευστότητας. Βίαιες αλλαγές, νέα πακέτα μέτρων, αφαίρεση κεκτημένων, καθημερινά σοκ με μεγάλες δόσεις οικονομολογίας!

 Οι «από πάνω» επαναλαμβάνουν αυτιστικά το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα: απειλή της χρεωκοπίας ή προοπτική της ανάπτυξης! Και τα δύο έντονα φορτισμένα με νοήματα και ψυχολογικό βάρος. Παρά όμως τον έντονο ιδεολογικό πόλεμο της κυριαρχίας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια αρνούνται να «κάνουν θυσίες», απεγκλωβίζονται από τέτοια ψευδοδιλλήματα και επιλέγουν συνειδητά ριζοσπαστικές μορφές αγώνα. Γεγονός που έγινε αντιληπτό στη διάρκεια του διημέρου όπου η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών και η ανυποχώρητη στάση τους διασταυρώθηκε με την βίαιη καταστολή των μπάτσων, μ’ αποτέλεσμα εκατοντάδες τραυματισμούς από γκλόπ, πέτρες, χημικά καθώς και δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις.

Σ’ αυτήν την συγκυρία, το κράτος επιδιώκει την διασφάλιση της Τάξης με κάθε μέσο και όποιο τίμημα. Το προμήνυμα δόθηκε στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη με τη λυσσαλέα επίθεση των ΜΑΤ στα μπλοκ των συνελεύσεων γειτονιάς και τον παραλίγο θανάσιμο τραυματισμό του διαδηλωτή Γ. Καυκά. Στις 15 Ιούνη επιχειρήθηκε για πρώτη φορά η βίαιη εκκένωση της πλατείας Συντάγματος από τους ένστολους δολοφόνους. Στις 28-29 Ιούνη, σε καιρούς δημοκρατίας, μπορεί να μην κατέβηκαν τα τανκς στους δρόμους της Αθήνας, όπως απειλούσε το παχύδερμο της εξουσίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, αλλά η σύγχρονη χούντα έπνιξε το κέντρο της Αθήνας στα δακρυγόνα και ξαμόλησε τις μηχανοκίνητες συμμορίες των Δέλτα για να διαλύσουν τα πλήθη των διαδηλωτών από το Σύνταγμα ως το Μοναστηράκι και από την Συγγρού ως την Ομόνοια. Το κράτος υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των εργολάβων και των εφοπλιστών απεμπολεί τον ρόλο του Ρυθμιστή και κρατά τον ρόλο του Επιβολέα. Επιστρατεύει τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς, το τρομο-νομικό του οπλοστάσιο, τους δικαστικούς υπηρέτες του και την δημοσιογραφική αλητεία με στόχο τον εκφοβισμό και την υποταγή της κοινωνίας καθώς και την πολιτική, ηθική, φυσική και οικονομική εξόντωση όσων επιλέγουν ν’ αγωνιστούν. Ένα μόνο δείγμα αυτής της πρακτικής είναι η επιβολή χρηματικών εγγυήσεων ύψους 3.000 ευρώ σε 3 συλληφθέντες και η εκδικητική επιβολή εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ στον αναρχικό Μανώλη Λιόλιο. Μ’ αυτόν τον τρόπο, επιχειρείται ο περαιτέρω εκφοβισμός όσων δεν κάμφθηκαν από την κατασταλτική επίθεση καθώς και ο εγκλωβισμός της έννοιας της κοινωνικής αλληλεγγύης στους οικονομικούς εκβιασμούς που θέτει το κράτος.

 Ας μη γελιόμαστε. Επιδιώκουν να αδειάσουν τους δρόμους και τις πλατείες γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι εκεί ζωντανεύουν οι κοινωνικές διεργασίες, εκεί παίρνουν σάρκα και οστά η οργή και η αμφισβήτηση, εκεί συλλογικοποιούνται η αντίσταση και η ρήξη με το καθεστώς. Η μόνη επιλογή που τους μένει για να διαιωνίσουν τον πολιτισμό της εκμετάλλευσης και της υποταγής είναι η επιβολή και ο ολοκληρωτισμός. Και η άγρια καταστολή των διαδηλώσεων της 28ης και 29ης Ιουνίου ήταν ένα ξεκάθαρο προμήνυμα γι’ αυτό που έρχεται.

 Μέσα σ’ αυτήν την βίαιη πραγματικότητα της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτίμησης της ζωής μας, αρνούμαστε τα ψευτοδιλήμματα περί βίαιης-ειρηνικής ή νόμιμης-παράνομης αντίστασης και επιλέγουμε συνειδητά την πολύμορφη ανατρεπτική δράση. Με όπλα μας την αυτοοργάνωση και τις κοινότητες αγώνα σε κάθε κοινωνικό χώρο, την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία των «από κάτω» και το συλλογικό βίωμα του αγώνα, οργανώνουμε στο εδώ και τώρα την δική μας αντεπίθεση. Επιδιώκουμε την καταστροφή του κόσμου της εξουσίας και της βαρβαρότητας, αγωνιζόμαστε για την κοινωνική απελευθέρωση και αυτοδιεύθυνση. Και σ’ αυτόν τον δρόμο, δεν εγκαταλείπουμε κανέναν. Στεκόμαστε στο πλάι, αλληλέγγυα και συντροφικά, σ’ όσους διώκονται ή βρίσκονται αιχμάλωτοι για την κοινή μας επιλογή: την αντίσταση, την ανατροπή και την ελευθερία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού

paapty123@yahoo.gr                                                         https://paapty.squat.gr/ 

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *