Παρεμβάσεις σε σχολεία των ανατολικών συνοικιών

Το τελευταίο 3μερο σύντροφοι και συντρόφισσες από τις ανατολικές συνοικίες πραγματοποιήσαμε μια σειρά παρεμβάσεων σε σχολεία των περιοχών μας. Με κείμενα, τρικάκια και συνθήματα αντιεθνικιστικού και αντικρατικού περιεχομένου, δώσαμε το δικό μας στίγμα απέναντι στις άδοξες προσπάθειες εθνικιστών και φασιστοειδών να εμφανιστούν με τον μανδύα του καταληψία στις γειτονιές μας. Οι απόπειρές τους έπεσαν στο κενό αφού αντιμετωπίστηκαν από τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Σε αρκετά σημεία, συναντηθήκαμε με μαθητές και μαθήτριες που έδωσαν την απαραίτητη αντιφασιστική απάντηση σε συμμαθητές τους και διάφορους καλοθελητές μακεδονομάχους.

10 χρόνια μετά την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί…

Μερικές φωτογραφίες των παρεμβάσεών μας.

Αντιφασιστικό σύνθημα στην είδοσο του Λυκείου της Ανάληψης στον Βύρωνα που γράφτηκε το πρωί της 29/11 με την πολύτιμη βοήθεια και έμπνευση των καταληψιών μαθητών και μαθητριών.

Σύνθημα στην είσοδο του ΕΠΑΛ Παγκρατίου (πρώην σχολές Καλπάκα) που γράφτηκε το πρωί της 29/11. Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων, τρικάκια και συνθήματα στην είσοδο του σχολείου στις 28 και 29/11.

Φωτογραφίες από σχολεία της Καισαριανής και του Παγκρατίου

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *