Category Archives: Καταστολή, Κάμερες

Ενημέρωση για τις παρεμβάσεις σε 3 σταθμούς Μετρό στις 24/02/’18 – Για την παρέμβαση στον σταθμό “Άγιο Δημήτριο”

To Σάββατο 24/2 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση-αποκλεισμό των εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων στο σταθμό Μετρό του Αγίου Δημητρίου στο πλαίσιο παράλληλων-ταυτόχρονων δράσεων στους σταθμούς Αιγάλεω και Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η δράση αποτέλεσε συνέχεια της καμπάνιας ενάντια στην αναδιάρθρωση των ΜΜΜ και συγκεκριμένα των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 27/1 σε 3 άλλους σταθμούς (Δάφνη, Άγιος Αντώνιος, Συγγρού-Φιξ) από Συνελεύσεις Γειτονιών, Στέκια, Καταλήψεις και Αναρχικές Ομάδες από την Αθήνα και τον Πειραιά.

Η παρέμβαση διήρκησε 1 30 ώρα, μπλοκαρίστηκαν τα συστήματα επικύρωσης εισιτηρίων & καρτών, καλύφθηκαν τα εκδοτικά μηχανήματα και το ταμείο του σταθμού ενώ αναρτήθηκαν πανό, κολλήθηκαν αυτοκόλλητα, πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από ομάδες του Συντονισμού Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας (Πρωτοβουλία αναρχικών αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού, Αναρχική συλλογικότητα parekura, Δικτύωση αναρχικών Ηλιούπολης Απόπυρα, Ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη) σχήματα και στέκια σχολών (Aυτόνομο σχήμα ΦΜΣ, Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Πολυτεχνείου) και πλαισιώθηκε από συντρόφισσες και συντρόφους από ομαδοποιήσεις των ανατολικών και των νοτίων.

Ακολουθεί το κοινό κείμενο που μοιράστηκε σε όλους τους σταθμούς:

Continue reading Ενημέρωση για τις παρεμβάσεις σε 3 σταθμούς Μετρό στις 24/02/’18 – Για την παρέμβαση στον σταθμό “Άγιο Δημήτριο”

Related Images:

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Το πρωί της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου -ημέρα γενικής απεργίας- ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ανοιχτή απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας, καλεσμένη από την «Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου» και τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου». Η επίθεση εξαπολύθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στο δρόμο με σκοπό να πορευτούν προς την κεντρική απεργιακή πορεία. Αποτέλεσμα, να κυνηγηθεί ο συγκεντρωμένος κόσμος στα γύρω στενά, πολλοί να χτυπηθούν και πάνω από 20 άτομα να προσαχθούν στην ασφάλεια, εκ των οποίων 12 συλλαμβάνονται, ανάμεσα τους και μαθητές από σχολεία της περιοχής. Παρόμοιο σκηνικό έλαβε χώρα σε αντίστοιχες απεργιακές προσυγκεντρώσεις σε Παγκράτι (καλεσμένη από την «Πρωτοβουλία Κατοίκων Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου») και Δάφνη (καλεσμένη από τη «Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Δημητρίου»). Το όργιο της καταστολής συνεχίστηκε και στο κέντρο με δεκάδες ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα, προσαγωγές και συλλήψεις.
Το ίδιο απόγευμα και χωρίς καμία απόλύτως αφορμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κύκλωσαν τον συγκεντρωμένο κόσμο που είχε μαζευτεί στην πλατεία Γαρδένια για να διαμαρτυρηθεί για τα πρωινά γεγονότα. Εν τέλει οι αστυνομικοί αποχώρησαν μην καταφέρνοντας να φοβήσουν κανέναν και εν συνεχεία ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους του Ζωγράφου.
Το σκηνικό αστυνομικής βαρβαρότητας που στήθηκε την Τετάρτη σε γειτονιές της Αθήνας είναι ένα σαφές μήνυμα τρομοκράτησης των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων και των αγωνιζόμενων ανθρώπων, που αφενώς αντιστέκονται στον τυφώνα των μέτρων των τελευταίων ετών, και αφετέρου δημιουργούν στις γειτονιές τους δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.
Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν τρομοκρατούν κανέναν μας. Αντιθέτως μας πεισμώνουν και μας συσπειρώνουν στο δρόμο της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου

Related Images:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7

ΔΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ

 

Τις δυο τελευταίες εβδομάδες η συλλογικότητά μας πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων, επικεντρώνοντας στο μείζον ζήτημα του εκκολαπτόμενου φασισμού, ένα ζήτημα που κάνει την εμφάνισή του και στις γειτονιές μας, όπου διαβιώνει μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Έτσι, λοιπόν, την Πέμπτη 5 Ιουλίου πραγματοποιήσαμε αυτοοργανωμένο μάθημα stencil και graffiti, καθώς και προβολή ταινίας στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι. Η ανταπόκριση του κόσμου και ιδιαίτερα των νεαρών θαμώνων της πλατείας ήταν ιδιαίτερα θερμή και όλοι μαζί κατορθώσαμε να δώσουμε χρώμα και ζωή στους γκρίζους και μίζερους τοίχους των γειτονιών μας, δίνοντας ταυτόχρονα ένα αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό στίγμα με το λόγο και τις εικόνες μας.

Μια βδομάδα μετά, την Πέμπτη 12 Ιουλίου υλοποιήσαμε, αυτή τη φορά στην πλατεία Εργατικών Πολυκατοικιών Καισαριανής χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι, ώστε μέσα από την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια στην οποία θέλουν να μας βυθίσουν. Και σ’ αυτό μας το εγχείρημα οι αντιδράσεις υπήρξαν εξαιρετικά θετικές, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα πως η ικανοποίηση των αναγκών μας μπορεί να πραγματωθεί και έξω από τα κυρίαρχα πρότυπα της κατανάλωσης.

Την τρίτη μέρα, ωστόσο, τα γεγονότα δεν εξελίχθηκαν τόσο ομαλά. Την ώρα που πραγματοποιούταν εργαστήρι κατασκευής κούκλας στην Πλατεία Μεσολογγίου με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών Ελλήνων και μεταναστών και ενώ όλως τυχαίως, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, σε παρακείμενο καφενείο της πλατείας βρισκόταν υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, 6 φασιστοειδή (γνωστοί στη περιοχή) επιχείρησαν με τραμπουκισμούς και άγριες διαθέσεις να εισβάλουν στο χώρο της πλατείας. Η απάντηση που δόθηκε από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες ήταν άμεση, με αποτέλεσμα οι θρασύδειλοι τραμπούκοι να αποχωρήσουν με τα χέρια ψηλά και το κεφάλι κατεβασμένο, κάτω από τις αποδοκοιμασίες της γειτονίας. Ωστόσο, έπειτα από λίγο επέστρεψαν, όπως πάντα πίσω, από την ένστολη συνοδεία τους και συγκεκριμένα πίσω από τους μηχανοκίνητους μπάτσους των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ. Κάθε τόσο φρόντιζαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κυκλώνοντας επιδεικτικά την πλατεία. Καθώς η προκλητική τους παρουσία δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη, κάτοικοι των γειτονιών μας μαζί με αλληλέγγυους συντρόφους συγκεντρώθηκαν αμέσως στο χώρο της πλατείας και από κοινού πραγματοποιήσαμε πορεία. Περίπου 100 άτομα πορευτήκαμε μέσα από κεντρικούς δρόμους της περιοχής, δηλώνοντας ηχηρά πως δεν θ’ αφήσουμε σπιθαμή στις ιδεολογίες του μίσους και του κανιβαλισμού.

Ας μην γελιόμαστε, το παραπάνω περιστατικό αποδεικνύει περίτρανα, ότι στόχος κράτους και παρακράτους είναι η εγκαθίδρυση μιας επικράτειας φόβου, ενός φόβου που σε συνδυασμό με την εντεινόμενη φτωχοποίηση και εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερων κοινωνικών κομματιών αδειάζει δρόμους και πλατείες, εγκλωβίζει συνειδήσεις και ανθρώπους και μας καλεί να ξεχάσουμε την ταξική μας συνείδηση και να ντυθούμε με το μανδύα του «Έλληνα». Αυτή η επίπλαστη εθνική ενότητα και αυξανόμενη κοινωνική ανασφάλεια βρίσκει το πρόσωπο του εχθρού στους μετανάστες και τους πιο αδύναμους αυτής της κοινωνίας και διοχετεύει τη διογκούμενη κοινωνική οργή ανάμεσά μας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πραγματικούς δυνάστες της ζωής μας. Να το πούμε ξεκάθαρα: οι μόνοι που κερδίζουν από τον αλληλοσπαραγμό μας είναι τα αφεντικά και τα τσιράκια τους. Οι μόνοι χαμένοι είμαστε εμείς και πάλι εμείς.

Στον κανιβαλισμό και την αποξένωση, εμείς απαντάμε με συλλογικότητα και αλληλεγγύη.

Στο ρατσισμό και τους κοινωνικούς διαχωρισμούς, εμείς απαντάμε με κοινούς αυτοοργανωμένους αγώνες, ντόπιων και μεταναστών, μικρών και μεγάλων, εργαζομένων και ανέργων.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών

από τους πρόποδες του Υμηττού

paapty.squat.gr

Related Images:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ!

Την Παρασκεύη 23/3 στο Παγκράτι (Χρεμωνίδου και Υμηττού) πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αλληλεγγύης στην αναρχική Στέλλα Αντωνίου από δεκάδες συντρόφους/ισσές, η οποία παραμένει προφυλακισμένη με ανυπόστατες κατηγορίες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Για περίπου 2 ώρες μοιραζόντουσαν και διαβαζόντουσαν κείμενα από τη μικροφωνική που είχε στηθεί. Αναρτήθηκε πανό που έγραφε ”ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ”. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αίτησης αποφυλάκισης (6ης κατά σειρά) της συντρόφισσας, η οποία παραμένει προφυλακισμένη παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ υπήρχε και το κάλεσμα για την πορεία αλληλεγγύης, που θα παραγματοποιηθεί στις 6 Απρίλη. και μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στις 4 Δεκεμβρίου 2010, στα πλαίσια «αντι-τρομοκρατικής» επιχείρησης συλλαμβάνονται σε διάφορες περιοχές της Αθήνας οι αναρχικοί Χ. Πολίτης, Κ. Σακκάς, Α. Μητρούσιας, Σ. Αντωνίου, Γ. Καραγιαννίδης και Δ. Μιχαήλ. Στους συλληφθέντες προσάπτονται κατηγορίες για συμμετοχή σε άγνωστη(!) «τρομοκρατική» οργάνωση χωρίς όνομα, χωρίς ενέργειες, χωρίς δράση, χωρίς καλά-καλά οι κατηγορούμενοι να γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους. Μετά από έξι μήνες οι Χ.Πολίτης και Δ.Μιχαήλ απαλλάσσονται από το κατηγορητήριο και οι υπόλοιποι κατηγορούνται πια για συμμετοχή στην Ε.Ο. Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η Στέλλα Αντωνίου, μία από τους υπόλοιπους τέσσερις κατηγορούμενους, παραμένει προφυλακισμένη παρά την άρνηση των κατηγοριών καθώς και την ανυπαρξία οποιουδήποτε ενοχοποιητικού στοιχείου εναντίον της, ενώ τις τελευταίες μέρες η ίδια, όπως και οι συγκατηγορούμενοί της, επιβαρύνεται με τις κατηγορίες για 250 επιθέσεις για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη με προκηρύξεις της η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς στην οποία τη συμμετοχή της η Στέλλα αρνείται εξαρχής. Ωστόσο, η δραστηριοποίησή της για χρόνια στον αναρχικό χώρο, οι προσωπικές της σχέσεις με κάποιους από τους συγκατηγορούμενούς της, η καθολική άρνησή της να συνεργαστεί με οποιονδήποτε τρόπο με τις αρχές καθώς και η συνεχής και δυναμική συμμετοχή της στους αγώνες που διεξάγονται μέσα από τις φυλακές ενάντια στη γενικότερη εξαθλίωση του σωφρονιστικού συστήματος είναι αρκετά στοιχεία για να παραμένει η συντρόφισσα φυλακισμένη μέχρι και σήμερα.

Ως τώρα η Στέλλα Αντωνίου έχει υποβάλλει πέντε αιτήσεις αποφυλάκισης έχοντας απορριφθεί οι τέσσερις πρώτες ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η τελευταία που υπεβλήθη στις 8 Μάρτη. Η εκδικητική αυτή στάση των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών έχει καταφανή στόχο την πολιτική αλλά και τη φυσική εξόντωση της συντρόφισσας η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο προϋπήρχε αλλά επιδεινώθηκε σοβαρά κατά τον εγκλεισμό της στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Εν μέσω καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και της ολοένα εντονότερης έκφρασης οργής από την κοινωνία, οι εξουσιαστές προσπαθούν να οχυρωθούν τρομοκρατώντας και εκφοβίζοντας κάθε αντιστεκόμενο/αγωνιζόμενο κομμάτι αυτής. Από τους τόνους χημικών και την καταστολή στις διαδηλώσεις, μέχρι την, κατά βούληση, φυλάκιση αγωνιστών και την εφαρμογή του «αντι»-τρομοκρατικού νόμου, ο σκοπός της κυριαρχίας είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από τη φυσική, πολιτική και ηθική εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων.

Από τη μεριά μας τασσόμαστε συνειδητά στο πλευρό όσων έχουν επιλέξει το δρόμο του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, στο πλευρό όσων εμμένουν στις επιλογές τους και συνεχίζουν να μάχονται γι΄ αυτές μέσα ή έξω από τα κελιά της δημοκρατίας. Η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους αγωνιστές είναι δεδομένη και θα περάσει πάνω από τις ορέξεις και τα σχέδια κάθε εξουσιαστή, κάθε ένστολου(ή μη) φορέα της αστικής νομιμότητας. Μέχρι και το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής, μέχρι να’μαστε όλοι ελεύθεροι.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ, 18:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Πρωτοβουλία Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών

από τους πρόποδες του Υμηττού

paapty.squat.gr

To κείμενο και σε μορφή PDF

Related Images:

Κείμενο για τη 48ωρη απεργία 19-20 Οκτώβρη

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑI

1

Το απεργιακό 2μερο της 19-20ης Οκτώβρη παρότι αποτελεί έναν σταθμό στους αγώνες που διεξάγουμε, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι προκηρυγμένες «από τα πάνω» απεργίες των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, παρά τις συνήθεις αριστερές ρητορείες για την «μητέρα όλων των μαχών», στοχεύουν στην πρόσκαιρη εκτόνωση της κοινωνικής οργής και αμφισβήτησης και αποτελούν άσφαιρα (24ωρα ή 48ωρα) πυρά τις παραμονές της ψήφισης ενός νόμου (του μεσοπρόθεσμου τον Ιούνη ή του πολυνομοσχεδίου τον Οκτώβρη) ενώ παράλληλα συμβάλουν τα μέγιστα στην εμπέδωση της λογικής «αγώνες για την τιμή των όπλων» και στην καλλιέργεια της μοιρολατρίας και της απογοήτευσης στις τάξεις των εκμεταλλευομένων.

Οι απεργίες και οι κοινωνικοί αγώνες δεν μπορούν να νοούνται ως «αγωνιστικά ραντεβού», λιγότερο ή περισσότερο βίαια, στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από το Σύνταγμα. Οι αγωνιζόμενοι και οι αγωνιζόμενες οφείλουμε να επανεφεύρουμε τα εργαλεία και τις μορφές αγώνα ώστε να εκφράσουμε και να υπερασπιστούμε τις ανάγκες και επιθυμίες μας, ώστε να γίνουμε ξανά επικίνδυνοι. Ναναπτύξουμε την πραγματική κοινωνική δυναμική που σαμποτάρει αποτελεσματικά την ομαλή ροή της παραγωγής, της κατανάλωσης και, την οικονομία τους εντέλει. Μια δυναμική που καλλιεργεί την συμμετοχή και την εμπλοκή των απεργών στην οργάνωση και την διεξαγωγή των αγώνων και απελευθερώνει την πολυμορφία των κοινωνικών αντιστάσεων και αρνήσεων. Μέσα από την προώθηση της ταξικής αλληλεγγύης και της συναδελφικότητας.  Μέσα από την οργάνωση απεργιακών ταμείων και τα μπλοκαρίσματα εργασιακών χώρων. Μέσα από απαλλοτριώσεις αγαθών από πολυκαταστήματα και τις επιθέσεις σε καπιταλιστικές δομές.  Δημιουργώντας παντού- στις γειτονιές μας και τους χώρους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία- τα δικά μας εδάφη συνάντησης πέρα από συντεχνίες και διαχωρισμούς, οργανώνουμε εδώ και τώρα τις δικές μας καθημερινές αντιστάσεις απέναντι στην μισθωτή σκλαβιά και τον τσαμπουκά των αφεντικών, ενάντια στην καπιταλιστική μηχανή που παράγει εξαθλίωση και θάνατο.

Με βάση αυτήν την θέση, συμμετείχαμε και στηρίξαμε συνειδητά την απεργιακή διαδήλωση που οργανώθηκε στις γειτονιές μας από την Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου στις 19 Οκτώβρη και αποτέλεσε μια προσπάθεια έκφρασης των «από κάτω».

Continue reading Κείμενο για τη 48ωρη απεργία 19-20 Οκτώβρη

Related Images: