Το δίκιο το έχουν οι χαλυβουργοί, και όχι οι βιομήχανοι και οι υπουργοί!

Ενημέρωση από κινήσεις αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης στις γειτονιές μας για την απεργία των χαλυβουργών.

Το Σάββατο 14/1 πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης στις γειτονιές του Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου. Η μοτοπορεία οργανώθηκε μετά από οριζόντιο συντονισμό συνελεύσεων και συλλογικοτήτων κατοίκων των παραπάνω γειτονιών και σκοπό είχε να ενημερώσει τους κατοίκους των γειτονιών μας για τη σημασία της απεργίας των χαλυβουργών.  Σ’αυτήν συμμετείχαν περίπου 25 μηχανές και 10 αυτοκίνητα δημιουργώντας έναν ευχάριστο θόρυβο με τα συνεχή κορναρίσματα και τα συνθήματα που χαρακτήρισαν την “πομπή” της μοτοπορείας καθόλη την διάρκειά της. Παράλληλα, πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια με τα συνθήματα:

“Αλληλεγγύη στον αγώνα των Χαλυβουργών”

“Ο αγώνας των χαλυβουργών, είναι αγώνας όλων μας”

“Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”

“17 Γενάρη Παναττική απεργία αλληλεγγύης”

Οι διαδηλωτές  ξεκίνησαν από το νεκροταφείο του Ζωγράφου, πορεύτηκαν μέσα από κεντρικές οδούς των γειτονιών (Παπάγου, Αυξεντίου, Εθν.Αντιστάσεως, Υμηττού, Φρύνης, Χρ.Σμύρνης, Χρεμωνίδου, Ευτυχίδου) κάνοντας αισθητή την παρουσία τους και διαταράσσοντας για λίγο την ομαλή ροή των πραγμάτων. Ακόμα και η πρόθεση μερικών χυδαίων ομάδων της ομάδας ΔΙΑΣ να σταματήσουν την μοτοπορεία δεν στάθηκε αρκετή να ανακόψει τον ενθουσιασμό και την ορμή των διαδηλωτών. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θετικά και δεν έλειψαν οι υψωμένες γροθιές καθώς και συμμετοχή περίοικων στα συνθήματα που φωνάζονταν. Κατά την διάρκεια της μοτοπορείας πραγματοποιήθηκαν 12 στάσεις σε πλατείες και κεντρικά σημεία ώστε να αναρτηθούν πανό αλληλεγγύης.
Την Δευτέρα 16/1, μια μέρα πριν την παναττική απεργία αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς, από τις 8 το πρωί και για 2 ώρες, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το υποκατάστημα της Alpha Bank στο κέντρο του Παγκρατίου αφού ο μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης “τυχαίνει” να είναι μέτοχος και μέλος του Δ.Σ της τράπεζας. Η κίνηση αυτή θέλησε να προσθέσει την μεταβλητή της κοινωνικής πίεσης στα συμφέροντα του Μάνεση πλάι σ’ αυτήν της έμπρακτης αλληλεγγύης που δίνει πραγματική ώθηση στον απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών.

Κατά την διάρκεια της κίνησης αναρτήθηκαν 2 πανό που έγραφαν “Ο Μάνεσης (ιδιοκτήτης της χαλυβουργίας και μεγαλομέτοχος της Alpha Bank) απολύει και τρομοκρατεί” και “Αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών” ενώ μοιράζονταν προκηρύξεις της Συνέλευσης Κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου, του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου της Βίλλας Ζωγράφου, της Συνέλευσης Άλσους Παγκρατίου και πρωτοβουλίας συντρόφων αναρχικών. Επίσης, υπήρχε κουτί οικονομικής ενίσχυσης των απεργών και μαζεύτηκε συμβολικό χρηματικό ποσό. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης ενώ πολλοί περαστικοί στάθηκαν και ενημερώθηκαν για την κίνηση αλλά και για των αγώνα των χαλυβουργών.

Οι δύο αυτές κινήσεις αποδεικνύουν ότι ο οριζόντιος συντονισμός των αγωνιζομένων, η κινηματική σύμπραξη και η δημιουργία συντροφικών σχέσεων ανάμεσα σ’όσους παίρνουν την ζωή και τους αγώνες στα χέρια τους αποτελούν σημαντικές και κρίσιμες δυναμικές για τους αγώνες που διεξάγουμε και για τους αγώνες που έρχονται.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Παρακάτω το κείμενο συντρόφων που μοιράστηκε στην παρέμβαση της Δευτέρας

 

Continue reading Το δίκιο το έχουν οι χαλυβουργοί, και όχι οι βιομήχανοι και οι υπουργοί!

Related Images: