«Βγήκε για σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο» Για τα γεγονότα της Τετάρτης 14/5 στις γειτονιές του Βύρωνα.

Το βράδυ της Τετάρτης 14/5, πρωτοβουλία 15 αναρχικών συντρόφων/ισσών πραγματοποίησε αφισοκόλληση στις γειτονιές του Βύρωνα ενημερώνοντας για την αντιεκλογική εκδήλωση-συναυλία του Σαββάτου 17 Μαϊου στην πλατεία Ταπητουργείου, μια μέρα πριν την διεξαγωγή του 1ου γύρου του εκλογικού πανηγυριού. Όταν οι σύντροφοι έφτασαν στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης που εδώ και 1 μήνα έχει μετατραπεί σε μια τεράστια εμποροπανήγυρη ελπίδας και εκλογικών αυταπατών με φωταγωγημένα προεκλογικά κέντρα των τοπικών δημαγωγών, υπήρξε ένταση με μπράβους που ξεπρόβαλλαν από το προεκλογικό κέντρο του Μ. Μπαντή. Η ένταση έληξε άμεσα παρά την προκλητικότατη στάση και τις απειλές των παρατρεχάμενων του εν λόγω υποψηφίου. Όμως, λίγα μέτρα πιο κάτω οι σύντροφοι περικυκλώθηκαν από 10 (!) περιπολικά και μια ντουζίνα δίκυκλα της ΔΙΑΣ οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν την πολιτική παρέμβαση ζητώντας τα στοιχεία από τους παρευρισκόμενους. Η συλλογική και έμπρακτη άρνηση των συντρόφων να δεχτούν αυτήν την πρόκληση είχε ως αποτέλεσμα την προσπάθεια των μπάτσων να περικυκλώσουν και να τους προσάγουν στο ΑΤ Βύρωνα.  Οι μπάτσοι παρά την σθεναρή αντίσταση και την αποφασιστικότητα των συντρόφων κατάφεραν να προσάγουν 6 άτομα.
Αμέσως, αλληλέγγυοι σύντροφοι και συναγωνιστές συγκεντρώθηκαν συντεταγμένα στο ΑΤ Βύρωνα φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης και απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των 6 προσαχθέντων. Και μόνο η θέα των 90 περίπου αποφασισμένων αλληλέγγυων έξω από το ΑΤ Βύρωνα, ήταν αρκετή για να σπείρει τον πανικό στις τάξεις των ένστολων γουρουνιών. Επιστράτευσαν λάστιχα καταβρέχοντας τους γύρω δρόμους, έβγαλαν κάθε ένστολο καθίκι στον δρόμο μπροστά στο ΑΤ ενώ παρακαλούσαν τους συγκεντρωμένους να κρατήσουν «απόσταση ασφαλείας» για τα τομάρια τους. Παρά την επέμβαση μιας διμοιρίας ΜΑΤ και την απώθηση των συγκεντρωμένων μετά από 15 λεπτά, είχε ήδη δρομολογηθεί η απελευθέρωση των 6 προσαχθέντων συντρόφων εν μέσω κραυγών πανικού από τους μπάτσους μέσα και έξω από το αστυνομικό τμήμα. Οι αλληλέγγυοι μαζί πλέον με τους 6 προσαχθέντες συγκροτήθηκαν ξανά στην πλατεία Αγίου Λαζάρου όπου και υπήρξε αναλυτική ενημέρωση. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το απόγευμα του Σαββάτου 17 Μαϊου στην αντιεκλογική εκδήλωση-συναυλία στην πλατεία Ταπητουργείου.  
Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αλληλεγγύη και συντροφικότητα πλάι στα άμεσα αντανακλαστικά και την συλλογική μαχητικότητα των αγωνιζομένων μπορεί να συντρίψει κάθε κατασταλτικό τερτίπι και μεθόδευση των μπάτσων και των ρουφιάνων τους. Είναι σαφές ότι ο πολιτισμός του ακηδεμόνευτου ριζοσπαστικού αγώνα, της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης, των ανυποχώρητων κοινωνικών-ταξικών αντιστάσεων και αγώνων δεν έχει τίποτα να μοιραστεί με τον βόθρο της κομματικής χειραγώγησης, των εκλογικών αυταπατών και της πολιτικής συνδιαλλαγής με το καθεστώς του φόβου, της φτώχειας και της καταστολής. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ για να σπέρνουμε τον πανικό σε κάθε εξουσιαστή, σε κάθε επίδοξο διαχειριστή των ζωών μας, σε κάθε ρουφιάνο και λακέ της τοπικής ή κεντρικής εξουσίας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ κρατώντας τον δρόμο του αγώνα ανοιχτό, κρατώντας την προοπτική της κοινωνικής επανάστασης και απελευθέρωσης ζωντανή. Το μήνυμα είναι σαφές: όσο δεν χωράμε στις φυλακές και τα κολαστήρια που ορθώνουν για τους εκμεταλλευόμενους άλλο τόσο δεν πρόκειται να στριμωχτούμε στις κάλπες τους.

Πρωτοβουλία αναρχικών – αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού.

Κι ένα video με τις γελοιότητες των πανικόβλητων μπάτσων….

http://videobin.org/+7qv/a7x.html

Related Images: