ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 15-16/2/2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΗΜΕΡΟ

 

Παρασκευή 15/2

Καταλήψεις… αυτοοργανωμένα εγχειρημάτα αντίστασης, δημιουργικότητας, αλληλεγγύης. Κύτταρα ενός άλλου κόσμου, ελευθερίας, ισότητας, αξιοπρέπειας, κοινοκτημοσύνης. Η σημασία τους στις γραμμές των «από κάτω» και η καταστολή τους ως κομβική επιλογή της κυριαρχικής επίθεσης κατά των κοινωνικών-ταξικών αγώνων.

από τις 6.00μμ, έκθεση έντυπου υλικού
αυτοοργανωμένων χώρων και καταλήψεων

έναρξη εισηγήσεων 6.30μμ

Σάββατο 16/2

Το ερώτημα της διασύνδεσης των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων και αντιστάσεων «από τα κάτω»: καταλήψεις, στέκια σχολών και περιοχών, αυτοδιαχειριζόμενες δομές αντιπληροφόρησης, συνελεύσεις γειτονιών, σωματεία βάσης, πολιτικές, εργατικές, θεματικές ομάδες, πρωτοβουλίες και συνελεύσεις (κινηματικές προβολές πριν την έναρξη της εκδήλωσης)

από τις 6.00μμ, έκθεση έντυπου υλικού
αυτοοργανωμένων χώρων και καταλήψεων

έναρξη εισηγήσεων 6.30μμ

καταλήψεις, αυτοοργανωμένοι χώροι, συλλογικότητες, συντρόφισσες/οι

Related Images:

Πορεία & μικροφωνική για τη δολοφονία του Babacar Ndiaye & του Σαχτζατ Λουκμάν

poreia_Page_1 poreia_Page_2

Saxtzat Loukman: Δολοφονήθηκε από φασίστες στις 17 Ιανουαρίου στα Πετράλωνα
Babakar Ndiaye: Δολοφονήθηκε από τη δημοτική αστυνομία στις 1 Φλεβάρη στο Θησείο
Η επίθεση των φασιστών και της αστυνομίας δεν μας τρομοκρατεί
Ενότητα, ελευθερία, αλληλεγγύη
Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών
Στεκόμαστε εδώ ενάντια στην αστυνομική και ρατσιστική βία
Μικροφωνική, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, 17.00, πλ. Κολιάτσου
Πορεία, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, 17.00, Θησείο
Συνέλευση μεταναστών και αλληλέγγυων
(για την δολοφονία του Babakar Ndiaye )

——————————————
Saxtat Lookman: Killed by fascists on the 17th of January at Petralona
Babacar Ndiaye: Killed by municipal police on the 1st of February at Thissio
Police and fascists attacks do not terrify us
Unity, Solidarity, Liberty
Common struggle of migrants and locals
We stand here against police and racist brutality
Microfoniki : Tuesday 12th of February, 17.00, Koliatsou Square
Demonstration : Thursday 14th of February, 17.00, Thissio train station

————————————————-
Saxtat Lookman : Tué par des fascistes le 17 janvier à Petralona
Babacar Ndiaye : Tué par la police municipale le 1er février à Thissio

Les attaques de la police et des fascistes ne nous terrifient pas.

Unité, Solidarité, Liberté
Luttes communes des immigrés et des locaux
Nous nous tenons ici contre la brutalité policière et raciste

Microfoniki : Mardi 12 février, à 17h00, Place Koliatsou
Manifestation : Jeudi 14 février, à 17h00, Station de métro Thissio

Συνέλευση Μεταναστών Αλληλέγγυων ΑΣΟΕΕ

http://immigrants-asoee.espivblogs.net/

 

Related Images:

Δυο λόγια για τη διπλή φασιστική επίθεση στις 2/2 και τα γεγονότα που ακολούθησαν σε Ιλίσια – Ζωγράφου.

Σε μια συγκυρία που οι οσμές ολοκληρωτισμού τείνουν να προκαλέσουν κοινωνική ασφυξία μέσα από μια σειρά κατασταλτικών μεθοδεύσεων σε αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας(εκκενώσεις καταλήψεων, επιστράτευση απεργών εργαζομένων, δολοφονίες μεταναστών με πλήρη θεσμική κάλυψη, βασανισμούς συλληφθέντων κ.α), η συνεργασία των κρατικών μηχανισμών με τις φασιστικές ορδές δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη. Αντίθετα, επιβεβαιώνουν την κατεύθυνση φασιστικοποίησης σύσσωμου του καθεστώτος σε επίπεδο πολιτικό και θεσμικό, κατασταλτικό και νομικό που αποσκοπεί αφενός στην τρομοκράτηση και την πειθάρχηση των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων από τις πολιτικές αφαίμαξης και λεηλασίας του τρικομματικού συνασπισμού και αφετέρου στην παρανομοποίηση και την κατασταλτική συντριβή των εστιών αντίστασης και αγώνα, των αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Έτσι, το βράδυ της 2 Φεβρουαρίου στη γειτονιά του Ζωγράφου εξελίχθηκε ακόμα μια κατασταλτική επιχείρηση με λίγο διαφορετική σκηνοθεσία από αυτές που είδαμε το τελευταίο διάστημα ενάντια σε κατειλημμένα και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα.  Μια ομάδα 15 ατόμων έσπασε την τζαμαρία της εισόδου του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου Μπερντέ στα Ιλίσια ενώ λίγο μετά επιχείρησε, αποτυχημένα, να επιτεθεί στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο της Βίλας Ζωγράφου ενώ στον χώρο πραγματοποιούταν εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης διωκόμενων αγωνιστών.

Παρά την καταδίωξη των φασιστών από την οργανωμένη περιφρούρηση του χώρου, ο «επίσημος» κατασταλτικός βραχίονας του ελληνικού κράτους ανέλαβε τον ρόλο τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων και των αλληλέγγυων που έσπευσαν στην κατάληψη προσπαθώντας να εγκλωβίσει την συγκέντρωση τους στο εσωτερικό του κατειλημμένου χώρου. Η αποτυχημένη απόπειρα των μπάτσων οφείλεται στην άμεση αντίδραση των αλληλέγγυων από του Ζωγράφου και τις γύρω γειτονιές καθώς και μεγάλου κομματιού της γειτονιάς που ενεργοποιήθηκε άμεσα απέναντι στην τρομοκρατική επίδειξη ισχύος εκατοντάδων ένστολων δολοφόνων που περικύκλωσαν την κατάληψη. Η «φουσκωμένη» συγκέντρωση των 300 και πλέον αλληλέγγυων έξω από την κεντρική πύλη του χώρου αποτέλεσε το φυσικό και το πολιτικό ανάχωμα στις μεθοδεύσεις των μπάτσων. Ταυτόχρονα, όσο περνούσε ο χρόνος ξεδιπλωνόταν και η γελοιότητα των κρατικών μηχανισμών που έστησαν άλλη μια θεαματική επιχείρηση για να περιμαζέψουν ότι απέμεινε από την αποτυχημένη επιχείρηση των ομοϊδεατών (ίσως και συναδέλφων) τους λίγη ώρα πριν: 2 στραπατσαρισμένα μηχανάκια!

Οι απαντήσεις μας απέναντι στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους, απέναντι στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό που ορθώνεται μπροστά μας θα συνεχίσουν να δίνονται καθημερινά, αποφασιστικά, συλλογικά και αλληλέγγυα. Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι είναι εστίες αγώνα και ελευθερίας, είναι αναπόσπαστα κομμάτια των κοινωνικών/ταξικών αγώνων, είναι ζωντανά κύτταρα του κόσμου που χτίζουμε καθημερινά. Είναι κομμάτια του συλλογικού μας εαυτού. Και ως τέτοια θα τα υπερασπιστούμε.

 

Related Images:

Για αυτό πρέπει να εξεγερθούμε…για την ανακατάληψη της ζωής μας !

 

Για αυτό πρέπει να εξεγερθούμε

Το ελληνικό κράτος εν μέσω συνολικής συστημικής αστάθειας συνεχίζει να υπόσχεται στο ντόπιο και υπερεθνικό κεφάλαιο ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την κυριαρχία και τα συμφέροντα τους. Ο τρικομματικός συνασπισμός επιβάλει την νομιμότητα των ισχυρών: βαφτίζει τις καταλήψεις «εστίες ανομίας» κα τις εκκενώνει, επιστρατεύει απεργούς εργαζόμενους, χτυπά ανελέητα τις κοινωνικές/ταξικές αντιστάσεις και τις δομές που χτίζουν αβαντάροντας τα φασιστικά δεκανίκια της εξουσίας και την πολιτική τους ατζέντα. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός του κράτους και του κεφαλαίου φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια κοινωνία που θα μοιάζει με στρατόπεδο συγκέντρωσης: οι μάζες εργαζομένων και ανέργων σκλάβων να’ναι υποτιμημένες και φοβισμένες, η συλλογική εξαθλίωση να χειραγωγείται από τα συσσίτια των Δήμων και της εκκλησίας, από τις φιλανθρωπίες των πλουσίων και των ΜΚΟ, οι μισθοδοτούμενοι ψεύτες των ΜΜΕ να κράζουν ότι η αντίσταση δεν είναι μόνο μάταιη αλλά και επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο.

Υπόσχονται την παρανομία σ’ όσους αντιστέκονται και τον εξευτελισμό της ζητιανιάς, σε όσους ζητούν την αξιοπρέπεια.

Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, οι αντιστεκόμενοι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένες δομές, μας μαθαίνουν ότι μόνο όταν καταργούμε τη διαμεσολάβηση της νομιμότητας τους και αντιλαμβανόμαστε το δίκιο του αγώνα για τα κοινά μας συμφέροντα, μπορούμε να στήσουμε τα συλλογικά μας αναχώματα και να γίνουμε επικίνδυνοι για τους σχεδιασμούς τους. Γι΄αυτό και θα’μαστε στο στόχαστρο του συρφετού της εξουσίας: των μπάτσων και των εισαγγελέων, των εργατοπατέρων και των ρουφιάνων των ΜΜΕ, των δημάρχων και των υπουργών. Η αλληλεγγύη μεταξύ των αντιστεκόμενων, η ανυποχώρητη υπεράσπιση των αυτοοργανωμένων δομών μας, η πολυμορφία των μέσων αγώνα, η ριζοσπαστικοποίηση και η χειραφέτηση των κοινωνικών/ταξικών αγώνων μπορούν να οργανώσουν την δική μας αντεπίθεση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η διαδρομή για την κατάκτηση της ελευθερίας περνά μέσα από τις καταλήψεις και τις απεργίες, τις αυτοοργανωμένες δομές και κοινότητες αγώνα, τις επιθέσεις στις δομές του κράτους και του κεφαλαίου, τους αγώνες για την υπεράσπιση της φύσης και του ανθρώπου, για την ολοκληρωτική ήττα του κόσμου της εξουσίας, για την ανακατάληψη της ζωής μας.

 

 

 

Related Images:

Ανακοίνωση του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικόυ Χώρου Βίλα Ζωγράφου για τη διπλή φασιστική επίθεση και τα γεγονότα που ακολούθησαν σε Ιλίσια – Ζωγράφου

Το βράδυ του Σαββάτου 2/2, μετά το πέρας της πορείας μίσους της Χρυσής Αυγής, μηχανοκίνητο κομμάτι της, περίπου 15 ατόμων, επιτέθηκε στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Μπερντέ στα Ιλίσια και προσπάθησε να παραβιάσει την είσοδο σπάζοντας τη τζαμαρία. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκδήλωσης οικονομικής ενίσχυσης διωκόμενων αγωνιστών. Ο κόσμος που βρισκόταν στην είσοδο της βίλας επί της Γεωργίου Ζωγράφου απέκρουσε την επίθεση που δέχθηκε από δύο μέτωπα τρέποντάς τους σε άτακτη φυγή, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν δύο από τα μηχανάκια τους.

 

Με “αφορμή” τα εγκαταλελειμένα μηχανάκια στήθηκε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση, με περικύκλωση του χώρου της της βίλας Ζωγράφου και ασφυκτική αστυνομική παρουσία στα γύρω στενά, δημιουργώντας για άλλη μία φορά κλίμα τρομοκρατίας στη γειτονειά. Η τρομοκρατία όμως δεν απέτρεψε εκατοντάδες αλληλέγγυο κόσμο, από τη γειτονιά και όχι μόνο, να συγκεντρωθεί άμεσα έξω από το χώρο μην αφήνοντας περιθώρια για οποιαδήποτε κατασταλτική κίνηση εναντίον της κατάληψης.

 

 

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου

Related Images: