«Βγήκε για σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο» Για τα γεγονότα της Τετάρτης 14/5 στις γειτονιές του Βύρωνα.

Το βράδυ της Τετάρτης 14/5, πρωτοβουλία 15 αναρχικών συντρόφων/ισσών πραγματοποίησε αφισοκόλληση στις γειτονιές του Βύρωνα ενημερώνοντας για την αντιεκλογική εκδήλωση-συναυλία του Σαββάτου 17 Μαϊου στην πλατεία Ταπητουργείου, μια μέρα πριν την διεξαγωγή του 1ου γύρου του εκλογικού πανηγυριού. Όταν οι σύντροφοι έφτασαν στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης που εδώ και 1 μήνα έχει μετατραπεί σε μια τεράστια εμποροπανήγυρη ελπίδας και εκλογικών αυταπατών με φωταγωγημένα προεκλογικά κέντρα των τοπικών δημαγωγών, υπήρξε ένταση με μπράβους που ξεπρόβαλλαν από το προεκλογικό κέντρο του Μ. Μπαντή. Η ένταση έληξε άμεσα παρά την προκλητικότατη στάση και τις απειλές των παρατρεχάμενων του εν λόγω υποψηφίου. Όμως, λίγα μέτρα πιο κάτω οι σύντροφοι περικυκλώθηκαν από 10 (!) περιπολικά και μια ντουζίνα δίκυκλα της ΔΙΑΣ οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν την πολιτική παρέμβαση ζητώντας τα στοιχεία από τους παρευρισκόμενους. Η συλλογική και έμπρακτη άρνηση των συντρόφων να δεχτούν αυτήν την πρόκληση είχε ως αποτέλεσμα την προσπάθεια των μπάτσων να περικυκλώσουν και να τους προσάγουν στο ΑΤ Βύρωνα.  Οι μπάτσοι παρά την σθεναρή αντίσταση και την αποφασιστικότητα των συντρόφων κατάφεραν να προσάγουν 6 άτομα.
Αμέσως, αλληλέγγυοι σύντροφοι και συναγωνιστές συγκεντρώθηκαν συντεταγμένα στο ΑΤ Βύρωνα φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης και απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των 6 προσαχθέντων. Και μόνο η θέα των 90 περίπου αποφασισμένων αλληλέγγυων έξω από το ΑΤ Βύρωνα, ήταν αρκετή για να σπείρει τον πανικό στις τάξεις των ένστολων γουρουνιών. Επιστράτευσαν λάστιχα καταβρέχοντας τους γύρω δρόμους, έβγαλαν κάθε ένστολο καθίκι στον δρόμο μπροστά στο ΑΤ ενώ παρακαλούσαν τους συγκεντρωμένους να κρατήσουν «απόσταση ασφαλείας» για τα τομάρια τους. Παρά την επέμβαση μιας διμοιρίας ΜΑΤ και την απώθηση των συγκεντρωμένων μετά από 15 λεπτά, είχε ήδη δρομολογηθεί η απελευθέρωση των 6 προσαχθέντων συντρόφων εν μέσω κραυγών πανικού από τους μπάτσους μέσα και έξω από το αστυνομικό τμήμα. Οι αλληλέγγυοι μαζί πλέον με τους 6 προσαχθέντες συγκροτήθηκαν ξανά στην πλατεία Αγίου Λαζάρου όπου και υπήρξε αναλυτική ενημέρωση. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το απόγευμα του Σαββάτου 17 Μαϊου στην αντιεκλογική εκδήλωση-συναυλία στην πλατεία Ταπητουργείου.  
Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αλληλεγγύη και συντροφικότητα πλάι στα άμεσα αντανακλαστικά και την συλλογική μαχητικότητα των αγωνιζομένων μπορεί να συντρίψει κάθε κατασταλτικό τερτίπι και μεθόδευση των μπάτσων και των ρουφιάνων τους. Είναι σαφές ότι ο πολιτισμός του ακηδεμόνευτου ριζοσπαστικού αγώνα, της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης, των ανυποχώρητων κοινωνικών-ταξικών αντιστάσεων και αγώνων δεν έχει τίποτα να μοιραστεί με τον βόθρο της κομματικής χειραγώγησης, των εκλογικών αυταπατών και της πολιτικής συνδιαλλαγής με το καθεστώς του φόβου, της φτώχειας και της καταστολής. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ για να σπέρνουμε τον πανικό σε κάθε εξουσιαστή, σε κάθε επίδοξο διαχειριστή των ζωών μας, σε κάθε ρουφιάνο και λακέ της τοπικής ή κεντρικής εξουσίας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ κρατώντας τον δρόμο του αγώνα ανοιχτό, κρατώντας την προοπτική της κοινωνικής επανάστασης και απελευθέρωσης ζωντανή. Το μήνυμα είναι σαφές: όσο δεν χωράμε στις φυλακές και τα κολαστήρια που ορθώνουν για τους εκμεταλλευόμενους άλλο τόσο δεν πρόκειται να στριμωχτούμε στις κάλπες τους.

Πρωτοβουλία αναρχικών – αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού.

Κι ένα video με τις γελοιότητες των πανικόβλητων μπάτσων….

http://videobin.org/+7qv/a7x.html

Ανταπόκριση από τις δράσεις ενάντια στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Την Κυριακή να πάνε για δουλειά οι υπουργοί, οι δήμαρχοι και όλα τα αφεντικά!

Τον τελευταίο μήνα ξεδιπλώθηκαν μια σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα ελαστικά ωράρια. Ήδη την Κυριακή 13/4, πλάι στη μαζική και μαχητική απεργιακή περιφρούρηση στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά απεργιακών αποκλεισμών και παρεμβάσεων σε πολλές γειτονιές της Αθήνας: Μπραχάμι, Κυψέλη, Βύρωνας, Καισαριανή, Ιλίσια κ.α. Πιο συγκεκριμένα, στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας, μέσα από οριζόντιες διαδικασίες συντονισμού αυτοοργανωμένων συλλογικοτήτων και συνελεύσεων, έλαβαν χώρα μια σειρά
παρεμβάσεων εν όψει της Κυριακής 13/4: στοχευμένες παρεμβάσεις σε καταστήματα, μικροφωνικές αντιπληροφόρησης και συγκεντρώσεις, μίνι πορείες. Η ίδια η Κυριακή βρήκε τις αδιαμεσολάβητες κοινότητες αγώνα των ανατολικών συνοικιών να καλούν ανοιχτά σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε Βύρωνα, Ιλίσια και Καισαριανή. Οι συγκεντρώσεις μετατράπηκαν σε αντίστοιχους απεργιακούς/αντικαταναλωτικούς αποκλεισμούς: σε «Hondos» και «Κωτσόβολο» στο Βύρωνα, στον «ΑΒ Βασιλόπουλο» στη Καισαριανή και στον «ΑΒ Βασιλόπουλο» και «Public» στα Ιλίσια. Ο οριζόντιος συντονισμός, η ένταση και η έκταση των συντονισμένων κινήσεων καθώς και η αποτελεσματικότητα των απεργιακών αποκλεισμών άφησαν μια σημαντική παρακαταθήκη για τον αγώνα υπεράσπισης της κυριακάτικης αργίας.

Η Κυριακή 4 Μάη ήταν μια ακόμη Κυριακή από τις 7 του χρόνου που αποφασίστηκε να λειτουργούν κανονικά τα εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, και αυτή την Κυριακή, από νωρίς το πρωί έγιναν απεργιακοί αποκλεισμοί σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας προκειμένου να μην επιτραπεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Συγκεκριμένα, ήδη από τις 10:30, στην περιοχή του Παγκρατίου, πραγματοποιήθηκε απεργιακός αποκλεισμός στο «Jumbo» στην οδό Φιλολάου από τη Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου και την Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού. Επίσης, στα Ιλίσια πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός στο «Public»
στην οδό Ούλωφ Πάλμε που καλούταν από τη συνέλευση της Βίλλας Ζωγράφου. Εν συνεχεία, όλος ο παρευρισκόμενος κόσμος κινήθηκε προς την Καισαριανή σε αντίστοιχο αποκλεισμό στον «ΑΒ Βασιλόπουλο» στην Εθνικής Αντιστάσεως που οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής. Πιο συγκεκριμένα, στο «Jumbo» όπου βρεθήκαμε ως συλλογικότητα, σύντομα κατέφθασε και ο υπεύθυνος του καταστήματος, ο οποίος βλέποντας τη δυναμική παρουσία περίπου 60 συναγωνιστών-στριών απείλησε πως εάν δεν λήξει εγκαίρως ο αποκλεισμός θα καλέσει τους μπάτσους. Έτσι, λίγο αργότερα που σταμάτησε ένα περιπολικό που διερχόταν από την Φιλολάου ο ίδιος εθεάθη να συζητάει με τα ένστολα καθάρματα. Και γύρω στις 12:30, την παρέμβαση μας επισκέφτηκε  μια κλούβα με δυνάμεις των ΥΜΕΤ. Οι 2-3 ασφαλίτες που ήταν μαζεμένοι στο σημείο προσπάθησαν να μας διώξουν με την απειλή της παρέμβασης από εισαγγελέα, όταν όμως εισαγγελέας δεν βρέθηκε να τους δώσει το περιθώριο να προβούν στη διάλυση της συγκέντρωσης και καθώς η παρουσία μας υπήρξε μαζική, δυναμική και ανένδοτη για παραπάνω από 4 ώρες, οι μπάτσοι έφυγαν άπραγοι και ηττημένοι. Όσον αφορά στους εργαζόμενους στο κατάστημα, υπήρξε συνεχής προσπάθεια επικοινωνίας παρά τη συνεχή επιφυλακτικότητά τους λόγω και της συνεχούς παρουσίας του τραμπούκου-προϊστάμενού τους εκεί γύρω. Ως θετικές μπορούμε να αποτιμήσουμε τις
αντιδράσεις του κόσμου έξω από το Jumbo όπου και μοιράστηκαν πολλά κείμενα καθώς και πολλά μπαλόνια σε παιδάκια με γραμμένα συνθήματα: “Ποτέ δουλειά την Κυριακή’’, ‘’Δεν μας λείπουν οι ώρες να ψωνίσουμε, μας λείπουν οι ώρες για να ζήσουμε’’ κ.α. Επίσης, πολλοί ήταν οι περαστικοί που σταματούσαν προκειμένου να συζητήσουν με τον κόσμο που
πραγματοποιούσε τον αποκλεισμό καθώς και οι διερχόμενοι οδηγοί που είτε φωνάζοντας είτε κορνάροντας επιδοκίμαζαν την παρέμβαση. Γύρω στις 14:00, ο κόσμος που στήριξε τον αποκλεισμό συνέχισε, κατεβαίνοντας στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να ενισχύσει το κάλεσμα του Συντονιστικού δράσης.

Το ραντεβού ήδη έχει δοθεί για την επόμενη «εργάσιμη» Κυριακή…