Παρέμβαση στα ΓΕΛ Καισαριανής

Η Ε.Ε. δεν χτίζει φιλίες, οργανώνει πολέμους!

Την Τρίτη 19/3 επισκεφθήκαμε το προαύλιο του 1ου και 2ου ΓΕΛ Καισαριανής όπου γράψαμε συνθήματα στα ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά, θέλοντας να υποδεχθούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες από την Κύπρο, την Τουρκία, την Ιταλία , την Ισπανία και τη Λιθουανία που θα φιλοξενηθούν για μία εβδομάδα στα δύο σχολεία, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών (Erasmus). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ένωση και δήθεν προωθεί τη γνωριμία και τη συνεργασία μαθητών από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, την ίδια στιγμή που η ίδια Ένωση χρηματοδοτεί και οργανώνει με τις πολιτικές της μια σειρά αιματοβαμμένων πολεμικών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Μια σχεδόν εβδομάδα πριν την παρέλαση της 25 Μαρτίου και ενάντια στα εθνικά ιδεώδη και τις λογικές της πειθάρχισης και της ιεραρχίας, ως ελάχιστη χειρονομία της ενότητας των καταπιεσμένων πέρα από έθνη και εθνικισμούς, σύνορα και κράτη, υποστείλαμε τη σημαία που αναρτήθηκε τις τελευταίες μέρες στο σχολείο ενόψει της 25ης Μαρτίου.

Τα τρίγλωσσα συνθήματα που γράψαμε είναι:

Η ΕΕ δεν χτίζει φιλίες, οργανώνει πολέμους

Η φιλία των λαών και των μαθητών δεν γνωρίζει σύνορα

Related Images:

Οι παρελάσεις σε γεμίζουν περηφάνια;…


Οι παρελάσεις και τα στρατιωτικά αγήματα, από την απαρχή τους τους, σκοπό είχαν την επίδειξη δύναμης ή την παρουσίαση των στρατευμάτων σε κάθε μέρος. Η εθνική ακεραιότητα και ο θαυμασμός και σεβασμός προς το στρατό είναι τα πρώτα συναισθήματα που τα κράτη και οι κυβερνήσεις προωθούν και προσπαθούν να καλλιεργήσουν στους λαούς . Στους άλλους δε λαούς προσπαθούν να δείξουν πόσο καλά οχυρωμένοι και έτοιμοι για πόλεμο είναι.

Δυστυχώς, στον ελλαδικό χώρο γίνονται, θεσμικά οργανωμένα, παρελάσεις μαθητών σε κάθε πόλη της χώρας. Οι πρώτες μαθητικές παρελάσεις ξεκίνησαν με τους μαθητές να παρελαύνουν με προσκόπους, τους τότε μπάτσους αλλά και εθνικιστικές οργανώσεις. Από το 1936 υπό το δικτάτορα Μεταξά οι παρελάσεις της “μαθητιώσας” νεολαίας κάθε 25η Μαρτίου θεσμοθετούνται και επίσημα.

Ο μιλιταρισμός και η εθνολατρεία αποτελούν συστατικά στοιχεία της εκπαίδευσής τους και δεν παίρνουν σάρκα και οστά μόνο 2 φορές το χρόνο. Βρωμίζουν καθημερινά τις συνειδήσεις όλων των νέων, δηλητηριάζουν τα σχολικά τους χρόνια και πλέον ξερνάνε τη βαρβαρότητά τους σε όλη την κοινωνία.

Οι παρελάσεις καθιερώνουν στρατιωτικά πρότυπα σύμφωνα με τα οποία ο ψηλότερος μαθητής είναι καλύτερος από τον κοντύτερο και έτσι μπαίνει πιο μπροστά. Ο μαθητής με τον μεγαλύτερο βαθμό, ιεραρχείται πιο ψηλά και έχει την ‘’τιμή’’ να κρατήσει το γαλανόλευκο πανί. Πρέπει όλοι να είναι επίσημα και σοβαρά ντυμένοι όπως αρμόζει στην ημέρα και βεβαίως να είναι όλοι όμοιοι. Όμως, το καλύτερο όλων είναι ότι καθώς οι μαθητές περνάνε μπροστά από διάφορους πολιτικούς και παπάδες, πρέπει να γυρνάνε το κεφάλι τους και να τους κοιτάνε, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό.

Είμαστε πολέμιοι κάθε ιεραρχικής λογικής. Κάθε λογικής σύμφωνα με την οποία κάποιος είναι ανώτερος άλλου γιατί γεννήθηκε άντρας, λευκός, ικανότερος στην αποστήθιση ή πιο σωματώδης. Σιχαινόμαστε την επίδειξη στρατιωτικής δύναμης του κάθε έθνους και την επιρροή τους στους μαθητές. Τα μάτια μας δε δημιουργήθηκαν για να κοιτάνε και να δείχνουν σεβασμό σε διευθυντές και στα διάφορα σκουπίδια της κοινωνίας, δημιουργήθηκε όμως το στόμα μας για να τους φτύνουμε. Λέμε όχι στις παρελάσεις και στις εθνικές εορτές. Δεν εκπληρώνουμε τα γούστα του κράτους, των εθνικιστών, των στρατιωτικών και του κάθε αγνού πατριώτη που θέλει να καμαρώσει το παιδί του να σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία και να νιώσει υπερήφανος. Την 25η Μαρτίου δεν στοιχιζόμαστε στη γραμμή της υποταγής, βρισκόμαστε στους δρόμους και στις πλατείες της απειθαρχίας, της συλλογικότητας και της αταξίας!

Δεν υπακούμε στις εντολές τους, απειθαρχούμε στις διαταγές τους.

ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών
από τους πρόποδες του Υμηττού

Related Images: