Κείμενο και αφίσα αλληλεγγύης στους διωκόμενους της πορείας στις 27-2-2010

ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ!

Την Τρίτη 16 Φλεβάρη 2010, η ΕΛ.ΑΣ. στήνει «μυστική» επιχείρηση σε γειτονιά του Βύρωνα, με στόχο τη σύλληψη 2 «περιβόητων κακοποιών» και, ταυτόχρονα, την αποκατάσταση «της χαμένης τιμής του Σώματος» μετά την αφαίρεση οπλισμού 2 μπάτσων από αγνώστους στο Μαρούσι το προηγούμενο βράδυ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δεκάδες ένστολοι δολοφόνοι κατακλύζουν την περιοχή. Εντοπίζουν το στόχο τους και το μεσημέρι χωρίς καμία προειδοποίηση αρχίζουν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Η σύλληψη γίνεται. Το τίμημα, όμως, πληρώνει ο Nicholas Toddi, 25χρονος εργάτης από την Αλβανία, ο οποίος δολοφονείται από όπλο μπάτσου με 9 σφαίρες πισώπλατα. Η χυδαιότητα της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται αφού τις πρώτες ώρες του συμβάντος τον βαφτίζει ως έναν από τους ληστές προκειμένου να καλύψει το «μοιραίο λάθος» και τον αφήνει να ξεψυχήσει στον δρόμο! Λίγο αργότερα, η ΕΛ.ΑΣ μας ενημερώνει ότι η επιχείρηση της ήταν «πετυχημένη» ενώ ο Χρυσοχοϊδης προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες μιλώντας για «τραγικό γεγονός». Το μήνυμα είναι έμμεσο αλλά εξίσου απειλητικό: η καταστολή θα κάνει τη δουλειά της με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμα και αν αυτό είναι οι ζωές των περαστικών (οι ζωές μας). Άλλωστε γι’ αυτούς δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από μια παράπλευρη απώλεια…

Μια κρατική δολοφονία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Απ’ την επόμενη μέρα, ξεκινούν κινήσεις αντιπληροφόρησης ώστε το γεγονός να μην περάσει στα «ψιλά» και να φανούν τα πραγματικά αίτια αυτής της «παράπλευρης απώλειας».

Continue reading Κείμενο και αφίσα αλληλεγγύης στους διωκόμενους της πορείας στις 27-2-2010

Related Images: