Βραδιές Tango στη Κατάληψη Φιλολάου 99 | 16/3 & 29/3

March 18th, 2019 by paapty123 | No Comments »

Οι παρελάσεις σε γεμίζουν περηφάνια;…


Οι παρελάσεις και τα στρατιωτικά αγήματα, από την απαρχή τους τους, σκοπό είχαν την επίδειξη δύναμης ή την παρουσίαση των στρατευμάτων σε κάθε μέρος. Η εθνική ακεραιότητα και ο θαυμασμός και σεβασμός προς το στρατό είναι τα πρώτα συναισθήματα που τα κράτη και οι κυβερνήσεις προωθούν και προσπαθούν να καλλιεργήσουν στους λαούς . Στους άλλους δε λαούς προσπαθούν να δείξουν πόσο καλά οχυρωμένοι και έτοιμοι για πόλεμο είναι.

Δυστυχώς, στον ελλαδικό χώρο γίνονται, θεσμικά οργανωμένα, παρελάσεις μαθητών σε κάθε πόλη της χώρας. Οι πρώτες μαθητικές παρελάσεις ξεκίνησαν με τους μαθητές να παρελαύνουν με προσκόπους, τους τότε μπάτσους αλλά και εθνικιστικές οργανώσεις. Από το 1936 υπό το δικτάτορα Μεταξά οι παρελάσεις της “μαθητιώσας” νεολαίας κάθε 25η Μαρτίου θεσμοθετούνται και επίσημα.

Ο μιλιταρισμός και η εθνολατρεία αποτελούν συστατικά στοιχεία της εκπαίδευσής τους και δεν παίρνουν σάρκα και οστά μόνο 2 φορές το χρόνο. Βρωμίζουν καθημερινά τις συνειδήσεις όλων των νέων, δηλητηριάζουν τα σχολικά τους χρόνια και πλέον ξερνάνε τη βαρβαρότητά τους σε όλη την κοινωνία.

Οι παρελάσεις καθιερώνουν στρατιωτικά πρότυπα σύμφωνα με τα οποία ο ψηλότερος μαθητής είναι καλύτερος από τον κοντύτερο και έτσι μπαίνει πιο μπροστά. Ο μαθητής με τον μεγαλύτερο βαθμό, ιεραρχείται πιο ψηλά και έχει την ‘’τιμή’’ να κρατήσει το γαλανόλευκο πανί. Πρέπει όλοι να είναι επίσημα και σοβαρά ντυμένοι όπως αρμόζει στην ημέρα και βεβαίως να είναι όλοι όμοιοι. Όμως, το καλύτερο όλων είναι ότι καθώς οι μαθητές περνάνε μπροστά από διάφορους πολιτικούς και παπάδες, πρέπει να γυρνάνε το κεφάλι τους και να τους κοιτάνε, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό.

Είμαστε πολέμιοι κάθε ιεραρχικής λογικής. Κάθε λογικής σύμφωνα με την οποία κάποιος είναι ανώτερος άλλου γιατί γεννήθηκε άντρας, λευκός, ικανότερος στην αποστήθιση ή πιο σωματώδης. Σιχαινόμαστε την επίδειξη στρατιωτικής δύναμης του κάθε έθνους και την επιρροή τους στους μαθητές. Τα μάτια μας δε δημιουργήθηκαν για να κοιτάνε και να δείχνουν σεβασμό σε διευθυντές και στα διάφορα σκουπίδια της κοινωνίας, δημιουργήθηκε όμως το στόμα μας για να τους φτύνουμε. Λέμε όχι στις παρελάσεις και στις εθνικές εορτές. Δεν εκπληρώνουμε τα γούστα του κράτους, των εθνικιστών, των στρατιωτικών και του κάθε αγνού πατριώτη που θέλει να καμαρώσει το παιδί του να σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία και να νιώσει υπερήφανος. Την 25η Μαρτίου δεν στοιχιζόμαστε στη γραμμή της υποταγής, βρισκόμαστε στους δρόμους και στις πλατείες της απειθαρχίας, της συλλογικότητας και της αταξίας!

Δεν υπακούμε στις εντολές τους, απειθαρχούμε στις διαταγές τους.

ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών
από τους πρόποδες του Υμηττού

March 18th, 2019 by paapty123 | No Comments »

Ολοήμερο συνάντησης δημιουργίας και αγώνα στην κατάληψη Φιλολάου 99 – Κυριακή 17/3 από τις 16:00

March 11th, 2019 by paapty123 | No Comments »

Προβολή ντοκυμαντέρ «…Και ξαφνικά αντικρύσαμε τον ουρανό» Παρασκευή 15/3 στις 19:30

March 11th, 2019 by paapty123 | No Comments »

Παρασκευή 15 Φλεβάρη στις 20.00 -Καφενείο οικονομικής ενίσχυσης του Ταμείου Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

Την Παρασκευή 15 Φλεβάρη στις 20.00 θα προβληθεί η ταινία “Νομοταγής Πολίτης” και θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης του Ταμείου Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές και συζήτηση. Καθόλη την διάρκεια της βραδιάς θα λειτουργεί πάγκος με εκδόσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης.

 

February 11th, 2019 by paapty123 | No Comments »

ΠΕΜΠΤΗ 14/2 ΣΤΙΣ 8μ.μ – ΒΡΑΔΙΑ ΤΑΝΓΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΤΑΝΓΚΕΡΩΝ

Την Πέμπτη 14 Φλεβάρη στις 20.00 σας καλούμε σε μια βραδιά tango που οργανώνουμε μαζί με την Πρωτοβουλία Ανήσυχων Ταγκέρων όπου θα παρουσιάσουμε την κοινή μας συνάντηση και θα ακολουθήσει βραδιά χορού tango (milonga).

 

 

February 11th, 2019 by paapty123 | No Comments »

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης που δικάζονται στο στρατοδικείο του Ρουφ το επόμενο διάστημα

Δεν πολεμάμε για ΑΟΖ, θρησκείες και πατρίδες. Πόλεμος κοινωνικός-ταξικός-αντικρατικός

Η άρνηση του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας και του μιλιταρισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στα κράτη, το κεφάλαιο, τους στρατούς και τους πολέμους.

Δεν πολεμάμε για ΑΟΖ, θρησκείες και πατρίδες-πόλεμος κοινωνικός-ταξικός-αντικρατικός.

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης που δικάζονται στο στρατοδικείο του Ρουφ το επόμενο διάστημα

6 Φλεβάρη 2019, 9πμ, Κωνσταντίνος Γουτσινιώτης και Στράτος Μωυσής

18 Φλεβάρη 2019, 9πμ, Παύλος Χριστόπουλος

13 Μάρτη 2019, 9πμ, Μπάμπης Τσιλιανίδης

*Με αφορμή 4 στρατοδικεία τα οποία θα λάβουν χώρα σε διάστημα ενός μήνα συμμετέχουμε στη διασυλλογική αφίσα που τυπώθηκε σε 1500 κομμάτια και κολλιέται πανελλαδικα από Αναρχικές/αντιεξουσιαστικές/ελευθεριακές συλλογικότητες και σύντροφοι/ισσες από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο

Ακολουθεί το συλλογικό κείμενο των 3 διωκόμενων ολικών αρνητών στράτευσης (Κωνσταντή Γουνιτσιώτη, Στράτο Μωυσή και Παύλο Χριστόπουλο) εν όψει των στρατοδικείων τους στις 6 και 18 Φεβρουαρίου 2019 στο στρατοδικείο του Ρουφ, Αθήνα.

Read more…

February 6th, 2019 by paapty123 | No Comments »

css.php