Κείμενο που μοιράστηκε στις γειτονιές του Βύρωνα τη μέρα που χτυπήθηκε η πορεία στις 27-2-2010

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ-ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

Το Σάββατο 27/2 πραγματοποιήθηκε στις γειτονιές του Βύρωνα πορεία ενάντια στην κρατική τρομοκρατία με αφορμή την δολοφονία του 25χρονου Nicholas Toddi, εργάτη από την Αλβανία, από τις σφαίρες των μπάτσων. Ο N. Toddi δολοφονήθηκε στη γειτονιά στην οποία εργάζεται επειδή η ΕΛ.ΑΣ έστησε εκεί μια πολεμική επιχείρηση σύλληψης «περιβόητων κακοποιών». Η πορεία πορεύτηκε στους δρόμους του Βύρωνα με δυναμικό τρόπο ενημερώνοντας τους κατοίκους για το γεγονός της κρατικής δολοφονίας αλλά και το ευρύτερο κατασταλτικό σχέδιο που μεθοδεύεται από το υπουργείο « Προστασίας του Πολίτη».

Κατά το τέλος της πορείας, στην πλ. Δεληολάνη, διμοιρίες των ΜΑΤ και μηχανοκίνητες δυνάμεις των μπάτσων που ακολουθούσαν την πορεία τρομοκρατώντας τους περαστικούς, επιτίθενται στους διαδηλωτές και καταδιώκει ομάδες αυτών μέχρι το Παγκράτι. Ξυλοκοπούν, εξαπολύουν χημικό πόλεμο στις γειτονιές μας και πραγματοποιούν 18 προσαγωγές  από τις οποίες οι 11 μετατρέπονται σε συλλήψεις (μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου). Ένας εκ των συλληφθέντων νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό τραυματισμένος στο κεφάλι από τα γκλομπ των μπάτσων. Οι περίοικοι σταματούν και στέκονται στο πλευρό των διαδηλωτών είτε γιουχάροντας είτε εκτοξεύοντας αυγά και άλλα αντικείμενα εναντίον των μπάτσων που είχαν κατακλύσει κυριολεκτικά τους δρόμους.

Η πρόθεση είναι σαφής. Όσοι σηκώνουν το κεφάλι και αντιστέκονται σπάζοντας το πέπλο σιωπής και συναίνεσης βρίσκονται στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών. Σκοπός τους είναι να επικρατήσει ο φόβος και να τσακίσουν κάθε εστία αντίστασης που αναδεικνύει την τρομοκρατική και εκμεταλλευτική φύση του καθεστώτος. Και σε καιρούς οικονομικής κρίσης, η ανάγκη να ελέγξουν την κοινωνική δυσαρέσκεια γίνεται επιτακτικότερη αφού το φάντασμα της κοινωνικής-ταξικής εξέγερσης του Δεκέμβρη αλλά και αυτών που έρχονται συνεχίζουν να στοιχειώνουν τα μυαλά των αφεντικών και του κράτους τους.

Μετά την πολεμική επιχείρηση που έστησε η ΕΛ.ΑΣ στο Βύρωνα σκοτώνοντας πισώπλατα με 9 σφαίρες έναν περαστικό, τώρα επανήλθε καταστέλλοντας όσους δε συναίνεσαν και δε σώπασαν. Δεν θα τους αφήσουμε να αλωνίζουν στους δρόμους ούτε να μετατρέψουν τις γειτονιές μας σε στρατόπεδα. Ούτως ή άλλως, η ασφάλεια που μας «παρέχουν» μεταφράζεται σε σφαίρες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 27ης ΦΛΕΒΑΡΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΛΗΟΛΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/2, 12.00 π.μ

Σύντροφοι-Συντρόφισσες

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *