Μετάδοση συζήτησης σχετικά με την αναδιάρθρωση και τον αγώνα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στη ραδιοφωνική ζώνη ηχογραφημένων πολιτικών εκδηλώσεων (Κυριακή 25/3 και Τετάρτη 28/3 στις 15:00) θα μεταδοθεί η ενημέρωση συζήτηση με τίτλο “Η αναδιάρθρωση των ΜΜΜ, η γενίκευση του ελέγχου και των πολιτικών αποκλεισμού, προοπτική του αγώνα”, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Γενάρη στην Κατάληψη Φιλολάου 99 από την «Πρωτοβουλία Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού». Στις θεματικές της συζήτησης περιλαμβάνονται:

  • Η αναδιάρθρωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι μπάρες, οι ελεγκτές, η τηλεματική
  • Η σύμπραξη κράτους και εργολάβων και η ιδιωτικοποίηση των οργανισμών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
  • Η ψευτορητορική περί λαθρεπιβίβασης και εκσυγχρονισμού
  • Για την εντατικοποίηση του ελέγχου και της επιτήρησης μέσα και έξω από τα ΜΜ ως κομμάτι των πολιτικών κοινωνικού και ταξικού αποκλεισμού – “θετικός” ρόλος και επιβολή των ψηφιακών εφαρμογών
  • Για τη γιγάντωση της μητρόπολης, τα αναπτυξιακά σχέδια και τον εκβιασμό της μετακίνησης στο εσωτερικό της.
  • Το ιστορικό, οι παρακαταθήκες και η προοπτική των κινήσεων αντίστασης

Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη προς ακρόαση και μέσω του ηχητικού αρχείου, στην ιστοσελίδα των Ραδιοζωνών Ανατρεπτικής Έκφρασης

Συντονιστείτε εδώ

Related Images:

24/3 ΠΟΡΕΙΑ Υπεράσπισης της Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου και Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις και στους χώρους Αγώνα

post image

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ένα καινούργιο εγχείρημα ξεφύτρωσε στην γειτονιά του Κουκακίου. Δημιουργήσαμε μία κοινότητα καταλήψεων στέγης και αγώνα.

Καταλάβαμε τρία άδεια κτήρια που σάπιζαν στην Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21, Αρβάλη 3. Τα ανακατασκευάσαμε με πολύ κόπο για να γίνουν βιώσιμα, για να γίνουν σημεία συνάντησης και κοινοτικής οργάνωσης. Κάποια από μας μένουμε εκεί μόνιμα.

Προερχόμαστε από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, συμβιώνουμε μαζί με σκυλιά και γάτες και φτιάχνουμε σχέσεις αλληλεγγύης και ελευθερίας. Αυτή η κοινότητα, όπως και τα κτήρια της, είναι από τότε ανοιχτά προς τον κόσμο με συζητήσεις στους δημόσιους χώρους, προβολές, μουσικά γλέντια, καφενεία-μπαρ, παρουσιάσεις πολιτικής θεωρίας, παιχνίδια με παιδιά. Δημιουργήσαμε δομές όπως η βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο, το κομπόστ στον λόφο του Φιλοπάππου, το δημόσιο λουτρό και πλυντηριο, το free shop ανταλλαγής ρούχων, το εργαστήριο παραγωγής κονσέρβας και αστικής κηπευτικής. Από την αρχή όμως ξέραμε ότι η ελευθερία κατακτιέται με αγώνα. Γι’ αυτό η κοινότητά μας είναι κομμάτι του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού/ελευθεριακού κινήματος και συμμετέχει στην υπεράσπιση των καταλήψεων, σε αγώνες ενάντια στην κρατική καταστολή, τις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενάντια στην πατριαρχία, το φασισμό, την καταστροφή της φύσης, σε αγώνες αλληλεγγύης με μετανάστες και μετανάστριες.
Έξω από τους θεσμούς, την νομιμότητα και τον καπιταλιστικό εκβιασμό, η πολυεθνική κοινότητά μας, πήρε έδαφος και έγινε ορατή. Ως αποτέλεσμα το κράτος και οι φασίστες επιτέθηκαν. Στις 21 Φεβρουαρίου φασίστες προσπάθησαν να κάψουν την κατάληψη στην Παναιτωλίου 21, επίθεση που επαναλήφθηκε ανεπιτυχώς στις 14 Μαρτίου. Στις 12 Μαρτίου, στις 6 το πρωί, πλήρως εξοπλισμένοι μισθοφόροι του κράτους εισβάλουν στη γειτονιά, περικυκλώνουν και εκκενώνουν την κατάληψη Ματρόζου 45, χτυπάνε, συλλαμβάνουν όσους/όσες ήταν μέσα, κατάσχουν σημαντικά προσωπικά και συλλογικά αντικείμενα, στήνουν ακόμα μια δικογραφία.
Η επιχείρηση εκκένωσης βρίσκει ισχυρή αντίσταση από συντρόφους και συντρόφισσες μέσα και έξω από το κτίριο, ενώ παράλληλα άτομα από την γειτονιά προσπαθούν να παρέμβουν ενάντια στους μπάτσους. Η αντίσταση μας ήταν μία συνειδητή πολιτική επιλογή, ήταν η άρνηση μας να υποταχθούμε στην βία του κράτους, ήταν ένα σινιάλο αγώνα.
Η εκκένωση άφησε πίσω της μια ισχυρή αστυνομική παρουσία στην γειτονιά ενώ τα μίντια δημιούργησαν ακόμα ένα κλίμα τρομοϋστερίας. Το κράτος προκάλεσε φόβο τον οποίο ο καθένας και η καθεμία πρέπει να σπάσει, παίρνοντας θέση ενάντια στην καταστολή και
στην παρουσία της μες τις γειτονιές μας.
Η δυνατότητά μας να καταλαμβάνουμε κτήρια είναι αποτέλεσμα ενός αγώνα που δίνεται εδώ και χρόνια από ένα μεγάλο και μαχητικό κίνημα καταλήψεων, μέρος του οποίου είμαστε και εμείς. Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν λάβει συντονισμένο χαρακτήρα. Έτσι μαζί με την Ματρόζου, εκκενώθηκε η κατάληψη Gare και Ζαΐμη 11. Σημαντικό ρόλο στο πλάνο καταστολής έχουν οι φασίστες με επιθέσεις σε διάφορους χώρους αγώνα και με αποκορύφωση το ολοκληρωτικό κάψιμο της κατάληψης Libertatia. Η λίστα επιθέσεων από το κράτος και το φασιστικό παρακράτος είναι μεγάλη. Παραμένουν όμως ανίκανοι να σταματήσουν την απελευθέρωση. Είμαστε ένα κομμάτι της κοινωνικής βάσης που αντανακλά τα ριζοσπαστικά και αντι-κρατικά χαρακτηριστικά της. Τους ανυποχώρητους αγώνες της και τις πιο ελευθεριακές κουλτούρες της. Kουβάλαμε ένα άλλο κόσμο, θα τον επικοινωνήσουμε, θα τον υπερασπιστούμε και θα τον διεκδικήσουμε μέχρι να γίνει πραγματικότητα.
24 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, στις 12:00 στην Παιδική χαρά, στο Κουκάκι
καλούμε, συντρόφους και συντρόφισσες, φίλους και φίλες από την αθήνα και όλη την ελλάδα όλων των ηλικιών, όλων των φύλων, άτομα που εργάζονται, φοιτούν ή είναι άνεργα, με ζώα, με τα μουσικά τους όργανα και με τους τρόπους εκφρασής τους, να πορευτούμε μαζί :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ, 12:00
ΚΟΥΚΑΚΙ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Κοινότητα καταλήψεων Κουκακίου – m45community@riseup.net
 

 
-Καλούμε επίσης σε μικροφωνική στην πλατεία μερκούρη, πέμπτη 22/3, στις 17:00

– 24/3, 21:00 στο Μηχανουργείο, Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο αντ-εθνικό live του αναρχικού δικτύου τέχνης “ΟΧΕΤΟΣ” το οποίο πραγματοποιείται για την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων μας  

Εικόνες:

Πηγή εδώ

Related Images:

Για την αντεθνική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, Σάββατο 17/3

post image

 Για την αντεθνική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, Σάββατο 17/3

 

Το πρωί του Σαββάτου 17/3 εκατοντάδες συντρόφισσες και σύντροφοι διαδηλώσαμε στο κέντρο της Αθήνας για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και ενάντια στα εθνικά ιδεώδη, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, την “εθνική ενότητα” και “ομοψυχία” που επικαλούνται τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά στο πλαίσιο των διακρατικών διαπραγματεύσεων για τη λέξη “Μακεδονία” στην ονομασία του γειτονικού κράτους και της σύγκρουσης συμφερόντων για  τις ΑΟΖ στο Αιγαίο με το τούρκικο κράτος.

Το ενιαίο μπλοκ της διοργάνωσης αριθμούσε 900 με 1000 άτομα και της Α.Π.Ο. που συγκρότησε ξεχωριστό μπλοκ 80 με 100 άτομα, μαζί με κάποιους Κούρδους του YPG. Η διαδήλωση ξεκίνησε από το Θησείο, κινήθηκε μέσω Ερμού, Αθηνάς, Ομόνοια, Γ’ Σεπτεμβρίου, Μάρνης, Πατησίων, Κοδριγκτώνος, Αριστοτέλους και ολοκληρώθηκε στην Πλ. Βικτωρίας. Είχε παλμό με διαρκή συνθήματα, τρικάκια και μοίρασμα χιλιάδων κειμένων.

Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι αποτελούν ανάχωμα στη βαρβαρότητα. Είναι εγχειρήματα που αμφισβητώντας την έννοια της ιδιοκτησίας, αντιπαραβάλλουν στην πραγματικότητα της εκμετάλλευσης, της αλλοτρίωσης, της ιεραρχίας και των ανισοτήτων, μια άλλη εκδοχή του κόσμου στηριγμένη στη συντροφικότητα, την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη. Είναι πεδία όπου γεννιούνται συνειδήσεις ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και κοινωνικών διακρίσεων και αποδομούν επίπλαστους, κρατικούς και εθνικούς διαχωρισμούς. Είναι τόποι δημιουργίας ριζοσπαστικών κοινοτήτων αγώνα ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, την πατριαρχία.

Απέναντι στα εθνικά ιδεώδη και κάθε άλλο ιδεολόγημα της κυριαρχίας, προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τους κοινωνικούς/ταξικούς αγώνες των «από κάτω» ενάντια στην εξουσιαστική-καπιταλιστική-πατριαρχική βαρβαρότητα. Κανένα έθνος δεν μας ενώνει και κανένα όνομα δεν μας χωρίζει. Δεν πολεμάμε για γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα, κρατών και πολυεθνικών. Εθνικόφρονες μακεδονομάχοι, πατριώτες κάθε πολιτικής απόχρωσης, απόστρατοι αξιωματικοί, παπαδαριό, φασίστες, στεκόμαστε απέναντι σας. Κρατικές και παρακρατικές συμμορίες κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις.

 

αυτοοργανωμένα στέκια και καταλήψεις,
αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες
από την Αθήνα και τον Πειραιά

Εικόνες:

Πηγή εδώ

Related Images:

ΠΟΡΕΙΑ, Σάββατο 17/3, 12.00 σταθμός ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟΥ

Από το κείμενο για τη πορεία:

…Η εκκένωση και κατεδάφιση της κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ στον Βόλο στις 4/1/18, οι 11 αστυνομικές εκκενώσεις καταλήψεων τα τελευταία τρία χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης (6 αντιεξουσιαστικές και 5 στέγασης προσφύγων/μεταναστών), οι φασιστικές επιθέσεις στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο (η οποία αποκρούστηκε) και στην κατάληψη LIBERTATIA με αποτέλεσμα τον εμπρησμό της κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη στις 21/1, η αντίστοιχη φασιστική επίθεση (που επίσης αποκρούστηκε) στο κατειλημμένο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 4/2 καθώς και οι μετέπειτα επιθέσεις στις καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη, Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω Κάτω Πατησίων, Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι και στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά κάνουν σαφές ότι οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι βρίσκονται σταθερά στο στόχαστρο κράτους και φασιστών…

Όλο το κείμενο εδώ

Ξημερώματα Δευτέρας 12/3/’18 το κράτος πραγματοποιεί κατασταλτική επιχείρηση εναντίον τριών καταλήψεων στην Αθήνα. GARE και Ζαΐμη 11 στα Εξάρχεια και Ματρόζου 54 της κοινότητας καταλήψεων Στέγης και Αγώνα Κουκακίου (από τη τελευταία υπήρξαν και 12 συλλήψεις). Για άλλη μια φορά το κράτος έδειξε ποιός είναι ο ρόλος του ανεξάρτητα από το ποιός είναι ο εκάστοτε διαχειριστής.

*Η Τετάρτη 14/3/΄18, 2 μέρες μετά την “εντυπωσιακή” επιχείρηση καταστολής, η GARE ανακαταλαμβάνετε.

Related Images:

Κάτω τα κράτη και οι πατρίδες!

 
Απόσπασμα από πρόσφατη ανακοίνωση της συλλογικότητάς μας που μοιράστηκε στις γειτονιές μας εν όψει του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 4/2 και εξηγεί την στήριξή μας στην αντιεθνικιστική-παμβαλκανική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10/3 και την ενεργή μας συμμετοχή στην διαδήλωση της Αθήνας στις 17/3. 
 
(…)Οι “εθνικές ατζέντες” και οι “εθνικές διαπραγματεύσεις”, οι φιέστες και τα συλλαλητήρια στο όνομα των εθνικών συμφερόντων, διαχρονικά είναι ναρκοθετημένα πεδία για τα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων σε όποια πλευρά των συνόρων κι αν τύχει να κατοικούν.
 (…)Καλούμε τον καθένα και τη καθεμία να πολεμήσουμε καθημερινά, στο πλάι εκατομμυρίων άλλων, σε κάθε άκρη της γης για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εξουσίας, για την καταστροφή κράτους και κεφαλαίου. Να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την υπόθεση της ανθρώπινης χειραφέτησης, τον δρόμο για την κοινωνική επανάσταση.
(…)να βρεθούμε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης αποτρέποντας κάθε φασιστική/εθνικιστική απειλή. Με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, με την οργανωμένη αυτοάμυνα και την περιφρούρηση των αυτοοργανωμένων χώρων και των καταλήψεων, με την συλλογική επαγρύπνηση να δώσουμε σάρκα και οστά στον αιώνιο εχθρό του κράτους, των αφεντικών, του φασισμού: την αγωνιζόμενη κοινωνία που παίρνει την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης στα χέρια της”.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ
 

 

 
 
Στιγμιότυπα από την μαζική παρέμβαση τη Δευτέρα 5/3/’18. Με αφορμή φασιστική συγκέντρωση στο μετρό του Ευαγγελισμού, 100 και πλέον σύντροφοι και συντρόφισσες βρεθήκαμε στους δρόμους του Παγκρατίου ενάντια στην εθνικιστική/φασιστική επιθετικότητα και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες κοινότητες αγώνα. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης προπαγανδίστηκε η διαδήλωση που καλείται στις 17/3 στην Αθήνα από αυτοοργανωμένα στέκια, καταλήψεις, αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες από Αθήνα και Πειραιά. Η παρέμβασή μας ξεκίνησε με πορεία από την πλατεία Μαρτάκη και μέσα από το κέντρο του Παγκρατίου, κατέληξε στο άλσος Παγκρατίου όπου και στήθηκε μικροφωνική και μοιράζονταν κείμενα.
 
 
 
 
 
 

Related Images:

Ενημέρωση για τις παρεμβάσεις σε 3 σταθμούς Μετρό στις 24/02/’18 – Για την παρέμβαση στον σταθμό “Άγιο Δημήτριο”

To Σάββατο 24/2 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση-αποκλεισμό των εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων στο σταθμό Μετρό του Αγίου Δημητρίου στο πλαίσιο παράλληλων-ταυτόχρονων δράσεων στους σταθμούς Αιγάλεω και Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η δράση αποτέλεσε συνέχεια της καμπάνιας ενάντια στην αναδιάρθρωση των ΜΜΜ και συγκεκριμένα των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 27/1 σε 3 άλλους σταθμούς (Δάφνη, Άγιος Αντώνιος, Συγγρού-Φιξ) από Συνελεύσεις Γειτονιών, Στέκια, Καταλήψεις και Αναρχικές Ομάδες από την Αθήνα και τον Πειραιά.

Η παρέμβαση διήρκησε 1 30 ώρα, μπλοκαρίστηκαν τα συστήματα επικύρωσης εισιτηρίων & καρτών, καλύφθηκαν τα εκδοτικά μηχανήματα και το ταμείο του σταθμού ενώ αναρτήθηκαν πανό, κολλήθηκαν αυτοκόλλητα, πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από ομάδες του Συντονισμού Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας (Πρωτοβουλία αναρχικών αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού, Αναρχική συλλογικότητα parekura, Δικτύωση αναρχικών Ηλιούπολης Απόπυρα, Ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη) σχήματα και στέκια σχολών (Aυτόνομο σχήμα ΦΜΣ, Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Πολυτεχνείου) και πλαισιώθηκε από συντρόφισσες και συντρόφους από ομαδοποιήσεις των ανατολικών και των νοτίων.

Ακολουθεί το κοινό κείμενο που μοιράστηκε σε όλους τους σταθμούς:

Continue reading Ενημέρωση για τις παρεμβάσεις σε 3 σταθμούς Μετρό στις 24/02/’18 – Για την παρέμβαση στον σταθμό “Άγιο Δημήτριο”

Related Images: