Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 64 συλληφθέντες της διαδήλωσης από τον 1 χρόνο από την δολοφονία του Π.Φύσσα

afisa64_2-001-001

18 Σεπτεμβρίου 2013: Στην περιοχή της Αμφιάλης, στο Κερατσίνι, ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από ομάδα φασιστών με την εξόφθαλμη ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο. Την ίδια μέρα γύρω στους 20.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας όπου και ακολούθησαν πορεία με συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και επιθέσεις στο αστυνομικό τμήμα και σε τράπεζες. Παράλληλα η οργή εξαπλώθηκε με επιθέσεις στα γραφεία των φασιστών, συγκρούσεις με την αστυνομία και με μαχητικές αντιφασιστικές πορείες σε όλο τον ελλαδικό χώρο, ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έγιναν δράσεις και παρεμβάσεις.

18 Σεπτεμβρίου 2014: Για όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται η επιλογή ήταν μόνο μία: η παρουσία τους στο δρόμο. Έτσι, εκείνη τη μέρα, χιλιάδες από εμάς κατεβήκαμε μαζικά και οργανωμένα στο δρόμο, με πανό και περιφρουρήσεις, όχι μόνο για να εκφράσουμε τη συλλογική μας μνήμη για τη δολοφονία του αντιφασίστα Φύσσα, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε έμπρακτα τον ολοκληρωτισμό και να αντισταθούμε στην καταστολή των κοινωνικών και εργατικών αγώνων, δίνοντας άμεση απάντηση στην τρομοκρατία που μας επιβάλλεται καθημερινά. Όπως ήταν φυσικό, η πορεία δεν μπορούσε παρά να είναι φορτισμένη με οργή τόσο απέναντι στους φασίστες όσο και στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης οι δυνάμεις καταστολής παρατάχτηκαν σε επιθετική διάταξη και επιχείρησαν να περικυκλώσουν τα μπλοκ των αναρχικών και αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων προκειμένου να χτυπήσουν την πορεία. Κομμάτια της πορείας προχώρησαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες εφορμούσαν με λύσσα κάθετα στο σώμα της πορείας χτυπώντας αδιακρίτως. Τα ΜΑΤ απομόνωσαν ένα κομμάτι στο οποίο επιτέθηκαν άγρια. Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν πάνω από 80 προσαγωγές, ενώ οι 64 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ματ και δέλτα «μαγείρεψαν» τις κατηγορίες φορτώνοντας στους διαδηλωτές αντικείμενα που δεν έφεραν και δημιούργησαν τυχαίες ομάδες ατόμων από διαφορετικά σημεία σύλληψης, προσάπτοντάς τους αβάσιμες κατηγορίες, με συνέπεια οι τρεις από τους συλληφθέντες να κατηγορούνται με κακουργήματα και οι υπόλοιποι με πλημμελήματα. Οι συλληφθέντες προασπίζονται την παρουσία τους ως αγωνιστές στις διαδηλώσεις καθώς και τη χρήση μέσων αυτοπροστασίας απέναντι στις δυνάμεις καταστολής.

Όσο το κράτος επιχειρεί να δείξει ότι κάνει κουμάντο και εντείνει την καταστολή του με σκοπό να κάμψει την αντίστασή μας και να μας στείλει σπίτι, εμείς δεν τσιμπάμε: συλλογικά και συντροφικά συνεχίζουμε τον πολύμορφο αγώνα μας ενάντια στο φασισμό και τους θιασώτες του μέχρι να τους τσακίσουμε.

 

Αντίσταση στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό

Αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τα τσιράκια του

Για έναν κόσμο ισότητας-αλληλεγγύης-ελευθερίας

Καμία δίωξη στους 64 συλληφθέντες

της διαδήλωσης του Κερατσινίου για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Π.Φύσσα

συγκέντρωση αλληλεγγύης 8/1 δικαστήρια Πειραιά – 11:00π.μ

Συντονισμός Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας

αναρχική συλλογικότητα Ναμούς(Αργύρουπολη-Ελληνικό-Γλυφάδα), αναρχική συλλογικότητα Απόπυρα (Ηλιούπολη),  αναρχική συλλογικότητα Vogliamo Tutto e per Tutti ( Ν.Σμύρνη), Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη (Μπραχάμι),  Πρωτοβουλία αναρχικών αντιεξουσιαστών από τους Πρόποδες του Υμηττού( Βύρωνας,Παγκράτι,Καισαριανή,Υμηττός

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *