ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 15/9/11 η κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι Αττικής δέχεται εμπρηστική επίθεση με αποτέλεσμα σοβαρές υλικές ζημιές στον εσωτερικό της χώρο. Η  Έπαυλη Κουβέλου καταλήφθηκε τον Απρίλη του 2010 και από εγκαταλειμμένο κτίριο μετατράπηκε σε ένα ζωντανό κύτταρο αυτοοργάνωσης και αγώνα λειτουργώντας ως ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος.

Ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος της επίθεσης είναι τυχαίος. Η εμπρηστική επίθεση παραπέμπει στις γνωστές παρακρατικές και φασιστικές συμμορίες που δρουν με την ανοχή ή την ανοιχτή συνεργασία του κράτους και των κατασταλτικών-διωκτικών του μηχανισμών πιο συγκεκριμένα. Μια συνεργασία που δεν περιορίζεται στην στοχοποίηση και τις ανοιχτές επιθέσεις σε κατειλημμένους χώρους και στέκια αλλά επεκτείνεται στην προσπάθεια τρομοκράτησης συντρόφων και συντροφισσών, στις οργανωμένες επιθέσεις σε μετανάστες και πρόσφυγες, στην μεθοδευμένη προπαγάνδα ενάντια σε όσους αγωνίζονται και στέκονται με αξιοπρέπεια απέναντι στον πολιτισμό της βαρβαρότητας και της υποταγής. Το ρατσιστικό μίσος, ο κοινωνικός κανιβαλισμός και τα εθνικιστικά παραληρήματα αποτελούν το κοινό νήμα που συνδέει άρρηκτα τις φασιστικές συμμορίες και τον πυρήνα των κρατικών μηχανισμών κάνοντας δυσδιάκριτα τα μεταξύ τους όρια, αν υπάρχουν.

Η επίθεση στην κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κατασταλτικών και φασιστικών επιθέσεων ενάντια σε καταλήψεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η προσωρινή εκκένωση της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά τον περασμένο Αύγουστο, η προσπάθεια εκμίσθωσης του κτιρίου της Κατάληψης Δέλτα από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, η καταστροφή της κατάληψης Container στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου από την πρυτανική αρχή του ΕΚΠΑ, η προσπάθεια τρομοκράτησης των καταληψιών του Ορφανοτροφείου στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της αστυνομικής επίδειξης ισχύος στην φετινή ΔΕΘ και η πρόσφατη εισβολή των μπάτσων στην Κατάληψη Ελαία στην Κέρκυρα με την γελοία δικαιολογία περί « διακίνησης ναρκωτικών» αναδεικνύει την αγωνία του εξουσιαστικού συφερτού να στοχοποιήσει, να απομονώσει και να καταστείλει ολοκληρωτικά τα ζωντανά κύτταρα των καταλήψεων αλλά και κάθε εστία αντίστασης και αυτοοργάνωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια περίοδο το καθεστώς εξαπολύει μια σειρά επιχειρήσεων σκούπα στη πλατεία Συντάγματος ώστε να τρομοκρατήσει όσους επιμένουν να βρίσκονται εκεί και να διεξάγουν ανοιχτές συνελεύσεις. Ταυτόχρονα, οι αποθήκες της αστυνομίας γεμίζουν με νέες παραγγελίες χημικών και δακρυγόνων ενώ τα ένστολα γουρούνια εκπαιδεύονται στην χρήση πλαστικών σφαιρών και στην «προληπτική» καταστολή μαζικών διαδηλώσεων.

Είναι πλέον φανερό ότι και ο φετινός χειμώνας κάθε άλλο παρά ήσυχος θα’ ναι. Η όξυνση του κοινωνικού-ταξικού πολέμου των από κάτω ενάντια στην κυριαρχία των από πάνω περνάει και μέσα από την ανυποχώρητη υπεράσπιση των απελευθερωτικών εγχειρημάτων σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το ραντεβού στους δρόμους και τα οδοφράγματα ισχύει ακόμα…

 

Πορεία για την επίθεση στην κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

Σάββατο 24/9 στις 12.00 στον χώρο της κατάληψης στο Μαρούσι.

 

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *