ΠΕΜΠΤΗ 9/7, ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΏΡΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛ.ΒΑΡΝΑΒΑ

 

varnava(1)

 

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Από την (τσιμεντο)ανάπλαση της πλατείας Βαρνάβα ως την μετατροπή του Παγκρατίου σε ένα τεράστιο εναλλακτικό διασκεδαστήριο, οι πλατείες και οι δημόσιοι χώροι των γειτονιών μας τσιμεντοποιούνται, περιφράσσονται και παραδίδονται στην ορμή των τραπεζοκαθισμάτων και του εμπορεύματος. Χωρίς να ερωτηθούμς, δήμαρχοι, εργολάβοι και επιχειρηματίες μετατρέπουν τις πλατείες σε πεδία κερδοφορίας και εξανδραποδίζουν κάθε ελεύθερη δραστηριότητα των κατοίκων “σπρώχνοντας” το χαπάκι του εξευγενισμού και της ανάπτυξης.

Οι δημόσιοι χώροι είναι τα μόνα σημεία στη μητροπολιτική χαβούζα όπου μπορούμε να αναπνέουμε και να συναντιόμαστε ελεύθερα.Δε θα τους αφήσουμε στα χέρια τους.

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΣΕ ΕΣΤΙΕΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ

19.00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ για την υπεράσπιση των δημοσίων χώρων με αφορμή την ανάπλαση της πλατείας Βαρνάβα.

21.30 ΠΡΟΒΟΛΗ του ντοκυμαντέρ EL FORAT -η αφήγηση της εμπειρίας μιας γειτονιάς στη Βαρκελώνη και τους τρόπους αντίστασης των κατοίκων απέναντι στην ανάπλασή τησ.

Related Images: