Category Archives: Αντιφασισμός

Βραδια οικονομικης ενισχυσης και διαθεσης της μπροσουρας “Ρατσισμος, σεξισμος και ταξικη καταπιεση”

“Η θεωρία είναι ένα ένα όπλο και ποτέ δεν απορρίπτουμε ένα όπλο με τη θέληση μας…”

Τον Σεπτέμβρη του 2018 ξεκίνησε στην κατάληψη Φιλολάου 99 ένας κύκλος αυτομόρφωσης με θέμα τη μπροσούρα “ρατσισμός, σεξισμός και ταξική καταπιεση” που αποτέλεσε προίόν συζήτησης και αυτοκριτικής αγωνιστών και αγωνιστριών της αυτόνομης αριστεράς της δεκαετίας του 80′.στη Γερμανία.

Για αρκετούς μήνες βρισκόμασταν εβδομαδιαία διαβάζοντας και συζητώντας σχετικά με το περιεχόμενο της μπροσούρας, το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο γράφτηκε και τα πολιτικά της συμπεράσματα. Μέσα από αυτή την διαδικασία, αγγίξαμε το ζήτημα της συλλογικής αυτομόρφωσης, δηλαδή το ζήτημα της συλλογικής επεξεργασίας και μοιράσματος της γνώσης μέσα από οριζόντιες κινηματικές δομές χωρίς ειδικούς και αυθεντίες.

Μέσα από το διάβασμα και τις συζητήσεις μας αντιληφθήκαμε πως για εμάς τόσο τα εργαλεία που αυτή η μπροσούρα περιέχει, όσο και τα πολιτικά της συμπεράσματα, είναι πολύ χρήσιμα για τη συγκυρία, τον τρόπο που αναλύουμε τον κόσμο μας, τους αγώνες που δίνουμε, τις σχέσεις που χτίζουμε και τα συλλογικά σχήματα που συγκροτούμε.

Επιλέξαμε επομένως να επανεκδόσουμε το κείμενο, το οποίο από το Γενάρη του 2020, μπορεί να βρεθεί σε κινηματικούς χώρους, στέκια, καταλήψεις με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.Έχοντας ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο διανομής της μπροσούρας, επιλέγουμε να οργανώσουμε μια βραδιά οικονομικής ενίσχυσης και διάθεσης της μπροσούρας στην ταράτσα της Φιλολάου 99 την Παρασκευή 19/6 στις 21.00.

Κύκλος Αυτομόρφωσης Φιλολάου 99

 

Related Images:

Για την ακύρωση της ομιλίας του Βελόπουλου στον Υμηττό

Την Πέμπτη 28/3 στις 18:00, στο παλαιό δημαρχείο Υμηττού είχε προγραμματιστεί προεκλογική εκδήλωση του κόμματος της “Ελληνικής Λύσης” με ομιλητή τον αρχηγό της Κυριάκο Βελόπουλο. Σημείωνεται ότι μέσα σε διάστημα 4 μηνών η αίθουσα αυτή έχει παραχωρηθεί, με ευθύνη του δημάρχου Δάφνης-Υμηττού Μ. Σταυριανουδάκη, 3 φορές για εκδήλωσεις εθνικιστικών και ακροδεξιών μορφωμάτων. Και στις 3 περιπτώσεις βρήκαν τον αγωνιζόμενο κόσμο απέναντί τους ακυρώνοντας και σαμποτάροντας αυτές τις εκδηλώσεις.

Η “Ελληνική Λύση” είναι ένα ακροδεξιό κόμμα με ανοιχτά εθνικιστικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές θέσεις που δηλώνει πίστη στις ειδικές δυνάμεις και την αστυνομία. Ο Βελόπουλος είναι μια καρικατούρα πολιτικού, πρώην στέλεχος/βουλευτής του ΛΑΟΣ, τηλεπωλητής στα πρότυπα του Γεωργιάδη και γενικά άλλος ένας λαοπλάνος καραγκιόζης που λόγω του πανηγυριού που λέγεται εκλογές και του θάρρους που πήρε όλος ο πατριωτικός οχετός με το Μακεδονικό βγήκε παγανιά να μαζέψει ψήφους και να διαδώσει τις ξενοφοβικές και σκοταδιστικές ιδέες του.

Μαθαίνοντας για την μάζωξη τους, η δική μας απάντηση, αναρχικών & αντιφασιστών/αντιφασιστριών από εγχειρήματα των νότιων & ανατολικών καθώς και άλλων συντροφισσών/συντρόφων ήταν άμεση, αποφασίζοντας να προβούμε σε κατάληψη του δημαρχείου και της αίθουσας κάποιες ώρες πριν ώστε να αποτρέψουμε την διεξαγωγή της εκδήλωσης. Οι Βελόπουλοι έχοντας πάρει το μάθημα τους σε Αγία Παρασκευή και Νίκαια όπου οι εκεί αντιφασίστες/στριες απέτρεψαν τις ομιλίες τους, είχαν πιάσει την αίθουσα από το πρωί ενώ είχαν καλέσει και την αστυνομία για προστασία. Έτσι στις 3 η ώρα, βρήκαμε κλεισμένα μέσα στην αίθουσα λίγα στελέχη και μερικούς μπράβους ενώ με την εμφανισή μας διμοιρίες ΜΑΤ κατεύθασαν ώστε να τους προστατεύσουν.

Παρά την εξέλιξη αυτή (οι φασίστες κλειδωμένοι μέσα με διμοιρία μπλε να τους φυλάει και την πράσινη να καραδοκεί) εμείναμε στην απόφασή μας να ακυρώσουμε την εκδήλωση τους σε δημοτικό χώρο και δημόσια να πραγματοποιηθεί μόνο η αντιφασιστική/αντιεθνικιστική συγκέντρωση από τον κόσμο του αγώνα. Έτσι προβήκαμε σε κατάληψη του κεντρικού χώρου του δημαρχείου (όπου το μάθημα του παιδικού σταθμού εκεί συνεχίστηκε απρόσκοπτα), βάλαμε μικροφωνική, ανοίξαμε πανό, μοιράσαμε κείμενα στους περαστικούς και τους εργαζόμενους του δήμου και πετάξαμε τρικάκια.

Οι μπάτσοι είχαν εντολές να προστατέψουν την εκδήλωση και να βάλουν τον κόσμο από την πλαινή πόρτα της αίθουσας όπως και έγινε τηρώντας την ομόφωνη απόφαση του δήμου να δωθεί ο χώρος. Η παρουσία μας στον χώρο της εκδήλωσης έγινε πιο πιεστική ενώ αριθμητικά είχαμε φτάσει τα 90-100 άτομα δηλώνοντας ότι δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν οι φασίστες, αναγκάζοντας τον δήμαρχο να πάρει πίσω την άδεια διεξαγωγής της εκδήλωσης. Παρόλαυτα ο Βελόπουλος, τα αρχιστελέχη, οι μπράβοι, 20 γραφικά χουντογερόντια και μερικοί ΜΑΤατζήδες(!) κάτσαν για 15 λεπτά σε μια αίθουσα χωρίς φως και μικροφωνική για να βγάλουν τα απαραίτητα βίντεο, φωτογραφίες και να φωνάξουν “τι είμαστε; ΕΛΛΗΝΕΣ!” ενώ η διμοιρία έξω από τον χώρο προκαλούσε συνεχώς τους/τις αντιφασίστες/αντιφασίστριες. Τελικά το σόου έληξε βεβιασμένα στις 18 παρά 5 πριν την επίσημη έναρξη του, με τους παρευρισκομένους να φυγαδεύονται από την πίσω πλευρά του δημαρχείου με την συνοδεία των μπάτσων και αντιφασιστικών συνθημάτων και γιουχαρισμάτων.

Στην συνέχεια και αφού διασφαλίσαμε ότι η αίθουσα κλειδώθηκε και η εκδήλωση ακυρώθηκε επιστρέψαμε στο κατειλημμένο δημαρχείο και αποφασίσαμε να κινηθούμε σε μορφή διαδήλωσης στη γειτονιά του Υμηττού κάνοντας σαφές πως στις γειτονιές μας δεν θα δώσουμε σπιθαμή δημόσιου χώρου και λόγου σε φασίστες, εθνικιστές, ρατσιστές.

Οι γειτονιές μας είναι και θα παραμείνουν αντιφασιστικές

Ούτε στον Υμηττό ούτε και πουθενά – τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ

από τα νότια και ανατολικά

Υ.Γ. Εδώ και χρόνια, ζούμε, κατοικούμε και αγωνιζόμαστε σ’αυτές τις περιοχές και όλοι και όλες γνωρίζουν τα πρόσωπά μας. Απλώς δεν είμαστε τηλεμαϊντανοί σαν το Βελόπουλο ούτε κομματικές προσωπικότητες που ζητάν ψήφους για να βγαίνουμε φωτό. Έχουμε κρατήσει και εμείς ενθύμια από τους μπράβους του Βελόπουλου που θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε για την δική μας αυτοάμυνα και όχι για την δική τους προβολή. Θα παραμείνουμε άσημοι, παρόλα αυτά προσηλωμένοι/ες στο στόχο μας.


Κείμενο από τη παρέμβαση στο παλιό δημαρχείο Υμηττού

ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΜΜΕ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ


Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο παλαιό δημαρχείο Υμηττού επιχειρείται να πραγματοποιηθεί ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου και παρουσίαση των θέσεων του κόμματος του, που λέγεται “Ελληνική Λύση”. Πρόκειται για άλλο για ένα ακόμη ακροδεξιό εγχείρημα με ρατσιστική και εθνικιστική ρητορική που διεκδικεί χώρο μέσα στον εθνικοπατριωτικο συρφετό και επιχειρεί να ξεπλύνει πολιτικά τη “ζωηρή” διαδρομή του Βελόπουλου -απο την κυβέρνηση Παπαδήμου στα κυκλώματα τοκογλυφίας και από εκεί στα παρανοϊκά και βδελυρά μονοπάτια του κιτρινισμου.

Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν επιχειρηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από την “Ελληνική Λύση” στην Αγία Παρασκευή και στη Νίκαια, έχουν βρει όμως αναχώματα από τους ντόπιους αγωνιζόμενους ανθρώπους και έχουν ακυρωθεί χάρη σε αντιφασιστικές παρεμβάσεις. Βέβαια, και το παλαιό δημαρχείο Υμηττού παραχωρείται χωρίς καμία αιδώ από τη δημοτική αρχή Δάφνης-Υμηττού, προφανώς αποκαλύπτοντας και τις δικές της εθνικοπατριωτικες ανησυχίες, σε διάφορα εθνικιστικά μορφώματα. Από τους “ψεκασμενους” των συλλαλητηρίων μέχρι τον Αρτέμη Σώρρα, ο δήμαρχος Σταυριανουδάκης επιχειρεί να θρέψει τις εθνικιστικές παραφυάδες στη γειτονιά. Ακολουθεί και τις πρωτοβουλίες του δημάρχου Αργυρούπολης-Ελληνικού, Κωνσταντάτου, που στα πλαίσια “τόνωσης του εθνικού φρονήματος των πολιτών” είχε καλέσει παραστρατιωτικές ομάδες εφέδρων και λοιπών φασιστοειδών να παρελάσουν στους δρόμους της Αργυρούπολης στις 28/10/2018. Όμως και εμείς, όσοι και όσες κατοικούμε και δρούμε σ’ αυτές τις γειτονιές, είμαστε εξίσου ευαίσθητοι και αποφασιστικοί απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα δημάρχων, τοπικών παραγόντων, ΜΜΕ, φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων να σπείρουν το δηλητήριό τους και να πατήσουν πόδι στους δρόμους που κινούμαστε και αναπνέουμε.

Κάθε μεμονωμένη ή οργανωμένη απόπειρα να συσπειρωθεί ο εθνικιστικός όχλος στις γειτονιές μας και παντού, ώστε να νομιμοποιήσει τα ρατσιστικά και μιλιταριστικά του ιδεώδη θα μας βρίσκει οργανωμένα απέναντί του. Κάθε εθνικιστική πρόκληση θα απαντιέται συλλογικά και μαχητικά στους δρόμους.

Κανένα έθνος δε μας ενώνει με όσους καθημερινά μας καταδικάζουν στην φτώχεια και την ανασφάλεια της επιβίωσης. Δεν έχουμε τίποτα κοινό να υπερασπιστούμε με τα ντόπια αφεντικά και τις αριστερές κυβερνήσεις τους:καμία δημοκρατική ομαλότητα, καμία κοινωνική ειρήνη, καμιά εθνική υπερηφάνια. Ο καθημερινός μας πόλεμος είναι κοινωνικός, ταξικός και αντικρατικός. Στο ίδιο οδόφραγμα με όσους αγωνίζονται σε κάθε χώρο εργασίας, σχολείο και σχολή, πλατεία και γειτονιά.Χτίζοντας κοινότητες αγώνα με όπλα μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση. Παίρνοντας τις ζωές και τους αγώνες στα χέρια μας. Για την κοινωνία της ισότητας, της ελευθερίας, της αυτοδιεύθυνσης.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

αναρχικοί-αναρχικές, αντιφασίστες-αντιφασίστριες

Related Images:

Οι παρελάσεις σε γεμίζουν περηφάνια;…


Οι παρελάσεις και τα στρατιωτικά αγήματα, από την απαρχή τους τους, σκοπό είχαν την επίδειξη δύναμης ή την παρουσίαση των στρατευμάτων σε κάθε μέρος. Η εθνική ακεραιότητα και ο θαυμασμός και σεβασμός προς το στρατό είναι τα πρώτα συναισθήματα που τα κράτη και οι κυβερνήσεις προωθούν και προσπαθούν να καλλιεργήσουν στους λαούς . Στους άλλους δε λαούς προσπαθούν να δείξουν πόσο καλά οχυρωμένοι και έτοιμοι για πόλεμο είναι.

Δυστυχώς, στον ελλαδικό χώρο γίνονται, θεσμικά οργανωμένα, παρελάσεις μαθητών σε κάθε πόλη της χώρας. Οι πρώτες μαθητικές παρελάσεις ξεκίνησαν με τους μαθητές να παρελαύνουν με προσκόπους, τους τότε μπάτσους αλλά και εθνικιστικές οργανώσεις. Από το 1936 υπό το δικτάτορα Μεταξά οι παρελάσεις της “μαθητιώσας” νεολαίας κάθε 25η Μαρτίου θεσμοθετούνται και επίσημα.

Ο μιλιταρισμός και η εθνολατρεία αποτελούν συστατικά στοιχεία της εκπαίδευσής τους και δεν παίρνουν σάρκα και οστά μόνο 2 φορές το χρόνο. Βρωμίζουν καθημερινά τις συνειδήσεις όλων των νέων, δηλητηριάζουν τα σχολικά τους χρόνια και πλέον ξερνάνε τη βαρβαρότητά τους σε όλη την κοινωνία.

Οι παρελάσεις καθιερώνουν στρατιωτικά πρότυπα σύμφωνα με τα οποία ο ψηλότερος μαθητής είναι καλύτερος από τον κοντύτερο και έτσι μπαίνει πιο μπροστά. Ο μαθητής με τον μεγαλύτερο βαθμό, ιεραρχείται πιο ψηλά και έχει την ‘’τιμή’’ να κρατήσει το γαλανόλευκο πανί. Πρέπει όλοι να είναι επίσημα και σοβαρά ντυμένοι όπως αρμόζει στην ημέρα και βεβαίως να είναι όλοι όμοιοι. Όμως, το καλύτερο όλων είναι ότι καθώς οι μαθητές περνάνε μπροστά από διάφορους πολιτικούς και παπάδες, πρέπει να γυρνάνε το κεφάλι τους και να τους κοιτάνε, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό.

Είμαστε πολέμιοι κάθε ιεραρχικής λογικής. Κάθε λογικής σύμφωνα με την οποία κάποιος είναι ανώτερος άλλου γιατί γεννήθηκε άντρας, λευκός, ικανότερος στην αποστήθιση ή πιο σωματώδης. Σιχαινόμαστε την επίδειξη στρατιωτικής δύναμης του κάθε έθνους και την επιρροή τους στους μαθητές. Τα μάτια μας δε δημιουργήθηκαν για να κοιτάνε και να δείχνουν σεβασμό σε διευθυντές και στα διάφορα σκουπίδια της κοινωνίας, δημιουργήθηκε όμως το στόμα μας για να τους φτύνουμε. Λέμε όχι στις παρελάσεις και στις εθνικές εορτές. Δεν εκπληρώνουμε τα γούστα του κράτους, των εθνικιστών, των στρατιωτικών και του κάθε αγνού πατριώτη που θέλει να καμαρώσει το παιδί του να σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία και να νιώσει υπερήφανος. Την 25η Μαρτίου δεν στοιχιζόμαστε στη γραμμή της υποταγής, βρισκόμαστε στους δρόμους και στις πλατείες της απειθαρχίας, της συλλογικότητας και της αταξίας!

Δεν υπακούμε στις εντολές τους, απειθαρχούμε στις διαταγές τους.

ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών
από τους πρόποδες του Υμηττού

Related Images:

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης που δικάζονται στο στρατοδικείο του Ρουφ το επόμενο διάστημα

Δεν πολεμάμε για ΑΟΖ, θρησκείες και πατρίδες. Πόλεμος κοινωνικός-ταξικός-αντικρατικός

Η άρνηση του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας και του μιλιταρισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στα κράτη, το κεφάλαιο, τους στρατούς και τους πολέμους.

Δεν πολεμάμε για ΑΟΖ, θρησκείες και πατρίδες-πόλεμος κοινωνικός-ταξικός-αντικρατικός.

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης που δικάζονται στο στρατοδικείο του Ρουφ το επόμενο διάστημα

6 Φλεβάρη 2019, 9πμ, Κωνσταντίνος Γουτσινιώτης και Στράτος Μωυσής

18 Φλεβάρη 2019, 9πμ, Παύλος Χριστόπουλος

13 Μάρτη 2019, 9πμ, Μπάμπης Τσιλιανίδης

*Με αφορμή 4 στρατοδικεία τα οποία θα λάβουν χώρα σε διάστημα ενός μήνα συμμετέχουμε στη διασυλλογική αφίσα που τυπώθηκε σε 1500 κομμάτια και κολλιέται πανελλαδικα από Αναρχικές/αντιεξουσιαστικές/ελευθεριακές συλλογικότητες και σύντροφοι/ισσες από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο

Ακολουθεί το συλλογικό κείμενο των 3 διωκόμενων ολικών αρνητών στράτευσης (Κωνσταντή Γουνιτσιώτη, Στράτο Μωυσή και Παύλο Χριστόπουλο) εν όψει των στρατοδικείων τους στις 6 και 18 Φεβρουαρίου 2019 στο στρατοδικείο του Ρουφ, Αθήνα.

Continue reading Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης που δικάζονται στο στρατοδικείο του Ρουφ το επόμενο διάστημα

Related Images:

Έντυπο “εκτός ύλης” #1

To εντυπάκι που κρατάτε στα χέρια σας δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται. Μοιράζεται χέρι με χέρι σε σχολεία, πλατείες, σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις των νοτίων και ανατολικών γειτονιών της Αθήνας. Το κόστος για την έκδοση του το επωμιζόμαστε εμείς από την συλλογική μας ελεύθερη συνεισφορά χωρίς να παρεμβάλλονται χορηγοί, διαφημίσεις και εργοδότες.

Εκτός ύλης λοιπόν, γιατί τα όσα γράφονται εδώ δεν θα τα βρείτε σε κανένα σχολικό βιβλίο, σε κανένα mainstream site ή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Μια συλλογική δουλειά με ενημερώσεις, αναλύσεις και σκέψεις με ανατρεπτικό περιεχόμενο ενάντια σε αυθεντίες, κομματόσκυλα και ιεραρχίες, ενάντια σε πλαστούς διαχωρισμούς (με βάση το φύλο, τη φυλή, τη σεξουαλική προτίμηση, τη σωματική διάπλαση) και κάθε είδους εξουσιαστές και εκμεταλλευτές.

Ένα έντυπο αντιπληροφόρησης που φιλοδοξούμε να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ αυτών που βρίσκονται στις αίθουσες της πλήξης και όσων επιβίωσαν από αυτές και τώρα είναι φοιτητές/εργαζόμενες/άνεργοι, βιώνουν στην πράξη όσα φοβόντουσαν κάποτε και αγωνίζονται εναντίον τους.

Στο δεύτερο τεύχος διπλά στα κείμενα μας, συνυπάρχουν με ξεχωριστή υπογραφή κείμενα μαθητριών από σχολεία των γειτονιών μας, στα οποία μοιράστηκε το προηγούμενο έντυπο και μας προσέγγισαν. Σε επόμενες προσπάθειες θα θέλαμε να δούμε σκέψεις, ανησυχίες, συνθήματα, κόμιξ, stencils από όσους/ες θεωρούν σημαντική μια τέτοια προσπάθεια, από όσους βαρεθήκαν την ρουτίνα σχολείο-φροντιστήριο-σπίτι, από όσες δεν γουστάρουν κουμάντο στη ζωή τους να κάνουν φασισταριά, μπάτσοι και σεξιστές, από όσους/ες ονειρεύονται έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας.

Το παρόν έντυπο στοχεύει στην αφύπνιση των συνειδήσεων που με κάθε τρόπο οι σχολικές αίθουσες προσπαθούν να τιθασεύσουν, στην έκφραση της ανησυχίας καθενός/μιας που δεν χωράει στις αίθουσες της πλήξης, και έτσι στη δημιουργία αυτόνομων αυτοοργανωμένων μαθητικών πυρήνων/ομάδων που θα εκφράζουν συλλογικά τις σκέψεις τους αλλά και θα δρούν συλλογικά για την υπεράσπιση τους.

το τεύχος σε PDF

Συντονισμός Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας ανατολικής Αθήνας (ΣΑΚΑΝΑ)

Πρωτοβουλία αναρχικών αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού

Αναρχική Συλλογικότητα parekura

Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη

Related Images:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9, 19.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9, 19.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 

Το κείμενο-κάλεσμα που μοιράζουμε στις παρεμβάσεις μας στη γειτονιά

 

Κρύβονται ακόμα φασίστες στην Kαισαριανή;
Στην Καισαριανή, τους τελευταίους μήνες, φασιστοειδή νοσταλγοί των ταγματασφαλιτών και των Μπουραντάδων προσπαθούν να παρέμβουν στην εικόνα της γειτονιάς σβήνοντας αντιφασιστικά και άλλα μηνύματα αγώνα από τους τοίχους της πόλης. Μέσα στην νύχτα, φοβούμενοι μην τους δει κανείς, τολμούν και σχηματίζουν εθνικιστικά και ναζιστικά σύμβολα (στόχους, μαιάνδρους, αγκυλωτούς σταυρούς) στα σχολεία του Βενιζέλου, στους τοίχους πέριξ της Νήαρ Ηστ καθώ και στον χώρο του Σκοπευτηρίου. Αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί!

«Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος ενάντια στο φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος είναι αυτοί που κατά καιρούς του προσέφεραν ειρήνη»
Ο κόσμος του αγώνα και των ακηδεμόνευτων κοινωνικών/ταξικών αντιστάσεων, φροντίζουν ώστε να μην αφεθεί σπιθαμή χώρου σε νεοναζί και φασίστες να βρωμίζουν τις γειτονιές μας με τον εθνικιστικό/ρατσιστικό τους λόγο. Πάντα προσπαθούσαν να πατήσουν πόδι στην Καισαριανή και τις ανατολικές συνοικίες και πάντα έτρωγαν τα μούτρα τους! Από τον λόφο του Αράπη ως τις πυροβολημένες πολυκατοικίες και από το θαμμένο ρέμα του Ηριδανού ως το Σκοπευτήριο, κάθε σημείο αυτής της γειτονιάς έχει να διηγηθεί και μια ιστορία αγώνα. Είναι υπόθεση όλων μας να υπερασπιστούμε τις γειτονιές μας και τις αξίες της ανυπακοής, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας με τις οποίες είναι συνυφασμένη η παλαιότερη αλλά και η νεότερη ιστορία των ανατολικών συνοικιών. Οι αγώνες δεν είναι μνημεία του παρελθόντος και η ιστορία τους δεν μπαίνει σε μουσεία. Εδώ και τώρα, ο αγώνας ενάντια στη λήθη είναι αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Και αυτόν τον αγώνα δίνουμε…  
 
Διαχρονικά αλλά και τώρα, οι φασίστες αποτελούν δεκανίκι του κράτους και των αφεντικών. Μέσα από τα πρόσφατα εθνοπατριωτικά συλλαλητήρια για την “ελληνικότητα της μακεδονίας”, βρήκαν ξανά αφορμή να επιτεθούν σε καταλήψεις και αγωνιζόμενους ανθρώπους που υψώνουν αναχώματα στον εθνικιστικό οχετό και τους μύθους του. Είναι οι ίδιοι που τρομοκρατούν μετανάστες και μετανάστριες σε εργατογειτονιές της Αθήνας, που υπηρετούν και χρηματοδοτούνται από επιχειρηματίες και εφοπλιστές (πέραν  της κρατικής επιχορηγησής τους…). Είναι οι δολοφόνοι του μετανάστη εργάτη Σαχντάντ Λουκμάν και του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Και είναι το σύνολο του οικονομικού-πολιτικού συστήματος που επιχειρεί να ξεπλυθεί μέσα από τη δήθεν καταδίκη του κοινοβουλευτικού τους φορέα, της Χρυσής Αυγής, στα έδρανα της αστικής τους δικαιοσύνης. 
 
Ο αγώνας για την ανθρώπινη χειραφέτηση από το κράτος και το κεφάλαιο
 θα περάσει πάνω και από τους φασίστες!

Ο φασισμός, τα ιδεολογήματα και οι “αξίες” που εκπροσωπεί είναι γέννημα-θρέμμα του πολιτισμού της εξουσίας, της υποταγής και του μίσους. Ενυπάρχουν στις αλλοτριωμένες σχέσεις που επιβάλει ο καπιταλισμός, στους πολέμους που κάνουν οι (υπερ)εθνικοί στρατοί, στην καταστολή που βγαίνει από τα αστυν.τμήματα και περιπολεί, στις φοβικές συνειδήσεις που γεννούν τα σχολεία, στην τρομοϋστερία των ΜΜΕ, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών-τριών,στην καθημερινή μας εκμετάλευση στα εργασιακά κάτεργα.
 Στον αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, οι αυτοοργανωμένες κοινότητες και οι δομές αγώνα που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά είναι οι τόποι συνάντησης όσων ασφυκτιούν και θέλουν να αγωνιστούν. Είναι εργαστήρια αυτονομίας και ορμητήρια αγώνων. Αγώνων που σημαδεύουν κάθε δρόμο και πεζοδρόμιο, κάθε γωνιά και ντουβάρι της πόλης με μηνύματα αντίστασης και αλληλεγγύης, με συνθήματα κι αφίσες. Με ζωντανά καλέσματα αγώνα που ξαναδίνουν μορφή και περιεχόμενο στους ελεύθερους χώρους της πόλης, που αναζωογονούν την καθημερινότητά μας με τις αξίες της αυτενέργειας και της ελεύθερης έκφρασης. Είναι το σινιάλο των αγώνων του χθες μέσα από τα γράμματα των ανθρώπων που αγωνίζονται σήμερα.
Και δεν θα αφήσουμε κανένα κρατικό ή παρακρατικό σκουπίδι, να τα φιμώσει!
Καλούμε τους μαθητές και τις φοιτήτριες, τους ανέργους και τις εργαζόμενες, κάθε κάτοικο της Καισαριανής και των ανατολικών συνοικιών σε:

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9, 19.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
 
Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού

 

 

Related Images:

Κάλεσμα στην πορεία της ΔΕΘ

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

Κάθε χρόνο τα εγκαίνια της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη σηματοδοτούν την έναρξη της νέας οικονομικής σεζόν στην ελληνική επικράτεια όπως επίσης αποτελούν την αρχή της πολιτικής χρονιάς για την κυβέρνηση καθώς κάθε χρόνο ο πρωθυπουργός από το βήμα της εξαγγέλλει την νέα κρατική πολιτική, υποσχόμενος ελαφρύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής μας εξαθλίωσης. Την χρονική περίοδο που διανύουμε και λίγο πριν τις ερχόμενες εκλογές, δεκάδες είναι τα ψέματα που συνοδεύουν το αστείο περί “μετα-μνημονιακής” εποχής.

Την ίδια στιγμή, η τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ, οι Η.Π.Α., φέρνουν στη Θεσσαλονίκη δεκάδες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για επενδύσεις (σε τομείς όπως της πληροφορικής, του εμπορίου, της ενέργειας με σημαίνουσα τη περιβόητη Exxon Mobil για τα συμφέροντα της οποίας μπορεί να σκοτωθούμε σε κανέναν πόλεμο για τις ΑΟΖ, αλλά και εταιρείες οπλικών συστημάτων ή ευρύτερα της πολεμικής βιομηχανίας που σπέρνουν τους πολέμους στον κόσμο όπως η Lockheed Martin) που έρχονται για να κάνουν νέες μπίζνες θανάτου με το ελληνικό κράτος.

Χωρίς ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει

Δεν τρώμε κουτόχορτο: το ότι το Ελληνικό κράτος δε θα υπογράφει τις αποφάσεις που το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε. του υπαγορεύουν από τα γραφεία τους στο κέντρο της Αθήνας, δε σημαίνει ότι αλλάζει κάτι στις ζωές μας: Άλλωστε τα περιβόητα μνημόνια δεν ήταν παρά μία συμπυκνωμένη επιβολή της ισχύος ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για να μεταφέρουν τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Η ίδια πολιτική θα συνεχιστεί, κάτι που άλλωστε προβλέπεται και από την ισχύ των προγραμμάτων δανεισμού της Ελλάδας που ισχύουν μέχρι και το 2060.

Δεν πρόκειται λοιπόν να πάψουν οι μειώσεις για την υγεία και την παιδεία, οι κουτσουρεμένες συντάξεις στα 67, οι τσακισμένοι μισθοί, η εξαντλητική φορολογία ακόμα και για τους χαμηλόμισθους. Δεν πρόκειται να πάψει η ανεργία αλλά και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η δουλειά τις Κυριακές, η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων με το σακάτεμα ή ακόμα και το θάνατο αρκετών από εμάς. Δεν πρόκειται να σταματήσει η αύξηση των χρημάτων που πάνε για εξοπλισμούς, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι διευκολύνσεις στο κεφάλαιο μέσω δανείων και διαγραφών χρεών. Δεν πρόκειται να πάψουν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών, υπηρεσιών και δημόσιων χώρων και η εμπορευματοποίηση – αύξηση κόστους κάθε βασικής μας ανάγκης.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν τα καταστροφικά επενδυτικά σχέδια εξόρυξης μεταλλευμάτων και πετρελαίου, η εγκατάσταση αιολικών πάρκων, η δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου TAP, η κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών. Ούτε οι πυρκαγιές θα πάψουν μιας που οι τόσες απέραντες δασικές εκτάσεις που καίγονται κάθε καλοκαίρι, προορίζονται είτε για βίλλες είτε για οποιασδήποτε μορφής οικονομική εκμετάλλευση. Με λίγα λόγια, δεν πρόκειται να σταματήσουν να μετατρέπουν, με το όποιο κόστος, τον φυσικό πλούτο σε επενδυτικό κεφάλαιο για τους λίγους αυτής της ταξικής κοινωνίας. Στο όνομα μιας υποτιθέμενης «ανάπτυξης» τα αλαζονικά και κερδοφόρα σχέδια των εξουσιαστών προβλέπουν στην τεράστια και ανεπανόρθωτη λεηλασία της φύσης θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρες περιοχές, ανθρώπους και ζώα.

Και φυσικά δεν πρόκειται, δίπλα σε όλα αυτά, να πάψει η προσπάθεια περαιτέρω υποταγής μας με χίλιους τρόπους από τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας: από το ρατσισμό και τον εθνικισμό για να είμαστε διαιρεμένοι, μέχρι την αφομοίωση και την μιζέρια για να βολευόμαστε με το λιγότερο “κακό”, ενώ για όσους δεν τσιμπήσουμε, η καταστολή, τα δακρυγόνα, τα ΜΑΤ, οι τρομονόμοι και οι φυλακές συνεχίζουν ασταμάτητα να μας θυμίζουν ότι οι αόρατες αλυσίδες γύρω μας, αποκτούν υλική υπόσταση αμέσως μόλις πάμε να τις σπάσουμε.

Τα τελευταία 9 χρόνια, χρόνια μίας ακόμα καπιταλιστικής κρίσης οι διαχειριστές του κράτους αλλάζουν συνεχώς στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση. Την ίδια στιγμή και σε αντιπαράθεση με την μνημονιακή πολιτική ξεπήδησαν κινήματα που στόχο είχαν να βάλουν φρένο στις μεταρρυθμίσεις που θα έκαναν τις ζωές του μεγαλύτερου μέρους του κοινωνικού συνόλου δυσκολότερες. Το μόνο που κατάφεραν οι εκάστοτε διαχειριστές απέναντι σ’ αυτά τα κινήματα, είναι να τα καταστείλουν όσο πιο άγρια μπορούσαν όντας σε μια θέση που πρέπει να δείξει το κράτος το σκληρό του πρόσωπο προκειμένου να σωθεί η χώρα και η οικονομία της.

Αλλά παρ’ όλες τις μάχες που δόθηκαν, παρ’ όλες τις σχέσεις που δημιουργήθηκαν μέσω του κοινού αγώνα ενάντια στα μνημόνια, ένα πράγμα δεν έγινε εφικτό: ο ταξικός προσανατολισμός αυτού του κινήματος ο οποίος θα έκανε ξεκάθαρο το επίδικο και θα έθετε τις βάσεις για επαναστατική έξοδο από την κρίση. Οι μούτζες στη βουλή, η διαταξική πατριωτική γκρίνια και αγανάκτηση της μεσαίας τάξης ήταν η εμπροσθοφυλακή των συγκεκριμένων αγώνων, κάτι που αργότερα μεταφράστηκε και εκλογικά με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Οι δομές αυτοάμυνας των διαδηλωτών, οι πρωτοβουλίες αυτομείωσης, οι συνελεύσεις γειτονιάς ήταν ο δικός μας πλούτος, ο πλούτος των εκμεταλλευόμενων και η συμβολή μας που δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει οριστικά την ρηχή αντικυβερνητική ρητορική κοινωνικοποιώντας την ανάγκη για αποτίναξη της κρατικής εξουσίας αλλά και του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Δεν έγινε κοινή αντίληψη το ποιος είναι ο ρόλος των κυβερνήσεων αλλά και της Ε.Ε., τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν τα μνημόνια, ο πραγματικός ταξικός εχθρός. Η άρρηκτη σύνδεση των συνεχών οικονομικών μεταρρυθμίσεων προς μια νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση με την αντιμετώπιση της κρίσης από τα αφεντικά που είχε σαν αποτέλεσμα την υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και κατ’ επέκταση των όρων ζωής μας.

Ως αποτέλεσμα όλης της απογοήτευσης και της συμμετοχής των σημερινών κυβερνητικών κομμάτων στις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την δυναμική αυτών των κινημάτων, στρέφοντας τα στην ανάθεση, στην καρτερικότητα, στην ήττα και εν τέλει στην εκλογή του ως κυβερνών κόμμα. Η αυταπάτη για έξοδο από την κρίση με εθνικούς όρους, με όρους διαχείρισης του ίδιου του καπιταλισμού από προοδευτικές ή αριστερές δυνάμεις μας έχει φέρει στο σημείο που είμαστε σήμερα: Αρκετοί και αρκετές δίπλα μας να είναι ικανοποιημένοι που τα πράγματα δεν είναι ακόμα χειρότερα, που τα αφεντικά δεν μας χτυπάν με το μαστίγιο όταν βαριούνται και δεν μας έχουν βάλει ακόμα και πρόστιμο για όσους είμαστε γονείς ή αρρωσταίνουμε και δεν μπορούμε να εργαστούμε όπως θα ήθελαν.

Αποδεικνύεται εν τέλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου για την απόπειρα επανεκκίνησης της οικονομίας από τη μία και την καθυπόταξη των καταπιεσμένων από την άλλη, αφομοιώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι αγωνιζόμενων που πίστεψαν στην ελπίδα που πούλησε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίδα την οποία μετέτρεψε σε σιωπηλή αποδοχή της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε το ντόπιο κεφάλαιο και η ΕΕ και την οποία ξέπλυνε με το δημοψήφισμα, το οποίο και έδωσε το τελικό χτύπημα τόσο στην ψυχολογία μας, όσο όμως και στις αυταπάτες μας για συστημική και θεσμική διέξοδο από τα προβλήματά μας.

Μετά από 4 χρόνια συνέχισης και βαθέματος της εκμετάλλευσης, στοχοποίησης και καταστολής των ριζοσπαστικών αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, περαιτέρω πρόσδεσης στην ΕΕ και στο ΝΑΤO, συμμαχίας με Ισραήλ και Αίγυπτο με στόχο την ανακήρυξη ΑΟΖ στην Μεσόγειο και εντάσεων με την Τουρκία, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει πως τώρα θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Εθνική ενότητα, εθνικισμοί και το ενδεχόμενο του πολέμου ως εργαλείο αποπροσανατολισμού των από τα κάτω

Πάνω σ’ αυτή την συνθήκη, με τις επιπτώσεις της κρίσης να βαθαίνουν για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, και την απουσία της απαραίτητης οργάνωσης και ετοιμότητας των από τα κάτω να παράξουν μία συνεκτική αντικαπιταλιστική και αντικρατική πρόταση, ενδεχόμενη εμπλοκή σ’ έναν πόλεμο θα έδινε την επιθυμητή για το κεφάλαιο λύση σε περίπτωση που δεν του βγαίνουν τα κουκιά της κρίσης.

Καταστρέφοντας εργατική δύναμη αλλά και υπερσυσσωρευμένο κεφάλαιο, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες και αγορές στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη, δίνεται η διέξοδος της αναδίπλωσης των καπιταλιστικών λειτουργιών προς όφελος των από τα πάνω με αποτέλεσμα την συνέχιση της κερδοφορίας και της κυριαρχίας του κεφαλαίου πάνω στις ζωές μας. Γι αυτόν τον λόγο βλέπουμε το ελληνικό κράτος να προσπαθεί να τα τακιμιάσει με τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό επιβολής του ΝΑΤΟ ώστε να ευοδωθούν αφενός οι συμφωνίες του με τα κράτη των Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου για από κοινού ανακήρυξη ΑΟΖ και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από εταιρείες – κολοσσούς. Για να εδραιωθεί αφετέρου η ευνοϊκή θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και στην Μεσόγειο, έχοντας ως διαπραγματευτικό χαρτί ακόμα και για το “Μακεδονικό” την ένταξη της γείτονος χώρας στο ΝΑΤΟ με σκοπό να αυξήσει την σφαίρα επιρροής του στην περιοχή. Νέες βάσεις της συμμαχίας παντού, βομβαρδισμοί από τη Σούδα, νέα εξοπλιστικά προγράμματα είναι μέσα στην ατζέντα του ελληνικού κράτους που πέρα από ντόπιος σερίφης στην περιοχή, επιθυμεί να γίνει και κέντρο επενδύσεων (και) επιχειρήσεων από τις Η.Π.Α. τώρα που είμαστε ελκυστικός προορισμός: προορισμός με φτηνούς, άνεργους και φοβισμένους προλετάριους, προορισμός χωρίς έλεγχο και φορολογία για τους καπιταλιστές. Αυτό είναι πατριωτισμός για την κυβέρνηση, “να κάνουν την Ελλάδα ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων” και μια τεράστια βάση του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α. στην περιοχή αλλά και να τρέξουν να φάνε από τα φράγκα των ΑΟΖ ακόμα και με το κόστος του πολέμου, αλλά δεν είναι μόνοι.

Ταυτόχρονα, από άλλα πολιτικά και οικονομικά κέντρα και με αφορμή κύρια το “Μακεδονικό” η άνοδος του πατριωτισμού και του εθνικισμού αποπροσανατολίζει από το πραγματικό επίδικο και με όχημα την εθνική ενότητα δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τους εκάστοτε καπιταλιστικούς σχηματισμούς (είτε είναι Ρώσοι Κροίσοι, είτε δυτικές πολυεθνικές) να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους εις βάρος μεγάλης μερίδας των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

Είδαμε το τελευταίο χρόνο να οργανώνονται εθνικιστικά συλλαλητήρια υποκινούμενα και χρηματοδοτούμενα από μερίδα του μεσαίου και του μεγάλου κεφαλαίου, την εκκλησία, οργανώσεις μπάτσων και καραβανάδων, την ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, πολιτιστικούς συλλόγους – φερέφωνα κομματικών σχηματισμών. Μέσα σε αυτά βρήκαν χώρο φασιστικές γκρούπες που συμμετείχαν και πληρωμένοι χουλιγκάνοι για να επιτεθούν σε δομές και ανθρώπους του κινήματος, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε μετανάστες, σε ομοφυλόφιλους, σε αγωνιστές, να βεβηλώσουν το μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Με την αποφυγή έστω και ενός ψελλίσματος ενάντια στο ΝΑΤΟ, με τόσο εθνικισμό και ρατσισμό, με τόσες φιλοπόλεμες κραυγές αλλά και με τις επιθέσεις που έχουν γίνει από αυτά τα συλλαλητήρια, είναι ξεκάθαρο ότι απέναντι μας έχουμε μία προσπάθεια συγκρότησης ενός εθνικού μετώπου και του ανάλογου στρατιωτικού του μηχανισμού που θα επιδιώξει να τσακίσει τους εκμεταλλευόμενους που θα σηκώσουν το κεφάλι.

Υπολογίζει όμως χωρίς εμάς, μιας και απέναντι του δε θα σταθεί η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία το χρησιμοποιεί ως το “κακό” που έρχεται και ζητάει ξεδιάντροπα “προοδευτικές” συμμαχίες από κόσμο με αντιφασιστική συνείδηση για να ξεπλύνει τα εγκλήματά του, αλλά το οργανωμένο αντιφασιστικό ταξικό κίνημα που μόνο του και με τους αγώνες του θα τελειώσει και με τις δύο αυτές μορφές έκφρασης της εκμεταλλευτικής φύσης του καπιταλισμού.

Στη φετινή ΔΕΘ, οφείλουμε να μην τσιμπήσουμε από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, να αναδείξουμε το ρόλο των Η.Π.Α. ως τιμώμενης χώρας και των εταιρειών που σέρνει από πίσω της, να παλέψουμε για τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε, να κατεβούμε στο δρόμο για την τάξη μας και όχι για το έθνος τους, να τσακίσουμε το φασισμό αλλά και τις σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες.

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ,

ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9 18.00 ΚΑΜΑΡΑ

https://anatolika.espivblogs.net

Related Images: