ΔΗΜΑΡΧΟΙ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ-ΜΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

Πριν 4 χρόνια, το κτήριο στο πάρκο της Ανάληψης (που κάποτε στέγαζε το δημοτικό αναψυκτήριο και έκτοτε ερήμωνε) καταλαμβάνεται από αναρχικούς-ες. Όλα αυτά τα χρόνια, ο χώρος θα ζωντανέψει και θα μετατραπεί σε κατάληψη, σε κέντρο αγώνα που φιλοξενεί πλήθος πολιτικών/πολιτιστικών εκδηλώσεων και κινηματικών δομών. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κατάληψη μπήκε από τη πρώτη στιγμή στο στόχαστρο των τοπικών διαχειριστών εξουσίας και όχι μόνο. Ό,τι δε κατάφεραν οι 2 αποτυχημένες φασιστικές επιθέσεις (Γενάρης ‘16, Σεπτέμβρης ‘17), προσπαθεί λυσσαλέα να πετύχει η αριστερή δημοτική αρχή έχοντας τη συνδρομή και της δεξιάς αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος Βύρωνα Γ. Κατωπόδης  χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να χτυπήσει την Κατάληψη Ανάληψης. Αρχικά, μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (ΑΤΤΙCA) και κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα ότι θέλει να στεγάσει δομή για Α.Μ.Ε.Α. (αποκρύπτοντας βέβαια ότι οι μελέτες έχουν βγάλει ακατάλληλο το χώρο για κάτι τέτοιο) πούλησε το προσωπείο της “κοινωνικής αξιοποίησης” του χώρου. Ταυτόχρονα, δήλωσε πρόθυμος να βρεθεί μια πιο “φιλική λύση” με το κοινωνικό πολιτιστικό κέντρο της Λαμπηδόνας αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο της πολιτικής συνδιαλλαγής και θεσμικής ενσωμάτωσης του εν λόγω εγχειρήματος. Αργότερα, ακόμα και ο ΣΚΑΙ έτρεξε να φιλοξενήσει δηλώσεις του δημάρχου ώστε ν’ αποτυπωθεί το δήθεν μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί η κατάληψη στη γειτονιά δυσφημώντας την ως “κέντρο ανομίας”! Βέβαια, η γειτονιά για κάποιο μεταφυσικό λόγο δεν έχει πειστεί ακόμα επ’ αυτού. Παρόλο που σ’ αυτό το θέμα, η δημοτική αρχή συμπλέει με την αντιπολίτευση Γώγου- Μπαντή (που πολύ θα ήθελαν “να τελειώνουν με την Ανάληψη“, όπως έχουν πει), πέρα από μια άθλια συκοφάντηση που πέφτει στο κενό, δε μπορούν να καταφέρουν και πολλά. Όταν στις 20/11/17 οι καταληψίες μαζί με αλληλέγγυους-ες αποφάσισαν να παρέμβουν στο Δ.Σ για τους δώσουν να καταλάβουν ότι το να τα βάζεις με μια κοινότητα αγώνα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ο δήμαρχος και λοιποί λακέδες κράτησαν τη μόνη αξιοπρεπή στάση που θα μπορούσαν να έχουν: το βούλωσαν. Στην ειλικρινή απορία του δήμαρχου Κατωπόδη ότι “δεν μπορεί να καταλάβει τι κάνουν αυτά τα παιδιά εκεί πέρα”, απαντάμε ότι κάθε λογής διαχειριστές εξουσίας δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταστείλλουν αυτό που δεν μπορούν να αντιληφθούν. Γι’ αυτό και θα συνεχίζουν να σαστίζουν μπροστά στη δυναμική της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης, των ακηδεμόνευτων και αδιαμεσολάβητων αγώνων.

Εποχή ΣΥΡΙΖΑ και καταλήψεις: Η εποχή της κινηματικής αναδίπλωσης συνοδεύεται από περίτεχνες τακτικές του κράτους στην στοχοποίηση των δομών του αγώνα και των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Η εντεινόμενη στοχοποίηση των καταλήψεων μέσω δημοσιευμάτων από τα ΜΜΕ, με ονομαστική καταγγελία των εγχειρημάτων ανά την Eλλάδα, με στημένα αστυνομικά ρεπορτάζ περί “ανομίας” και προαναγγελίες εισαγγελικών παρεμβάσεων προσπαθεί να σπείρει ένα κλίμα εκφοβισμού στις αυτοοργανωμένες δομές. Παράλληλα, η ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου του κράτους, η συνεχής διεύρυνση του ποινικού κώδικα ώστε να συμπεριλαμβάνει τις μορφές κοινωνικής αντίστασης που συνεχώς εξελίσσονται και κινούνται ρηξικέλευθα, διαμορφώνουν ένα πρωτόγνωρο και ασφυκτικό κατασταλτικό πλαίσιο.

Continue reading ΔΗΜΑΡΧΟΙ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ-ΜΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

Related Images:

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12/5, 18.00 ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟ, ΒΥΡΩΝΑΣ

 

ΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ,ΜΚΟ,ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Σε έναν κόσμο που επικρατεί η ιδιώτευση και ο ατομισμός , οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί, η επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων είναι φως στο σκοτάδι που προσπαθούν να μας βυθίσουν. Οι καταλήψεις δεν είναι χώροι ανομίας. Είναι χώροι ελεύθερης συνάντησης και έκφρασης, εστίες αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Είναι κέντρα κοινωνικού-ταξικού αγώνα που με την πολύμορφη δράση τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση, την ισότητα,την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια. Και όταν αυτές πλήττονται από κράτος και παρακράτος με επιθέσεις και εκκενώσεις, εμείς είμαστε εκεί να τις υπερασπιστούμε και να απαντήσουμε στις προκλήσεις. Δεν μας φιμώνουν, δεν μας τρομοκρατούν.

Από τον Σεπτέμβρη του 2017, η κατάληψη Ανάληψης στον Βύρωνα βρίσκεται στο στόχαστρο της αριστερής δημοτικής αρχής και των ΜΜΕ που με ανυπόστατα επιχειρήματα περί φιλανθρωπικής αξιοποίησης του χώρου (μετεγκατάσταση ανύπαρκτου συλλόγου ΑμΈΑ) και με στημένα δημοσιεύματα περί ανομίας προσπαθούν να την υπονομεύσουν και να την καταστείλλουν επιζητώντας την άμεση εκκένωσή της. Η απάντηση μας είναι σαφής: το σχέδιο αξιοποίησης της Ανάληψης υλοποιείται εδώ και 4 χρόνια. Και το σχέδιο αυτό είναι ολοζώντανο, συλλογικό, αυτοοργανωμένο, ανεξούσιο και ψυχή του είναι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι του Βύρωνα, των ανατολικών συνοικιών, της Αθήνας ολόκληρης. Δεν θα την παραδώσουμε στην ερημιά των δημοτικών αρχών, των ΜΚΟ, των εργολάβων.

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΗΤΑΝ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12/5, 18.00

ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟ, ΒΥΡΩΝΑΣ

Καταλήψεις, στέκια, συνελεύσεις από τα ανατολικά της Αθήνας

 

 

Related Images: