ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η συλλογικότητά μας δημιουργήθηκε το 2005 από την συνάντηση συντρόφων και συντροφισσών, αναρχικών και αντιεξουσιαστών, που κατοικούν και κινούνται στις περιοχές του Βύρωνα, του Παγκρατίου, της Καισαριανής και του Υμηττού. Αφορμή για την συνάντησή μας ήταν η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις ενάντια στο πρόγραμμα εθελοντικής ρουφιανιάς του Δήμου Βύρωνα. Το εγχείρημα αυτό γεννήθηκε μέσα από την επιθυμία να παρέμβουμε συλλογικά στην καθημερινότητα των γειτονιών μας, από την ανάγκη ν’ αναδείξουμε μορφές και τρόπους να ζεις και να αγωνίζεσαι με όρους αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Από την ανάγκη να δράσουμε άμεσα και αντιϊεραρχικά ενάντια στους θεσμούς εκπροσώπησης, προβάλλοντας τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες αλλά και την συνολική ρήξη με εξουσιαστικούς θεσμούς. Σκοπός μας ήταν και είναι όχι μόνο να αναδείξουμε τον λόγο μας και τα μέσα αγώνα που προτάσσουμε αλλά και να μπολιάσουμε τις σχέσεις μας, τους αγώνες μας και τις γειτονιές μας με τον ιό της αντίστασης και της αυτοοργάνωσης, της άμεσης δράσης και της επανοικειοποίησης, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας, του ανατρεπτικού και απελευθερωτικού προτάγματος, μέσα από την αυτόνομη δράση μας αλλά και την ατομική και πρωτοβουλιακή συμμετοχή μας σε ότι ζωντανό, συλλογικό και ακηδεμόνευτο κινείται στις γειτονιές μας και νιώθουμε ότι μας χωρά ολόψυχα.

Ως ενεργό κομμάτι του ευρύτερου αναρχικού-ελευθεριακού κινήματος αλλά και των ταξικών-κοινωνικών αγώνων της εποχής μας, αναζητούμε στο εδώ και τώρα τα μονοπάτια της ατομικής και συλλογικής χειραφέτησης ενάντια στον κόσμο των κρατών, των αφεντικών, των ταξικών ανισοτήτων, των συνόρων, των ρατσισμών, των έμφυλων διαχωρισμών. Και τα μονοπάτια αυτά φιλοδοξούμε να τα περπατήσουμε. Ως την κοινωνική απελευθέρωση και την αναρχία, ως την αταξική κοινωνία της αλληλεγγύης και της αυτοδιεύθυνσης.


ΥΓ. το συγκεκριμένο blog αποτελεί μια ακόμη μορφή αντιπληροφόρησης και δεν υποκαθιστά την καθημερινή ζωντανή παρουσία μας σε δρόμους, πλατείες, γειτονιές. Πρόκειται κυρίως για μια μορφή ψηφιακού αρχείου της συλλογικότητάς μας, ανοιχτό σ’ οποιονδήποτε επιθυμεί να έχει πρόσβαση σ’ αυτό και να επικοινωνήσει μαζί μας.

Related Images: