Category Archives: Υπόθεση Nichola Toddi

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00 π.μ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Αίσθημα ασφάλειας λέγεται αυτό…9 σφαίρες στον περαστικό!

Στις 16 Φλεβάρη 2010, στη γειτονιά της Νέας Ελβετίας στον Βύρωνα, δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας πραγματοποιούν θεαματική επιχείρηση για τη σύλληψη 2 κακοποιών, των περίφημων «ληστών με τις βαριοπούλες». Ακολουθεί ανταλλαγή πυροβολισμών και ένας περαστικός, ο 25χρονος αλβανός εργάτης Nicholas Toddi, πέφτει νεκρός από 9 σφαίρες που δέχεται πισώπλατα από όπλο μπάτσου γιατί είχε την ατυχία να θεωρηθεί ύποπτος. Ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρώσει για να επανέλθει το «αίσθημα ασφάλειας» στη γειτονιά. Άλλωστε, ο τότε υπουργός «Προστασίας του Πολίτη», Χρυσοχοϊδης, χαρακτηρίζει την επιχείρηση πετυχημένη αφού…«συνελήφθησαν οι 2 κακοποιοί». Ο νεκρός εργάτης δεν ήταν παρά μια παράπλευρη απώλεια…

Στις 27 Φλεβάρη πραγματοποιείται στους δρόμους του Βύρωνα πορεία οργής από 700 διαδηλωτές-διαδηλώτριες. Κατά την διάρκεια της, σπάζονται τα 2 τοπικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ ως ελάχιστη απάντηση στην τρομοκρατία του καθεστώτος. Η πορεία δεν καταγγέλλει μόνο την δολοφονία του Ν.Τoddi αλλά την δολοφονική φύση του καθεστώτος και των μηχανισμών του. Μια συλλογική ενέργεια που ήθελε να καταδείξει πως το ιδεολόγημα της ασφάλειας μεταφράζεται σε καταστολή, τρομονόμους και κάποιες φορές, τα περίφημα «μεμονωμένα περιστατικά» σε νεκρούς με θύματα από τη πλευρά των καταπιεσμένων. Γι’ αυτούς τους λόγους βρεθήκαμε για μια ακόμα φορά στους δρόμους, γι’ αυτούς του λόγους το καθεστώς χτύπησε βίαια όσους επιλέγουν να σηκώνουν το κεφάλι και αγωνίζονται. Στο τέλος της πορείας, οι μπάτσοι χτυπούν και διαλύουν την διαδήλωση. Ξυλοκοπούν αδιακρίτως διαδηλωτές και περαστικούς. Τελικός απολογισμός: 11 συλληφθέντες διαδηλωτές. Ένας με βαριά τραύματα στο κεφάλι από τα γκλομπς των μπάτσων ο οποίος, καθόλου τυχαία, είναι ο μόνος που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Οι υπόλοιποι 10 παραπέμπονται σε δίκη σε βαθμό πλημμελήματος σε δίκη στις 7 Ιουνίου 2012.

Η αλληλεγγύη μας σ’ όσους επιλέγουν να αντισταθούν και να αγωνιστούν είναι αδιαπραγμάτευτη. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όπως τότε έτσι και τώρα, σκοπός τους είναι να μας διώξουν από τους δρόμους. Είτε με τα δόγματα μηδενικής ανοχής είτε με τη νομοθετική τους θωράκιση και τους τρομονόμους. Αυτό που τους φοβίζει πραγματικά είναι οι δυναμικές και οι προοπτικές που ανοίγουν η συσσωρευμένη κοινωνική οργή, οι διάχυτες κοινωνικές αντιστάσεις, η πιθανότητα νέων κοινωνικών εξεγέρσεων. Και γι’ αυτό μας τρομοκρατούν θέλοντας να μας στείλουν σπίτια μας, στη μιζέρια και στο κυνήγι της επιβίωσης. Τα μνημόνια τους, οι μπάτσοι τους και οι κάλπες τους δεν μας παρέχουν καμία ασφάλεια. Να μείνουμε στους δρόμους. Της ρήξης, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης, της εξέγερσης. Στο πλάι των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευομένων όπου γης. Στο πλάι όσων διώκονται για την επιλογή τους να αντισταθούν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 27Ης ΦΛΕΒΑΡΗ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ NICHOLA TODDI

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 7-6, 9.00 π.μ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών
από τους πρόποδες του Υμηττού
Το κείμενο σε μoρφή PDF εδώ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 27Ης ΦΛΕΒΑΡΗ

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Nichola Toddi σε μια γειτονιά του Βύρωνα από τις σφαίρες εφορμούντων μπάτσων, την Παρασκευή 18 Μαρτίου θα διεξαχθεί η δίκη 10 διαδηλωτών που συμμετείχαν στην διαδήλωση οργής και μνήμης που οργανώθηκε στις 27 Φλεβάρη 2010 στους δρόμους του Βύρωνα. Μια διαδήλωση που χτυπήθηκε άγρια από τους ένστολους δολοφόνους του καθεστώτος οι οποίοι αφού έδειραν διαδηλωτές και περαστικούς που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν στον τσαμπουκά τους, προχώρησαν σε 11 συλλήψεις διαδηλωτών. Την Παρασκευή δικάζονται οι 10 σύντροφοι που διώκονται σε βαθμό πλημελλήμματος ενώ δεν έχει οριστεί ακόμα δικάσιμος για τον σύντροφο που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος με βάση “ευφάνταστες” καταθέσεις των μπάτσων.

Κανένα “μεμονωμένο περιστατικό” δεν θα μείνει αναπάντητο.
Κανένας σύντροφος δεν είναι μόνος.
Δεν θα νικήσει ο τρόμος, θα νικήσει ο δρόμος!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 9.00 π.μ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ της ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Κείμενο και αφίσα αλληλεγγύης στους διωκόμενους της πορείας στις 27-2-2010

ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ!

Την Τρίτη 16 Φλεβάρη 2010, η ΕΛ.ΑΣ. στήνει «μυστική» επιχείρηση σε γειτονιά του Βύρωνα, με στόχο τη σύλληψη 2 «περιβόητων κακοποιών» και, ταυτόχρονα, την αποκατάσταση «της χαμένης τιμής του Σώματος» μετά την αφαίρεση οπλισμού 2 μπάτσων από αγνώστους στο Μαρούσι το προηγούμενο βράδυ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δεκάδες ένστολοι δολοφόνοι κατακλύζουν την περιοχή. Εντοπίζουν το στόχο τους και το μεσημέρι χωρίς καμία προειδοποίηση αρχίζουν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Η σύλληψη γίνεται. Το τίμημα, όμως, πληρώνει ο Nicholas Toddi, 25χρονος εργάτης από την Αλβανία, ο οποίος δολοφονείται από όπλο μπάτσου με 9 σφαίρες πισώπλατα. Η χυδαιότητα της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται αφού τις πρώτες ώρες του συμβάντος τον βαφτίζει ως έναν από τους ληστές προκειμένου να καλύψει το «μοιραίο λάθος» και τον αφήνει να ξεψυχήσει στον δρόμο! Λίγο αργότερα, η ΕΛ.ΑΣ μας ενημερώνει ότι η επιχείρηση της ήταν «πετυχημένη» ενώ ο Χρυσοχοϊδης προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες μιλώντας για «τραγικό γεγονός». Το μήνυμα είναι έμμεσο αλλά εξίσου απειλητικό: η καταστολή θα κάνει τη δουλειά της με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμα και αν αυτό είναι οι ζωές των περαστικών (οι ζωές μας). Άλλωστε γι’ αυτούς δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από μια παράπλευρη απώλεια…

Μια κρατική δολοφονία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Απ’ την επόμενη μέρα, ξεκινούν κινήσεις αντιπληροφόρησης ώστε το γεγονός να μην περάσει στα «ψιλά» και να φανούν τα πραγματικά αίτια αυτής της «παράπλευρης απώλειας».

Continue reading Κείμενο και αφίσα αλληλεγγύης στους διωκόμενους της πορείας στις 27-2-2010

Κείμενο που μοιράστηκε στις γειτονιές του Βύρωνα τη μέρα που χτυπήθηκε η πορεία στις 27-2-2010

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ-ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

Το Σάββατο 27/2 πραγματοποιήθηκε στις γειτονιές του Βύρωνα πορεία ενάντια στην κρατική τρομοκρατία με αφορμή την δολοφονία του 25χρονου Nicholas Toddi, εργάτη από την Αλβανία, από τις σφαίρες των μπάτσων. Ο N. Toddi δολοφονήθηκε στη γειτονιά στην οποία εργάζεται επειδή η ΕΛ.ΑΣ έστησε εκεί μια πολεμική επιχείρηση σύλληψης «περιβόητων κακοποιών». Η πορεία πορεύτηκε στους δρόμους του Βύρωνα με δυναμικό τρόπο ενημερώνοντας τους κατοίκους για το γεγονός της κρατικής δολοφονίας αλλά και το ευρύτερο κατασταλτικό σχέδιο που μεθοδεύεται από το υπουργείο « Προστασίας του Πολίτη».

Κατά το τέλος της πορείας, στην πλ. Δεληολάνη, διμοιρίες των ΜΑΤ και μηχανοκίνητες δυνάμεις των μπάτσων που ακολουθούσαν την πορεία τρομοκρατώντας τους περαστικούς, επιτίθενται στους διαδηλωτές και καταδιώκει ομάδες αυτών μέχρι το Παγκράτι. Ξυλοκοπούν, εξαπολύουν χημικό πόλεμο στις γειτονιές μας και πραγματοποιούν 18 προσαγωγές  από τις οποίες οι 11 μετατρέπονται σε συλλήψεις (μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου). Ένας εκ των συλληφθέντων νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό τραυματισμένος στο κεφάλι από τα γκλομπ των μπάτσων. Οι περίοικοι σταματούν και στέκονται στο πλευρό των διαδηλωτών είτε γιουχάροντας είτε εκτοξεύοντας αυγά και άλλα αντικείμενα εναντίον των μπάτσων που είχαν κατακλύσει κυριολεκτικά τους δρόμους.

Continue reading Κείμενο που μοιράστηκε στις γειτονιές του Βύρωνα τη μέρα που χτυπήθηκε η πορεία στις 27-2-2010

Κάλεσμα για πορεία για την δολοφονία το Ν. Τoddi (27-2-2010)

Η ΕΛ.ΑΣ στην Άγρια Δύση

Μια ιστορία σοσιαλισμού και βαρβαρότητας

 

Τρίτη 16 Φλεβάρη 2010, Βύρωνας Αττικής, ώρα 16.01 μεσημβρινή.

Ορδές οπλισμένων παλικαριών της ΕΛ.ΑΣ συμμετέχουν σε «μυστική επιχείρηση» σύλληψης περιβόητων κακοποιών που φέρονται να ληστεύουν τράπεζες με…βαριοπούλες. Στην διάρκεια της τρομοκρατικής επιχείρησης, ο Nicholas Toddi, 25χρονος εργάτης από την Αλβανία, δέχεται 9 σφαίρες από όπλο μπάτσου και τραυματίζεται θανάσιμα. Το πτώμα του θα παραμείνει για 3 ώρες στο έδαφος καθώς οι μπάτσοι, αρχικά, θεωρούν ότι εξόντωσαν έναν απ’ τους ληστές…

Ένας θάνατος μπορεί να βυθίζει στη σιωπή

αλλά μερικές φορές, δυστυχώς, κάνει τα πράγματα πιο προφανή.

Η «μυστική επιχείρηση» που έστησε η ΕΛ.ΑΣ είχε ως βασικό στόχο την αποκατάσταση της «χαμένης τιμής του Σώματος» αφού μόλις το προηγούμενο βράδυ 2 άγνωστοι στο Μαρούσι είχαν αφοπλίσει 2 μπάτσους που περιπολούσαν στην περιοχή. Η υπόθεση αυτή παρουσιάστηκε για 24 ώρες από τα Μ.Μ.Ε ως «φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ» και οι ρεπόρτερς κραύγαζαν για την ανικανότητα και την έλλειψη εκπαίδευσης των αστυνομικών καθώς και για το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών που εντείνεται με τέτοιες ενέργειες. Η επωδός τους γνωστή και πολυφορεμένη: «η αστυνομία πρέπει ν’αναβαθμιστεί ώστε να προστατέψει τους πολίτες». Έτσι, οι ατσίδες της  ΕΛ.ΑΣ πιέστηκαν για να παράγουν γρήγορα έργο, να επιδείξουν μια επιτυχία , να επαναπροωθήσουν το εμπόρευμα της ασφάλειας με καλύτερο τρόπο.

Ο θάνατος του Ν.Toddi ούτε ατυχία μπορεί να θεωρηθεί ούτε μεμονωμένο περιστατικό.

Continue reading Κάλεσμα για πορεία για την δολοφονία το Ν. Τoddi (27-2-2010)