Category Archives: Συντονισμός Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα Νότιας και Ανατολικής Αθήνας

Έντυπο “εκτός ύλης” #1

To εντυπάκι που κρατάτε στα χέρια σας δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται. Μοιράζεται χέρι με χέρι σε σχολεία, πλατείες, σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις των νοτίων και ανατολικών γειτονιών της Αθήνας. Το κόστος για την έκδοση του το επωμιζόμαστε εμείς από την συλλογική μας ελεύθερη συνεισφορά χωρίς να παρεμβάλλονται χορηγοί, διαφημίσεις και εργοδότες.

Εκτός ύλης λοιπόν, γιατί τα όσα γράφονται εδώ δεν θα τα βρείτε σε κανένα σχολικό βιβλίο, σε κανένα mainstream site ή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Μια συλλογική δουλειά με ενημερώσεις, αναλύσεις και σκέψεις με ανατρεπτικό περιεχόμενο ενάντια σε αυθεντίες, κομματόσκυλα και ιεραρχίες, ενάντια σε πλαστούς διαχωρισμούς (με βάση το φύλο, τη φυλή, τη σεξουαλική προτίμηση, τη σωματική διάπλαση) και κάθε είδους εξουσιαστές και εκμεταλλευτές.

Ένα έντυπο αντιπληροφόρησης που φιλοδοξούμε να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ αυτών που βρίσκονται στις αίθουσες της πλήξης και όσων επιβίωσαν από αυτές και τώρα είναι φοιτητές/εργαζόμενες/άνεργοι, βιώνουν στην πράξη όσα φοβόντουσαν κάποτε και αγωνίζονται εναντίον τους.

Στο δεύτερο τεύχος διπλά στα κείμενα μας, συνυπάρχουν με ξεχωριστή υπογραφή κείμενα μαθητριών από σχολεία των γειτονιών μας, στα οποία μοιράστηκε το προηγούμενο έντυπο και μας προσέγγισαν. Σε επόμενες προσπάθειες θα θέλαμε να δούμε σκέψεις, ανησυχίες, συνθήματα, κόμιξ, stencils από όσους/ες θεωρούν σημαντική μια τέτοια προσπάθεια, από όσους βαρεθήκαν την ρουτίνα σχολείο-φροντιστήριο-σπίτι, από όσες δεν γουστάρουν κουμάντο στη ζωή τους να κάνουν φασισταριά, μπάτσοι και σεξιστές, από όσους/ες ονειρεύονται έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας.

Το παρόν έντυπο στοχεύει στην αφύπνιση των συνειδήσεων που με κάθε τρόπο οι σχολικές αίθουσες προσπαθούν να τιθασεύσουν, στην έκφραση της ανησυχίας καθενός/μιας που δεν χωράει στις αίθουσες της πλήξης, και έτσι στη δημιουργία αυτόνομων αυτοοργανωμένων μαθητικών πυρήνων/ομάδων που θα εκφράζουν συλλογικά τις σκέψεις τους αλλά και θα δρούν συλλογικά για την υπεράσπιση τους.

το τεύχος σε PDF

Συντονισμός Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας ανατολικής Αθήνας (ΣΑΚΑΝΑ)

Πρωτοβουλία αναρχικών αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού

Αναρχική Συλλογικότητα parekura

Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη

Παρέμβαση στο σταθμό μετρό Δάφνης για τις ελεύθερες μετακινήσεις

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη παρέμβαση σε τρεις διαφορετικούς σταθμούς ΜΕΤΡΟ σε γειτονιές της Αθήνας (Συγγρού-ΦΙΞ, Δάφνη και Άγιος Αντώνιος) για τις ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ενάντια στις μπάρες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τα συστήματα ελέγχου και αποκλεισμών από τις Συνελεύσεις Γειτονιών, Στέκια, Καταλήψεις, Αναρχικές Ομάδες από την Αθήνα και τον Πειραιά.

Η παρέμβαση στον σταθμό της Δάφνης διήρκησε από τις 12.00 ως και τις 13.30 μ.μ. με τη συμμετοχή  περίπου 60 συντρόφων/συντροφισσών, συναγωνιστρών/συναγωνιστριών από αναρχικές ομάδες από τη νότια και ανατολική Αθήνα, φοιτητικά στέκια από ΕΚΠΑ και ΕΜΠ  καθώς και συλλογικότητες και συνελεύσεις από τις βόρειες συνοικίες της Αθήνας. Καθόλη την διάρκεια της παρέμβασης μοιράζονταν ανακοινώσεις των συλλογικών σχημάτων που συμμετείχαν, αναρτήθηκαν πανό εντός και πέριξ του σταθμού, πετάχτηκαν τρικάκια στον σταθμό και στην ευρύτερη περιοχή, μπλοκαρίστηκαν τα ηλεκτρονικά εκδοτήρια εισιτηρίων και τα επικυρωτικά μηχανήματα του σταθμού ενώ μετά από απαίτησή μας σταμάτησε και η λειτουργία του γκισέ έκδοσης εισιτηρίων.Παράλληλα, διαβάζονταν οι ανακοινώσεις από τη φορητή μικροφωνική των οργανωτών της δράσης ενώ άνοιγαν κουβέντες και πηγαδάκια με τον διερχόμενο κόσμο.

Η παρέμβασή μας συνεχίστηκε και στις αφετηρίες των λεωφορείων που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τον σταθμό δίνοντάς μας μια επιπλέον ευκαιρία για ενημέρωση και συζήτηση για τον αγώνα υπεράσπισης των ελεύθερων μετακινήσεων με επιβάτες και εργαζόμενους στα ΜΜΜ.Παρακάτω τα υλικά και μερικές φωτογραφίες από την παρέμβαση 

Αφίσα φοιτητικών σχημάτων και στεκιών
http://asfms.espivblogs.net/files/2017/03/mmm_afisa_web.jpg
Κείμενο του Συντονισμού αναρχικών κοινοτήτων αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας
http://asfms.espivblogs.net/files/2018/02/keimeno-mesa.jpg
Κείμενο της Πρωτοβουλίας αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού
https://paapty.squat.gr/files/2017/07/1.jpg
https://paapty.squat.gr/files/2017/07/2-2.jpg
Κείμενο της αναρχικής-αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας «Σε τροχιά σύγκρουσης»
 http://setroxiasygrousis.espivblogs.net/files/2015/11/MMM-page-001.jpg
 http://setroxiasygrousis.espivblogs.net/files/2015/11/MMM-page-002.jpg
Πηγή εδώ

Ο αγώνας των πολιτικών κρατούμενων είναι κομμάτι του αγώνα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου

 

Κείμενο για την απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων που μοιραζόταν στις παρεμβάσεις του συντονισμού αναρχικών κοινοτήτων αγώνα νότιας – ανατολικής Αθήνας:

Ο αγώνας των πολιτικών κρατούμενων είναι κομμάτι του αγώνα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου, για την κοινωνική επανάσταση
Από τις 2 Μαρτίου έχει ξεκινήσει μια μαζική απεργία πείνας από την πλειοψηφία των πολιτικών κρατουμένων από την Ελλάδα και την Τουρκία που βρίσκονται έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές με σκοπό την κατάργηση των τρομονόμων και του καθεστώτος εξαίρεσης. Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Μαρτίου, απεργία πείνας ξεκινησαν οι πολιτικοί κρατούμενοι Κώστας Γουρνάς, Τάσος Θεοφίλου, Γιώργος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Κουφοντίνας, Νίκος Μαζιώτης, Αργύρης Ντάλιος, Αντώνης Σταμπούλος και Φοίβος Χαρίσης, ενώ σταδιακά προστέθηκαν, στις 9 Μαρτίου ο Γρηγόρης Σαραφούδης, στις 11 Μαρτίου οκτώ Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές και στις 16 Μαρτίου ο Δημήτρης Μπουρζούκος και ο Δημήτρης Πολίτης. Τέλος από τις 23 Μαρτίου συμμετέχει και ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Η μαζική απεργία πείνας που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στα τείχη των ελληνικών φυλακών είναι μια πράξη πολέμου. Είναι ουσιαστικά η πρώτη αμιγώς πολιτική απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων που βάζει στο στόχαστρο γενικότερα την «αντιτρομοκρατική» κατασταλτική πολιτική του κράτους. Με τη συμμετοχη της πλειοψηφίας των πολιτικών κρατούμενων αλλά και αρκετών αγωνιζόμενων κρατούμενων, συγκροτείται ένα μέτωπο αγώνα που, μέσα απο την διαφορετικότητά του καθενός, στήνει ένα συλλογικό ανάχωμα ενάντια στην κατασταλτική θωράκιση του ελληνικού κράτους, το νομικό-ποινικό οπλοστάσιο του αλλά και τα ίδια τα κολαστήρια των φυλακών.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι μέσα απο τη μαχητική επιλογή και τα αιτήματα τους αντιστέκονται
έμπρακτα:

  • στην εγκληματοποίηση όσων επιλέγουν την ανατρεπτική πολιτική δράση και αμφισβητούν το κρατικό μονοπώλιο της βίας (κατάργηση “ειδικών αντιτρομοκρατικών νομοθεσιών” –τρομονόμων)
  • στην ποινικοποίηση των κοινωνικών-ταξικών αγώνων, της κοινωνικής αντιβίας και της κατασκευής κατηγοριών, με βάση αμφισβητούμενες επιστημονικές μεθόδους (κατάργηση κουκουλονόμου, κατάργηση των διώξεων με βάση το DNA)
  • στις ειδικές συνθήκες κράτησης και την εξόντωση των πολιτικών κρατούμενων (βελτίωση συνθηκών κράτησης και κατάργηση των φυλακών τύπου Γ”)
  • στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των συντροφικών και συγγενικών σχέσεων των κρατουμένων (άμεση αποφυλάκιση των συγγενων μελών της ΣΠΦ)
  • στην κρατική εκδικητικότητα (απαιτώντας την απελευθέρωση του αγωνιστή Σ. Ξηρού που το κράτος επί 13 χρόνια τώρα εξοντώνει μεθοδικά και εκδικητικά, με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί σε ανήκεστες βλάβες, με το επίσημο ποσοστό αναπηρίας του να έχει φτάσει πλέον στο 98%.)

Παράλληλα απεργία πείνας ξεκίνησαν και τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς: Παναγιώτης Αργυρού, Θεόφιλος Μαυρόπουλος, Δαμιανός Μπολάνο, Γεώργιος Νικολόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Όλγα Οικονομίδου, Γεώργιος Πολύδωρος, Γεράσιμος Τσάκαλος, Χρήστος Τσάκαλος, Χάρης Χατζημιχελάκης καθώς και η αναρχική Αγγελική
Σπυροπούλου. Βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωση τωνσυγγενικών και των φιλικών τους  προσώπων που έχουν προφυλακιστεί βάσει του τρομονόμου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και τον τερματισμό κάθε κατασκευής ενόχου από το συγγενικό, φιλικό και συντροφικό τους περιβάλλον, ταυτόχρονα στηρίζουν τα αιτήματα της απεργίας πείνας των υπόλοιπων κρατουμένων.

Καπιταλιστική αναδιάρθρωση και καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Από το 2009 με το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, ο ευρωπαϊκός νότος και ιδιαίτερα η ελλαδα θα αποτελέσουν ενα παγκόσμιο πείραμα καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, εξαπολύοντας μια ολομέτωπη επίθεση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Το ελληνικό κράτος, ενσωματώμενο πλήρως στο άρμα του υπερεθνικού κεφαλαίου, θα υιοθετήσει όλες τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ε.Κ.Τ και το Δ.Ν.Τ. μέσω της επιβολής ενος καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης για την διάσωση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Τα μνημόνια και τα μέτρα, επιβάλλουν μια τεράστιας κλίμακας μεταφορά πλούτου από κάτω προς τα πάνω για να μετριαστεί η χρηματοπιστωτική κρίση και οι απώλειες αξίας στη κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας. Παράλληλα στερούν από ευρύτατα κοινωνικά στρώματα τα υπάρχοντα μέσα και δομές συντήρησής τους (υγείας, πρόνοιας, παιδείας κλπ) με αποτέλεσμα η  εργατική μας δύναμη να γίνεται ακόμα πιο εξαρτημένη και υποτιμημένη, στα κάτεργα της εκμετάλλευσης. Είναι γνώστο πως οι ζωές των καταπιεσμένων είναι αναλώσιμες για τα αφεντικά και μέσα στις συντελούμενες ανακατατάξεις διαρκώς περισσότεροι θα βρισκόμαστε μετέωροι μπροστά στο τρόμο της ανέχειας και της ανυπαρξίας.
Η καπιταλιστική αναδιάρθρωση των τελευταίων χρόνων είναι άρρηκτα συνδεδεμενη με το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης και την όξυνση της κατασταλτικής επίθεσης στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Το δόγμα της τάξης και της ασφάλειας σκληραίνει τη στάση του απέναντι σε όσους αμφισβητούν το νεοφιλελευθερο μοντέλο ανάπτυξης στοχοποιώντας τους ως εσωτερικό εχθρό. Η κατασταλτική πολιτική του κράτους έκτακτης ανάγκης οξύνεται με επιστρατεύσεις απεργών, με εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις, με προεδρικά διατάγματα κατά των διαδηλώσεων, με επικυρρήξεις και εφόδους σε σπίτια  αγωνιστών, με εκκενώσεις καταλήψεων, με διαπομπεύσεις οροθετικών, με επιχειρήσεις σκούπα στους τοξικοεξαρτημένους,
με πογκρομ σε μετανάστες και εγκλεισμούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Οι βασανισμοί αγωνιστών μέσα στη ΓΑΔΑ, οι εισβολές της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια συντρόφων, ο αναβαθμισμένος ρόλος των ΕΚΑΜ απέναντι σε καταλήψεις, κατειλημμένα εργοστάσια και κινητοποιήσεις σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, η στρατιωτική κατοχή ολόκληρων γεωγραφικών περιοχών (πχ. χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής και η Κερατέα ), αποδεικνύει ότι
η κρατική βία δεν περιορίζεται στο ρόλο του φόβητρου και της προληπτικής δύναμης αλλά αποτελεί τον πολιορκητικό κριό του καθεστώτος απέναντι στις κοινωνικές εντάσεις. Μπροστά στο ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων ταραχών, οι δολοφονικοί μηχανισμοί του κράτους όχι μόνο θα περιφρουρήσουν το μονοπώλιο της βίας με κάθε κόστος αλλά, αναπόφευκτα, θα εντείνουν την οχύρωση, τον υπερεξοπλισμό και τη γενίκευση της κατασταλτικής βαρβαρότητάς του, ανεξαρτήτως κόστους. Το κράτος όσο ποτέ άλλοτε οργανώνει την πολεμική του μηχανή κοιτώντας στο εσωτερικό της επικράτειάς του.
Αντιτρομοκρατικοί νόμοι (τρομονόμοι)
Το Σεπτέμβρη του 2001, μέσα σε κλίμα διάχυτης τρομοϋστερίας, μετά από το χτύπημα στους δίδυμους πύργους, που αποτέλεσε την απαρχή της παγκόσμιας αντιτρομοκρατικής εκστρατείαςτων κυρίαρχων, αλλά και σε πλήρη εναρμόνιση με τις  ντιρεκτίβες της ευρωπαϊκής ένωσης, ψηφίζεται από το ελληνικό κράτος ο πρώτος αντιτρομοκρατικός νόμος, ενώ μερικά χρόνια αργότερα ψηφίζεται και ο δεύτερος. Με τον πρώτο τρομονόμο θεσπίζεται το άρθρο 187 του ποινικού κώδικα περί σύστασης  εγκληματικής οργάνωσης. Το άρθρο αυτό καθιερώνει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης για ορισμένα αδικήματα, με τον  πλέον αυθαίρετο τρόπο, αφού εξομοιώνει την συνέργεια με την ίδια την τέλεση της πράξης, επιφέροντας τις ίδιες ακριβώς κυρώσεις. Η προέκταση του 187, το περίφημο άρθρο 187 Α (τρομονόμος) στοχεύει στην αυστηρότερη ποινική μεταχείριση των  ανταρτών πόλης, ενώ χαρακτηρίζει ως τρομοκρατικές ενέργειες ακόμα και πλημμελήματα. Έτσι, ακόμη και κάθε  διαδηλωτής μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με δίωξη για τρομοκρατία –κάθε διαδηλωτής είναι για το κράτος εν δυνάμει τρομοκράτης. Το άρθρο 187 Α παρέχει όλα τα νομικά ερείσματα για ακόμη αυστηρότερες ποινές, για ακόμη περισσότερη  καταστολή και διώξεις, για ακόμη μεγαλύτερο εκφοβισμό όσων αγωνίζονται. Παράλληλα διώκονται ο εγκωμιασμός πράξεων  που χαρακτηρίστηκαν τρομοκρατικές καθώς και στοχοποιούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο άτομα του στενού συγγενικού  και φιλικού περιβάλλοντος.
Διώξεις με βάση το DNA
Την τελευταία δεκαετία, η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού (DNA) αναδεικνύεται σε συνήθη πρακτική από τα εργαστήρια της  αντιτρομοκρατικής κατά τη διάρκεια συλλήψεων. Το DNA είναι ένα αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο στις δίκες που στήνει το  κράτος ακόμα και αν το γεννετικό υλικό προέρχεται από βίαιες και παράνομες αποσπάσεις, από λήψεις από κινητά αντικείμενα, από δειγμάτα που εμπεριέχουν μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων, από αναλύσεις των  πραγματογνώμονων βιολόγων της αστυνομίας.

Καταστολή κοινωνικών αντιστάσεων βάση του κουκουλονόμου

Το 2009 η ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης της άνθησης ενος ψηφιδωτού κοινωνικών αντιστάσεων και ριζοσπαστικών πρακτικών (συγκρουσιακές διαδηλώσεις, καταλήψεις στέγης, απαλλοτριώσεις προϊόντων από τα σουπερμάρκετ, σαμποτάζ σε  ακυρωτικά μηχανήματα, εμπρησμοί σε τράπεζες/εφορίες κ.α) μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη οδήγησε την κυβέρνηση στην αναδιοργάνωση του κατασταλτικού σχεδίου. Το Μάρτιο εκείνης της χρονιάς από τον τότε υπουργό δημόσιας τάξης  Μαρκογιαννάκη εισάγονται οι δολοφονικές μηχανοκίνητες ομάδες δέλτα ενώ λίγους μήνες αργότερα θεσπίζεται ο  κουκουλονόμος, στοχεύοντας εκείνα τα κοινωνικά κομμάτια που ριζοσπαστικοποιούνται και υιοθετούν αντιθεσμικές/επιθετικές μορφές δράσης.
Ειδικές συνθήκες κράτησης (Φυλακές Τύπου Γ)

Το ασφυκτικό κλίμα καταστολής που διαμορφώνεται, επεκτείνεται με τη θέσπιση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και στους  κρατούμενους. Με το νόμο Δένδια και Αθανασίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, οι φυλακές χωρίζονται σε 3 κατηγορίες,  στις φυλακές τύπου Α που προορίζονται για όσους έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα, στις φυλακές τύπου Β για όσους κατηγορούνται για κακουργήματα, χωρίς να αντιμετωπίζουν ισόβια κάθειρξη και στις φυλακές τύπου Γ για όσους  κατηγορούνται με τους παραπάνω “αντιτρομοκρατικούς” νόμους ή όσους κατηγορούνται για συμμέτοχή σε εγκληματική  οργάνωση ή όσους στασιάζουν μέσα στις φυλακές, για όσους το κράτος θεωρεί πιο “επικίνδυνους”. Οι φυλακές τύπου Γ είναι μια  φυλακή μέσα στη φυλακή με καταργήσεις αδειών, με περιορισμούς επισκεπτηρίων και προαυλισμών, με ένοπλη φύλαξη από ειδική ομάδα που υπάγεται στην αστυνομία, με επιβράβευση του χαφιεδισμού, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε  αποφυλάκιση, με στέρηση διαφόρωνδικαιωμάτων (μείωση ποινής μέσω μεροκάματων ή έκτιση του συνόλου της ποινής κλπ). Ουσιαστικά η δημιουργία τους στοχεύει στην εξόντωση των πολιτικών και των απείθαρχων κρατουμένων υιοθετόντας την  παράδοση αλλών ευρωπαικών κρατών (Λευκά κελιά Στάμχαϊμ, τα FIES στην Ισπανία) και φανέρωνει πλήρως τον εκδικητικό  χαρακτήρα της δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος.

Αντιστάσεις των έγκλειστων μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων έρχεται να συμπέσει με τις επαναλαμβανόμενες εξεγέρσεις των φυλακισμένων  μεταναστών μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανα την επικράτεια, με αφορμή τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και τις  αυτοκτονίες συγκρατούμενων τους. Είτε φυλακές, είτε στρατόπεδα συγκέντρωσης, παραμένουν οι πιο βάρβαροι μηχανισμοί ελέγχου και διαχείρισης των εξαθλιωμένων κομματιών που γεννά το κράτος και οι διαχειριστές του.

 

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και την γενικευμένη επιχείρηση κοινωνικής χειραγώγησης και ταξικής ειρήνευσης από τη νέα  κυβέρνηση του σύριζα, οι αγώνες των κολασμένων «εντός των τειχών» μας θυμίζουν ότι η ανάδειξη του εσωτερικού εχθρού στον  κόσμο του αγώνα, στα πλαίσια μιας στυγερής καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, είναι εδώ, βαθαίνει και επεκτείνεται μέσα  από την ανάδειξη μιας νεας εθνικής και δημοκρατικής ομαλότητας. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης  είδαμε να επαναλαμβάνονται οι προφυλακίσεις συγγενών των πολιτικών κρατουμένων και οι εισβολές σε σπίτια συντρόφων και  συντροφισσών από την αντιτρομοκρατική. Παρά τις εξαγγελίες για κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, δεν δρομολογήθηκε ούτε  η επιστροφή στον Κορυδαλλό, των πολιτικών κρατούμενων που μεταφέρθηκαν εκδικητικά τον Γενάρη στα κελιά του Δομοκού  παρά έσπευσαν να προφυλακίσουν εκεί έναν ακόμα κατηγορούμενο για την υπόθεση της ΣΠΦ.
Ο αγώνας των φυλακισμένων μας θυμίζει ότι η βαρβαρότητα δεν εξανθρωπίζεται… ανατρέπεται. Η αλληλεγγύη στους  φυλακισμένους αγωνιστές που διώκονται για την ανατρεπτική τους δράση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στη  κρατική καταστολή και την καπιταλιστική αναδιάρθρωση, του αγώνα για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου. Είναι  άρρηκτα συνδεδεμένη με τον συνολικότερο αγώνα για την ανατροπή και την κοινωνική επανάσταση, για την δημιουργία ενός  κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.
ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Συντονισμός Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα Νότιας-Ανατολικής Αθήνας – sakana.espivblogs.net

αναρχική συλλογικότητα Απόπυρα στην Ηλιούπολη – apopyra.espivblogs.net
ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη (Μπραχάμι) – pikrodafni.squat.gr
Ναμούς αναρχική συλλογικότητα από Άνω Γλυφάδα-Ελληνικό-Αργυρούπολη – namous.squat.gr
Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού – paapty.squat.gr

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

 

 

Παρέμβαση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους φυλακισμένους απεργούς πείνας σε μετρό [Πέμπτη 12/03]

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://sakana.espivblogs.net/

Την Πέμπτη 12/3 πραγματοποιήσαμε στις γειτονιές μας, παρέμβαση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους φυλακισμένους απεργούς πείνας, με αφίσες, κείμενα, τρικάκια, συνθήματα και stencil στους σταθμούς μετρο Ελληνικο, Ηλιούπολη, Αγ. Δημήτριο, Δάφνη, Συγκρού Φιξ και Ευαγγελισμό.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

flyer magentaΚάποιες φωτογραφίες από την παρέμβαση :