Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 64 συλληφθέντες της διαδήλωσης από τον 1 χρόνο από την δολοφονία του Π.Φύσσα

afisa64_2-001-001

18 Σεπτεμβρίου 2013: Στην περιοχή της Αμφιάλης, στο Κερατσίνι, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από ομάδα φασιστών με την εξόφθαλμη ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο. Την ίδια μέρα γύρω στους 20.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας όπου και ακολούθησαν πορεία με συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και επιθέσεις στο αστυνομικό τμήμα και σε τράπεζες. Παράλληλα η οργή εξαπλώθηκε με επιθέσεις στα γραφεία των φασιστών, συγκρούσεις με την αστυνομία και με μαχητικές αντιφασιστικές πορείες σε όλο τον ελλαδικό χώρο, ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έγιναν δράσεις και παρεμβάσεις.

18 Σεπτεμβρίου 2014: Για όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται η επιλογή ήταν μόνο μία: η παρουσία τους στο δρόμο. Έτσι, εκείνη τη μέρα, χιλιάδες από εμάς κατεβήκαμε μαζικά και οργανωμένα στο δρόμο, με πανό και περιφρουρήσεις, όχι μόνο για να εκφράσουμε τη συλλογική μας μνήμη για τη δολοφονία του αντιφασίστα Φύσσα, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε έμπρακτα τον ολοκληρωτισμό και να αντισταθούμε στην καταστολή των κοινωνικών και εργατικών αγώνων, δίνοντας άμεση απάντηση στην τρομοκρατία που μας επιβάλλεται καθημερινά. Όπως ήταν φυσικό, η πορεία δεν μπορούσε παρά να είναι φορτισμένη με οργή τόσο απέναντι στους φασίστες όσο και στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης οι δυνάμεις καταστολής παρατάχτηκαν σε επιθετική διάταξη και επιχείρησαν να περικυκλώσουν τα μπλοκ των αναρχικών και αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων προκειμένου να χτυπήσουν την πορεία. Κομμάτια της πορείας προχώρησαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες εφορμούσαν με λύσσα κάθετα στο σώμα της πορείας χτυπώντας αδιακρίτως. Τα ΜΑΤ απομόνωσαν ένα κομμάτι στο οποίο επιτέθηκαν άγρια. Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν πάνω από 80 προσαγωγές, ενώ οι 64 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ματ και δέλτα «μαγείρεψαν» τις κατηγορίες φορτώνοντας στους διαδηλωτές αντικείμενα που δεν έφεραν και δημιούργησαν τυχαίες ομάδες ατόμων από διαφορετικά σημεία σύλληψης, προσάπτοντάς τους αβάσιμες κατηγορίες, με συνέπεια οι τρεις από τους συλληφθέντες να κατηγορούνται με κακουργήματα και οι υπόλοιποι με πλημμελήματα. Οι συλληφθέντες προασπίζονται την παρουσία τους ως αγωνιστές στις διαδηλώσεις καθώς και τη χρήση μέσων αυτοπροστασίας απέναντι στις δυνάμεις καταστολής.

Όσο το κράτος επιχειρεί να δείξει ότι κάνει κουμάντο και εντείνει την καταστολή του με σκοπό να κάμψει την αντίστασή μας και να μας στείλει σπίτι, εμείς δεν τσιμπάμε: συλλογικά και συντροφικά συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα μας ενάντια στο φασισμό και τους θιασώτες του μέχρι να τους τσακίσουμε.

 

Αντίσταση στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό

Αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τα τσιράκια του

Για έναν κόσμο ισότητας-αλληλεγγύης-ελευθερίας

Καμία δίωξη στους 64 συλληφθέντες

της διαδήλωσης του Κερατσινίου για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Π.Φύσσα

συγκέντρωση αλληλεγγύης 8/1 δικαστήρια Πειραιά – 11:00π.μ

Συντονισμός Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας

αναρχική συλλογικότητα Ναμούς(Αργύρουπολη-Ελληνικό-Γλυφάδα), αναρχική συλλογικότητα Απόπυρα (Ηλιούπολη),  αναρχική συλλογικότητα Vogliamo Tutto e per Tutti ( Ν.Σμύρνη), Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη (Μπραχάμι),  Πρωτοβουλία αναρχικών αντιεξουσιαστών από τους Πρόποδες του Υμηττού( Βύρωνας,Παγκράτι,Καισαριανή,Υμηττός

Related Images:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

por

 

Κυριακή 28/12 αποτέλεσε την 3η συνεχόμενη εργάσιμη Κυριακή μέσα στον περασμένο Δεκέμβρη η οποία νομοθετήθηκε με τσαμπουκά από την απερχόμενη κυβέρνηση ως 8η εργάσιμη Κυριακή μέσα στον χρόνο. Το έχουμε ξαναπεί και το ξαναλέμε: η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αποτελεί κεντρική επιλογή των αφεντικών στα πλαίσια της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης. Αυτό αποδεικνύεται από τη νομοθέτηση των 7 εργάσιμων Κυριακών, από το πιλοτικό μέτρο των 52 εργάσιμων Κυριακών για 10 περιοχές στο όνομα της “εξυπηρέτησης της τουριστικής κίνησης”, από την προσφυγή των εργοδοτικών ενώσεων ΣΕΛΠΕ, ΣΕΤΕ,ΣΕΒ ενάντια στην απόφαση του ΣτΕ που “πάγωνε’ προσωρινά το μέτρο, από τις δηλώσεις του υφ.Ανάπτυξης Γιακουμάτου ότι η κυριακάτικη αργία “θα καταργηθεί αν χρειαστεί με ξεχωριστό νόμο”, από την πρόταση της τρόικας για κατάργηση των προσαυξήσεων για την κυριακάτικη εργασία.
Μετά από 1 χρόνο συνεχών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, στις 28/12 χτυπήθηκε η απεργιακή περιφρούρηση έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός ενώ υπήρχε προκηρυγμένη απεργία από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής. Το αφεντικό του Ιανού, Καρατζάς, που έχει στήσει ένα κάτεργο στον χώρο του βιβλίου με μπόλικη τρομοκρατία, επέλεξε να μηνύσει τους απεργούς που εδώ και καιρό αντιστέκονται στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και όποτε χρειάστηκε κινητοποιήθηκαν και ενάντια στις απολύσεις και τον εργοδοτικό τσαμπουκά της εν λόγω επιχείρησης. Η περικύκλωση των διαδηλωτών από μπάτσους δεν τους τρομοκράτησε και υπερασπίστηκαν με τις δυνάμεις τους την απεργιακή τους περιφρούρηση παρά τις απειλές των διευθυντάδων του Ιανού. Αποτέλεσμα η σύλληψη 4 ατόμων, 2 εκ των οποίων βρέθηκαν τυχαία στο σημείο! Η τρομοκρατία των μπάτσων δεν σταμάτησε ούτε έξω από το Α.Τ.Ακροπόλεως όπου απεργοί και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν για να σταθούν στο πλάι των 4 συλληφθέντων. Και εκεί οι ένστολοι τραμπούκοι της εργοδοσίας επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους και συνέλαβαν άλλους 3 τους οποίους και χτύπησαν βάναυσα κατά την διάρκεια και μετά την σύλληψή τους, προβαίνοντας ουσιαστικά σε βασανιστήρια. Όλοι οι συλληφθέντες πέρσαν από τον εισαγγελέα την επόμενη μέρα με αστείες κατηγορίες και αφέθηκαν ελέυθεροι αφού ορίστηκε δικάσιμος για τις 9/1.
Το χτύπημα στην απεργιακή περιφρούρηση έξω από τον Ιανό αποτελεί ένα ξεκάθαρο εκφοβιστικό μήνυμα για τους απανταχού απεργούς και αγωνιζόμενους, για όλον τον κόσμο του αγώνα που υπερασπίζεται το δίκιο του στους δρόμους, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί χτύπημα στον αγώνα για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας που εδώ και ένα χρόνο στήνει αναχώματα στον τσαμπουκά των αφεντικών και στην λαίλαπα της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης. Και ως τέτοιο θα ανταποδωθεί σε όλους τους ιθύνοντες…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Related Images: