ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9, 19.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9, 19.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 

Το κείμενο-κάλεσμα που μοιράζουμε στις παρεμβάσεις μας στη γειτονιά

 

Κρύβονται ακόμα φασίστες στην Kαισαριανή;
Στην Καισαριανή, τους τελευταίους μήνες, φασιστοειδή νοσταλγοί των ταγματασφαλιτών και των Μπουραντάδων προσπαθούν να παρέμβουν στην εικόνα της γειτονιάς σβήνοντας αντιφασιστικά και άλλα μηνύματα αγώνα από τους τοίχους της πόλης. Μέσα στην νύχτα, φοβούμενοι μην τους δει κανείς, τολμούν και σχηματίζουν εθνικιστικά και ναζιστικά σύμβολα (στόχους, μαιάνδρους, αγκυλωτούς σταυρούς) στα σχολεία του Βενιζέλου, στους τοίχους πέριξ της Νήαρ Ηστ καθώ και στον χώρο του Σκοπευτηρίου. Αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί!

«Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος ενάντια στο φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος είναι αυτοί που κατά καιρούς του προσέφεραν ειρήνη»
Ο κόσμος του αγώνα και των ακηδεμόνευτων κοινωνικών/ταξικών αντιστάσεων, φροντίζουν ώστε να μην αφεθεί σπιθαμή χώρου σε νεοναζί και φασίστες να βρωμίζουν τις γειτονιές μας με τον εθνικιστικό/ρατσιστικό τους λόγο. Πάντα προσπαθούσαν να πατήσουν πόδι στην Καισαριανή και τις ανατολικές συνοικίες και πάντα έτρωγαν τα μούτρα τους! Από τον λόφο του Αράπη ως τις πυροβολημένες πολυκατοικίες και από το θαμμένο ρέμα του Ηριδανού ως το Σκοπευτήριο, κάθε σημείο αυτής της γειτονιάς έχει να διηγηθεί και μια ιστορία αγώνα. Είναι υπόθεση όλων μας να υπερασπιστούμε τις γειτονιές μας και τις αξίες της ανυπακοής, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας με τις οποίες είναι συνυφασμένη η παλαιότερη αλλά και η νεότερη ιστορία των ανατολικών συνοικιών. Οι αγώνες δεν είναι μνημεία του παρελθόντος και η ιστορία τους δεν μπαίνει σε μουσεία. Εδώ και τώρα, ο αγώνας ενάντια στη λήθη είναι αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Και αυτόν τον αγώνα δίνουμε…  
 
Διαχρονικά αλλά και τώρα, οι φασίστες αποτελούν δεκανίκι του κράτους και των αφεντικών. Μέσα από τα πρόσφατα εθνοπατριωτικά συλλαλητήρια για την “ελληνικότητα της μακεδονίας”, βρήκαν ξανά αφορμή να επιτεθούν σε καταλήψεις και αγωνιζόμενους ανθρώπους που υψώνουν αναχώματα στον εθνικιστικό οχετό και τους μύθους του. Είναι οι ίδιοι που τρομοκρατούν μετανάστες και μετανάστριες σε εργατογειτονιές της Αθήνας, που υπηρετούν και χρηματοδοτούνται από επιχειρηματίες και εφοπλιστές (πέραν  της κρατικής επιχορηγησής τους…). Είναι οι δολοφόνοι του μετανάστη εργάτη Σαχντάντ Λουκμάν και του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Και είναι το σύνολο του οικονομικού-πολιτικού συστήματος που επιχειρεί να ξεπλυθεί μέσα από τη δήθεν καταδίκη του κοινοβουλευτικού τους φορέα, της Χρυσής Αυγής, στα έδρανα της αστικής τους δικαιοσύνης. 
 
Ο αγώνας για την ανθρώπινη χειραφέτηση από το κράτος και το κεφάλαιο
 θα περάσει πάνω και από τους φασίστες!

Ο φασισμός, τα ιδεολογήματα και οι “αξίες” που εκπροσωπεί είναι γέννημα-θρέμμα του πολιτισμού της εξουσίας, της υποταγής και του μίσους. Ενυπάρχουν στις αλλοτριωμένες σχέσεις που επιβάλει ο καπιταλισμός, στους πολέμους που κάνουν οι (υπερ)εθνικοί στρατοί, στην καταστολή που βγαίνει από τα αστυν.τμήματα και περιπολεί, στις φοβικές συνειδήσεις που γεννούν τα σχολεία, στην τρομοϋστερία των ΜΜΕ, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών-τριών,στην καθημερινή μας εκμετάλευση στα εργασιακά κάτεργα.
 Στον αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, οι αυτοοργανωμένες κοινότητες και οι δομές αγώνα που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά είναι οι τόποι συνάντησης όσων ασφυκτιούν και θέλουν να αγωνιστούν. Είναι εργαστήρια αυτονομίας και ορμητήρια αγώνων. Αγώνων που σημαδεύουν κάθε δρόμο και πεζοδρόμιο, κάθε γωνιά και ντουβάρι της πόλης με μηνύματα αντίστασης και αλληλεγγύης, με συνθήματα κι αφίσες. Με ζωντανά καλέσματα αγώνα που ξαναδίνουν μορφή και περιεχόμενο στους ελεύθερους χώρους της πόλης, που αναζωογονούν την καθημερινότητά μας με τις αξίες της αυτενέργειας και της ελεύθερης έκφρασης. Είναι το σινιάλο των αγώνων του χθες μέσα από τα γράμματα των ανθρώπων που αγωνίζονται σήμερα.
Και δεν θα αφήσουμε κανένα κρατικό ή παρακρατικό σκουπίδι, να τα φιμώσει!
Καλούμε τους μαθητές και τις φοιτήτριες, τους ανέργους και τις εργαζόμενες, κάθε κάτοικο της Καισαριανής και των ανατολικών συνοικιών σε:

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9, 19.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
 
Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού

 

 

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *