Ενημέρωση από την αντιφασιστική πορεία στους δρόμους του Παγκρατίου και του Βύρωνα την Τρίτη 26/01

Δημοσιεύουμε από το blog του Συντονισμού Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας

sakana.espivblogs.net

ην Τρίτη 26/01 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στους δρόμους του Παγκρατίου και του Βύρωνα με αφορμή τις πρόσφατες φασιστικές/παρακρατικές επιθέσεις τόσο στην κατάληψη της Ανάληψης όσο και στο στέκι της συνέλευσης κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου. Οι επιθέσεις αυτές ανήκουν σ’ έναν διευρυμένο κύκλο επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους που έχουν πραγματοποιηθεί πανελλαδικά το τελευταίο διάστημα.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 500 διαδηλωτές, σύντροφοι-ισσες από διάφορες γειτονιές της Αθήνας καθώς και κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών. Η διαδήλωση ξεκίνησε από το Άλσος Παγκρατίου και περνώντας μέσα από το κέντρο του Παγκρατίου και του Βύρωνα, κατέληξε στην κατάληψη της Ανάληψης. Παρά το μεγάλο δρομολόγιο της πορείας, η διαδήλωση ήταν ζωντανή και με παλμό ενώ η περιφρούρησή της παρέμεινε διακριτή καθόλη την διάρκειά της. Παράλληλα, μοιράζονταν μια σειρά κειμένων αντιπληροφόρησης, κολλήθηκαν αφίσες, πετάχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα κατά μήκος της διαδρομής. Την διαδήλωση πλαισίωσαν με τα πανό τους και μια σειρά αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων από όλη την Αθήνα. Ως Συντονισμός Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα Νότιας-Ανατολικής Αθήνας στηρίξαμε την περιφρούρηση της πορείας με πανό που έγραφε: «Κοινότητες αγώνα και αυτονομίας σε κάθε γειτονιά, πόλεμο σε κράτος/φασίστες/αφεντικά».

Η διαδήλωση ήρθε ως επιστέγασμα μιας σειράς μαζικών προπαγανδιστικών παρεμβάσεων (αφισοκολλήσεις, μοτοπορεία) στις γειτονιές των ανατολικών συνοικιών που επανέφερε με δυναμικούς όρους τον κόσμο του αγώνα στους δρόμους των γειτονιών, στην κατεύθυνση της μαζικής και συνεπούς τοπικής δράσης. Ως Συντονισμός, με τις δυνάμεις μας, ενισχύσαμε τις παρεμβάσεις αυτές καθώς και την διαδήλωση εκδίδοντας αφίσα-κάλεσμα με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο.


Καμία φασιστική επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ Κ’ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ 
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Related Images: