Η χολέρα μαζεύτηκε έξω από τα σχολεία;

Αφισάκι που κολλήθηκε στα σχολεία των ανατολικών συνοικιών με αφορμή τις ρατσιστο-αντιδράσεις από “συλλόγους γονένων και κηδεμόνων” απέναντι στην είσοδο νεαρών προσφύγων/μεταναστών στις σχολικές αίθουσες.

σκολεία1

Related Images:

Αλληλεγγύη στη Sanaa Taleb

Κάλεσμα των Αλληλέγγυων κρατουμένων στα Νότια για τη δίκη της Sanaa Taleb

Ποιος φοβάται τη Σάναα Τάλεμπ;;;

η δίκη της Τάλεμπ και η νέα συνθήκη στα κέντρα κράτησης

  Η Σάναα Τάλεμπ δικάζεται την Τρίτη 18 Οκτώβρη.  Την κατηγορούν γιατί αντιστάθηκε στην προσπάθεια βίαιης απέλασής της τον Νοέμβρη του 2015. Εκείνη την περίοδο, οι μπάτσοι είχαν προσπαθήσει να επαναφέρουν την τακτική των βίαιων απελάσεων των κρατουμένων στο Κέντρο Κράτησης γυναικών Ελληνικού.  Αρχικά, οι ανθρωποφύλακες προσπάθησαν να ξεγελάσουν τη Σάναα λέγοντάς της ότι θα την αφήσουν ελεύθερη και , αντί να την αφήσουν, την πήγαν στο αεροδρόμιο για να την στείλουν πακέτο πίσω στο Μαρόκο.  Την τραμπούκισαν, την απείλησαν, αλλά η Σάναα δεν υποχώρησε. Αν και κρατήθηκε εκδικητικά για άλλους έξι μήνες, δεν έπαψε να αγωνίζεται· έκανε αποχή συσσιτίου, έκανε απεργίες πείνας, έκανε αντίσταση  με κάθε τρόπο. Το είχε δηλώσει άλλωστε: «καλύτερα να πεθάνω, παρά να γυρίσω πίσω στο Μαρόκο…».  Οι συγκρατούμενές της ήταν δίπλα της, αγωνιζόμενες όλες μαζί για ελευθερία και αξιοπρέπεια,  ζώντας σε άθλιες συνθήκες και στερούμενες ακόμη και τα βασικά. Τελικά, η Τάλεμπ απελευθερώθηκε χάρη στο δικό της σκληρό αγώνα και στην αλληλεγγύη συντροφισσών και συντρόφων από όλη τη χώρα. Εκκρεμεί, όμως , η δίκη της…

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της αριστεράς του κράτους και του κεφαλαίου συνεχίζει να κοροϊδεύει τους μετανάστες. Ο νόμος που ψήφισε και θεωρητικά καθορίζει ως μέγιστο όριο φυλάκισης των «χωρίς χαρτιά» στους τρεις μήνες, είναι μία ακόμα από τις μνημειώδεις απάτες της. Αυτοί οι τρεις μήνες, όμως,δεν μετράνε από την πρώτη μέρα κράτησης. Μεσολαβεί μια πολύμηνη γραφειοκρατική διαδικασία που ονομάζεται “καταγραφή του αιτήματος ασύλου”. Φυσικά, αυτό το χρονικό διάστημα – που μπορεί να ξεπεράσει τους έξι μήνες – , οι μετανάστριες  τον περνάνε σε κάποιο μπουντρούμι, μην έχοντας καμία ιδέα σχετικά με το πότε θα απελευθερωθούν.

Τη σκλήρυνση της στάσης των ΣΥΡΙΖΑίων την βλέπουμε και στο Κέντρο Κράτησης του Ελληνικού. Μετά από δυο χρόνια, απαγόρευσαν στα μέλη της συλλογικότητάς μας να επισκέπτονται τις κρατούμενες μετανάστριες και να επικοινωνούν μαζί τους. Σκοπός του κράτους είναι να κάμψει τη θέληση των έγκλειστων μεταναστριών για αγώνες και να τις καταστήσει πάλι α ό ρ α τ ε ς .  Οι αλληλέγγυες και οι αλληλέγγυοι, όμως, δεν έχουν σκοπό να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τις μετανάστριες μέχρι να κλείσει και το τελευταίο Κέντρο Κράτησης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ

ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΧΑΡΤΙΑ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΦΩΤΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 9:00 ΚΤΙΡΙΟ 2 ΑΙΘΟΥΣΑ 1

Αλληλέγγυες – αλληλέγγυοι κρατουμένων στα Νότια

Related Images:

Ανταπόκριση από τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο άνοιγμα φασιστικών γραφείων στο Παγκράτι

Αναδημοσιεύουμε από το blog της Συνέλευσης Κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου

syneleysikatoikwnvkp.espivblogs.net

Το Σάββατο 8/10 αντιφασίστες/ριες από τις γειτονιές πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική πορεία περίπου 1500 ατόμων ενάντια στο άνοιγμα των “συνδικαλιστικών” γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι. Την πορεία πλαισίωσαν αντιφασιστικές/πολιτικές συνελεύσεις, συνελεύσεις γειτονιάς, σωματεία, σύντροφοι και συναγωνιστές. Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου συγκεντρωθήκαμε στο Άλσος Παγκρατίου με μικροφωνική μοιράζοντας κείμενα και συνομιλώντας με την γειτονιά. Στις 19.30 κινηθήκαμε στη γειτονιά και συνεχίσαμε προσεγγίζοντας τα γραφεία τους όπου και σταθήκαμε για μία ώρα.

Η πορεία είχε προπαγανδιστικό χαρακτήρα και ήθελε να στείλει, μεταξύ άλλων, ένα πρώτο μαζικό μήνυμα στους φασίστες ότι είναι ανεπιθύμητοι, τόσο στις γειτονιές μας όσο και παντού. Αντιφασιστικά συνθήματα ακούστηκαν κατά τη διάρκειά της, ενώ χαρακτηριστική ήταν η συμμετοχή του κόσμου από τη γειτονιά και η θετική ανταπόκριση καθ όλη τη διάρκειά της. Τα γραφεία ήταν περιφρουρημένα από τους αγαπημένους ψηφοφόρους και μπράβους των φασιστών, τα ΜΑΤ, των οποίων ο αριθμός ξεπερνούσε την ίδια τη συγκέντρωση των φασιστών που δε κατάφεραν να ξεπεράσουν 50 άτομα.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι οι φασίστες θέλουν να ανοίξουν γραφεία, το αυτοοργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα των γειτονιών ανέλαβε μια σειρά παρεμβάσεων. Τη Τρίτη το απόγευμα έγινε μαζικό μοίρασμα από το Άλσος Παγκρατίου, κολλήθηκαν αφίσες, ενώ αντιφασιστικά stencil και sprey γέμισαν τους δρόμους και τα γραφεία των φασιστών. Τη Τετάρτη το πρωί πραγματοποιήθηκε μοίρασμα στο Παγκράτι και το απόγευμα αφισοκόλληση στο Βύρωνα. Τη Πέμπτη το απόγευμα έγινε μοίρασμα στο Παγκράτι και τη Παρασκευή το μεσημέρι μαζικό μοίρασμα σε Ιλίσια-Ζωγράφου.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων αναρτήθηκαν πανό που καλούσαν στη πορεία και έγιναν κουβέντες με ανθρώπους που μένουν ή εργάζονται κοντά στα γραφεία, οι οποίοι δήλωναν τη δυσαρέσκειά και άρνησή τους για το άνοιγμα.

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά

Τσακίστε τους φασίστες και τα αφεντικά

p1

(Έξω από τα γραφεία των φασιστών – Αυτομέδοντος 3)

p2

p3

p4

p5

p6

p7

p8

p9

p11

p13

p14

p17

p18

cuqvo_exeaayizb

Related Images:

Σάββατο 8/10, 6μμ, στο Άλσος Παγκρατίου, Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της Χ.Α.

poreia
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ
Το Σάββατο 8/10 τα καθάρματα της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή επιδιώκουν να ανοίξουν “συνδικαλιστικά” γραφεία στη γειτονιά μας.
Ο ρόλος των φασιστών ιστορικά ήταν και παραμένει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά του κράτους και του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα, μέσω της διάχυσης του φόβου και δημιουργώντας ψευδείς διαχωρισμούς ανάμεσα στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους, υποτιμώντας τους όρους της ζωής μας. Έτσι και όσον αφορά την εργασία, μοναδική τους επιδίωξη είναι να προσφέρουν φτηνό και υποταγμένο εργατικό δυναμικό στα αφεντικά, όπως έκαναν για τους εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, τους οποίους προέτρεψαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις για 25 ευρώ τη μέρα, εκ των οποίων τα 5 να πηγαίνουν στο ναζιστικό τους κόμμα. Και από την άλλη δεν ξεχνάμε τις πλάτες που κάνουν στα μεγάλα αφεντικά προτείνοντας να μην πληρώνουν φόρο οι εφοπλιστές, και ξυλοκοπώντας μετανάστες εργάτες και συνδικαλιστές.
Δεν είναι πρώτη φορά που η γειτονιά μας έρχεται αντιμέτωπη με την επιθυμία των φασιστών να κάνουν επίσημη την παρουσία τους. Πριν από κάποια χρόνια προσπάθησαν να ανοίξουν γραφεία της δημοτικής τους παράταξης στη Φιλολάου και πήραν την απάντηση που τους άξιζε. Χάρη στη δυναμική κινητοποίηση της γειτονιάς και τον πολύμορφο αντιφασιστικό αγώνα τα γραφεία τους μένουν ανενεργά και οι φασίστες κρυμένοι στις τρύπες τους. Γι αυτό και τώρα ανοίγουν τα γραφεία τους όσο πιο κοντά γίνεται στην αγκαλιά του κράτους που τους γεννά και τους προστατεύει, δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μία από τις πιο αστυνομοκρατούμενες περιοχές της πόλης.
Να το κάνουμε ξεκάθαρο για ακόμα μια φορά ότι στις γειτονιές μας, τις γειτονιές της αλληλεγγύης, της συνύπαρξης ντόπιων και μεταναστών, των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, του σεβασμού στη διαφορετικότητα (φυλετική, έμφυλη και οποιαδήποτε άλλη) θα είμαστε εδώ ώστε κανένας φασίστας να μην σταθεί όρθιος.
Να μην μείνει κανένας και καμία αμέτοχος/η στην παρουσία των φασιστών! Η σιωπή είναι συνενοχή
Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά – τσακίστε τους φασίστες και τα αφεντικά
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10, 6μμ, στο
ΆΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
αντιφασίστες/αντιφασίστριες

Related Images: