Οι δράσεις αλληλεγγύης στη κατάληψη Βίλα Αμαλίας συνεχίζονται.

Σήμερα σύντροφοι αναρτήσαμε πανό και χαρτοπανό στις γειτονιές του Βύρωνα της Καισαριανής και του Καρέα. Ο αγώνας για να πάρουμε πίσω τη Βίλα συνεχίζεται…

Κάποια από αυτά…

 

 

Related Images:

Παρέμβαση αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης στη Villa Amalias.

 

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΥΠΟΥΡΓΟΙ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ-ΚΑΜΙΝΗ

Η ΒΙΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

Το πρωινό της κυριακής πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Παγκρατίου μικροφωνική αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης στην κατάληψη Βίλλα Αμαλίας. Οι 40 σύντροφοι-ισσες, παρά το κρύο, παρέμειναν για περίπου 2 ώρες στη συμβολή των οδών Υμηττού και Χρεμωνίδου μοιράζοντας προκηρύξεις αλληλεγγύης καθώς και την ανακοίνωση της Βίλλα Αμαλίας. Πετάχτηκαν τρικάκια ενώ αναρτήθηκε και πανό ανέγραφε “ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ/ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΥΟΣ 8 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ-ΙΣΣΕΣ ΜΑΣ” .  Άλλη μια κίνηση προστίθεται στην πανελλαδική ημέρα αληλεγγύης στη κατάληψη Βίλλας Αμαλίας και τους συντρόφους καταληψίες που κρατούνται.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για το πρωί της Δευτέρας στις 9 στα Δικαστήρια Ευλεπίδων.

ΥΓ. Την Πέμπτη το βράδυ, ως άμεση αντίδραση στην αστυνομική εισβολή και το όργιο παραπληροφόρησης, σύντροφοι και συντρόφισσες στόλισαν τους τοίχους του Παγκρατίου με συνθήματα αλληλεγγύης.

 

 

Η προκήρυξη που μοιράστηκε.

 

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

              ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ

Η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην κατάληψη VILLA AMALIAS το πρωί της 20ης Δεκέμβρη είναι μία ακόμα πράξη του πολέμου που’χει κηρύξει ο εξουσιαστικός συρφετός στην κοινωνία και στα αγωνιζόμενα κομμάτια της. Μια κατασταλτική επιχείρηση καθοδηγούμενη από τα «κεφάλια» του ντόπιου πολιτικού συστήματος, την δυαρχία Σαμαρά και Δένδια, συνεπικουρούμενη από το αυτοδιοικητικό τσιράκι τους, τον δήμαρχο των μπάτσων και των φασιστών Καμίνη και ενταγμένη στην λυσσασμένη επίθεση του κράτους και των αφεντικών που’ χει ως στόχο την συντριβή όσων στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους.

 Ένα τέτοιο εμπόδιο ΕΙΝΑΙ η κατάληψη της VILLA AMALIAS. Γι΄ αυτό και στοχοποιείται χρόνια τώρα, γι’ αυτό οι σύντροφοι κι οι συντρόφισσές μας βρίσκονται αντιμέτωποι με κακουργήματα και προφυλακίσεις με βάση γελοίες και προσχηματικές κατηγορίες. Η εκδικητικότητα των αρχών δε μας ξενίζει, είναι η δέουσα συμπεριφορά αυτών που φοβούνται. Είναι το αντιπροσωπευτικό δείγμα του πολιτισμού της εξουσίας, της βαρβαρότητας, της εξαθλίωσης, της εκμετάλλευσης και της υποταγής. Αυτόν τον πολιτισμό που μας οδηγεί στην υποτέλεια και τη δουλεία στα ντόπια και ξένα αφεντικά, που ανοίγει την πόρτα στον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό, που μας θέλει μόνους και φοβισμένους, σκυφτούς κι απαθείς.

Εε, λοιπόν..αυτό είναι το αδίκημα που διαπράττει αδιάλειπτα, χωρίς εκπτώσεις και υπαναχωρήσεις, για 22 χρόνια η VILLA AMALIAS. Ότι αντιστάθηκε στην επέλαση του πολιτισμού αυτού με χίλιους δυο τρόπους. Με την προώθηση της αυτοοργανωμένης και αντιεμπορευματικής έκφρασης με συναυλίες, προβολές, θεατρικά και πάρτυ, με την διοργάνωση πολιτικών εκδηλώσεων, συζητήσεων και βιβλιοπαρουσιάσεων, με την συμμετοχή της στο ευρύτερο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα, με το στήσιμο κινηματικών υποδομών όπως η τυπογραφική κολεκτίβα, με συγκρούσεις και ξενύχτια στις γωνίες της Αχαρνών απέναντι σε φασιστοειδή και ένστολους φονιάδες.

Δε θα απαριθμήσουμε τις γελοίες μεθοδεύσεις μπάτσων-υπουργών-εισαγγελέων-δημάρχων εις βάρος της κατάληψης και των καταληψιών ούτε  και θα χαλάσουμε σταγόνα μελάνι για τον γελοίο προποτζή Δένδια και τα ευρήματά του. Επιστρέφουμε τον οχετό λάσπης στα παπαγαλάκια των media που έσπευσαν να πανηγυρίσουν και να λοιδορήσουν. Η μοναδική απάντηση που χωράει αυτές τις μέρες είναι η αλληλεγγύη και η στήριξη των συντρόφων και των συντροφισσών μας που βρίσκονται όμηροι του κράτους. Η ανάδειξη των κατασταλτικών μεθοδεύσεων κι η έμπρακτη σύγκρουσή μας με τους εξουσιαστές. Η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο καθεστώς. Η συνέχιση του αγώνα για τη δημιουργία της κοινωνίας της ελευθερίας και της ισότητας. Κι οι καταλήψεις είναι ζωντανά κύτταρα αυτής της κοινωνίας που την μορφοποιούν στο εδώ και τώρα προτάσσοντας τα ιδανικά και τις αξίες του δικού μας πολιτισμού: της συλλογικότητας, της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, του αγώνα. Οι καταλήψεις μας, δυστυχώς για τον κάθε προποτζή είναι οχυρά του ανυποχώρητου αγώνα μας ενάντια στην εξουσία. Γι’ αυτό βρίσκονται στο στόχαστρο και τις υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο.

Η VILLA AMALIAS χτυπήθηκε επειδή η δράση κι η ύπαρξη της ήταν επικίνδυνη για το καθεστώς και τις επιλογές του. Επειδή οι φασίστες έσπασαν τα μούτρα τους δεκάδες φορές προσπαθώντας να επιτεθούν σ’ αυτήν. Γιατί έσπασαν τα μούτρα τους ακόμα κι όταν επιτίθονταν μαζί με τους ένστολους ψηφοφόρους τους. Γιατί οι μετανάστες κι όσοι κάτοικοι της περιοχής δεν έφαγαν το κουτόχορτο του ρατσισμού, βρήκαν στη VILLA AMALIAS ένα χώρο αλληλεγγύης και ελεύθερης έκφρασης, ένα ανάχωμα στο κέντρο της μητρόπολης ενάντια στην αστική απομόνωση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, ένα οχυρό αντίστασης κι αγώνα.

Στην κατάληψη VILLA AMALIAS,στη γωνία Αχαρνών και Χέυδεν, ο κόσμος της ελευθερίας βρήκε ένα ακόμα σημείο εκκίνησης, ένα ακόμα πεδίο σύμπραξης, ένα ακόμα εφαλτήριο για την έφοδο στον ουρανό. Η επίθεση στη VILLA AMALIAS είναι επίθεση σε όσους δεν κάνουν πίσω, σε όσους βγαίνουν μπροστά, διεκδικούν και πολεμούν για την αξιοπρέπειά τους. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση οφείλουμε όλοι να πάρουμε θέση, σαφή κι ειλικρινή. Ή με την εξουσία και τους λακέδες της ή με τους καταπιεσμένους και τους αγωνιστές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ VILLA AMALIAS

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

          

Related Images:

Κείμενα από την Κατάληψη Villa Amalias

Αναδημοσιεύσεις από το blog της Villa Amalias : http://villa-amalias.blogspot.gr/

Κείμενο από την Κατάληψη Villa Amalias

Όσο με παγώνει η σιωπή του θωρακισμένου σφαγείου, τόσο τους τρομάζει η οργή του παγιδευμένου θηρίου…

… Αυτοί είμαστε. Εμείς και οι χιλιάδες διαδηλωτές, αγωνιστές, καταληψίες, απεργοί, μαχητές των δρόμων. Είμαστε οι άστεγοι και οι ανέστιοι, οι πανκς και οι αλήτες, οι χορτοφάγοι και οι φεμινίστριες, οι ξενύχτηδες και οι εργάτες, οι πένητες και οι αδικημένοι, τα θύματα του ρατσισμού και οι εκδικητές του άδικου…

Από το πρωί της 20ης Δεκέμβρη 2012, από το πρωί που η Κατάληψη Villa Amalias βρέθηκε στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και της μηντιακής παραπληροφόρησης ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει είναι λίγος, αλλά πυκνός. Είναι χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου οι μηχανισμοί έννομης άσκησης βίας έχουν καταφέρει με τα στρατεύματα τους και τις δικαστικές μηχανορραφίες τους, να κρατήσουν όμηρους 8 συντρόφους και συντρόφισσες μας, να μας αποσπάσουν τον χώρο μας, το Μεγάλο Σπίτι του Κινήματος, να μας κρατήσουν μακριά από τα 2 κτίρια μέσα στα οποία ζούμε ισότιμα, εκφραζόμαστε και δημιουργούμε αντί-εμπορευματικά, στήνουμε υλικοτεχνικές κινηματικές υποδομές και συνδιαμορφώνουμε αυτό-οργανωμένα την Αντίσταση και τον Αγώνα ενάντια στην Εξουσία και τον «πολιτισμό» της. Κατάφεραν να μας λαβώσουν αλλά όχι να μας καθηλώσουν. Μέσα σʼ αυτά τα λίγα μερόνυχτα οι έννοιες της Συντροφικότητας και της Αλληλεγγύης πήραν μπροστά στα μάτια μας σάρκα και οστά και εκφράστηκαν πλατιά, αυθόρμητα, συλλογικά σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, αλλά και έξω απʼ αυτήν. Αυτή η χειροπιαστή πραγματικότητα είναι που μας δίνει τη δύναμη για νʼ αντικρίζουμε την αναγκαιότητα της επανάκτησης ως υλική δυνατότητα της συλλογικής αποφασιστικότητας μας.

Ο πρωθυπουργός με ιδεασμούς εθνικόφρονα αυτοκράτορα Σαμαράς έδωσε μια κομβική εντολή καταστολής, ο ομοϊδεάτης σερίφης του Δένδιας μας βάφτισε «εστία ανομίας» και έστειλε τους έμμισθους πραίτορες του νʼ «αποκαταστήσουν τη νομιμότητα» ενώ οι «κεντροαριστεροί» συγκυβερνήτες τους μαζί με τον «δημοκράτη» δήμαρχο Καμίνη καμώνονται τους πόντιους πιλάτους. Οι αναβαθμισμένοι κοινοβουλευτικά νεοναζί και όλο το φασιστικό σκυλολόι χαίρεται σιωπηλά, βλέποντας τους ένστολους ψηφοφόρους τους να τους ανοίγουν δρόμο και να καταφέρνουν προσωρινά αυτό που δεν κατάφεραν τόσα χρόνια όλες οι προηγούμενες κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις εναντίον μας. Megaλοι παπαγάλοι μας βαφτίζουν «βία Αμαλίας», κίτρινες φασιστοφυλλάδες (όπως η Espresso) μας βαφτίζουν «βίλα των μολότωφ» και οι Εισαγγελάτοι ονειρεύονται το «τέλος εποχής» μας. Όμως το ξέρουμε και εμείς το ξέρουν και αυτοί. Η αλήθεια στέκεται ωμή μπροστά στα μάτια όλων αυτών που θέλουν να δουν: μιλούν για ανομία αυτοί που ξεφτιλίζουν τους ίδιους τους νόμους τους, αυτοί που στους πλέον χουντικούς καιρούς της «καλύτερης δημοκρατίας που είχαμε ποτέ» κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αυτοί που για να επιβάλουν την ταξική αφαίμαξη και το κοινωνικό σφαγείο, την υποτίμηση της εργασίας και την μαζικοποίηση της ανεργίας, το μπιρ-παρά ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο καθιστούν σε κουρελόχαρτα το ίδιο το σύνταγμα τους και τις αποφάσεις της «δικαιοσύνης» τους. Μιλούν για κουκουλοφόρους οι απόγονοι των κατοχικών κουκουλοφόρων, των δοσίλογων και των μαυραγοριτών. Μιλούν για στρατηγεία της βίας αυτοί που ματώνουν και βομβαρδίζουν με χημικά κάθε απεργία και κάθε διαδήλωση, αυτοί που καταστέλλουν και στοχοποιούν κάθε εργατική κινητοποίηση, κάθε κατάληψη και αυτό-οργανωμένο χώρο, αυτοί που διώκουν και ποινικοποιούν κάθε εστία αντίστασης και κάθε φωνή ανυπακοής, αυτοί που φυλακίζουν φτωχοδιάβολους και αγωνιστές, αυτοί που στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μετανάστες και πρόσφυγες, αυτοί που περιφρουρούν και κανακεύουν τους θρασύδειλους φασίστες μαχαιροβγάλτες, αυτοί που επιβάλλουν με τη βία και το ψεύδος, με τον φόβο και το τρόμο τον κοινωνικό εκφασισμό, την φτωχοποίηση και το ρήμαγμα των ζωής μας. Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που εγκαθιδρύουν μʼ ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Το ξέρουμε και εμείς το ξέρουν και αυτοί Όπως και να βαφτίζουν τα άδεια μπουκάλια μπύρας, το πετρέλαιο της σόμπας και τα στοιχειώδη μέσα αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας ενός ανοιχτού κοινωνικού-πολιτικού-πολιτιστικού χώρου που εδώ και δεκαετίες έχει γίνει στόχος πολλών φασιστικών-παρακρατικών δολοφονικών εμπρησμών, επιθέσεων, μαχαιρωμάτων που έχουν αφήσει πίσω τους τραυματισμούς και υλικές ζημιές. Άλλωστε όπως και στις τρείς προηγούμενες αστυνομικές εισβολές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έτσι και σʼ αυτήν της 20ης Δεκέμβρη τα «ευρήματα» δεν μπόρεσαν να στηρίξουν ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες των αστυνομικών επιτελείων περί «οπλοστασίου», «εργαστηρίου παραγωγής μολότοφ» και «κέντρου ναρκομανών». Ότι και αν προπαγανδίζουν, όσο και να γυροφέρνουν την πραγματικότητα, το κρέας ψάρι δεν γίνεται.

Η Κατάληψη Villa Amalias βρέθηκε στο επιχειρησιακό στόχαστρο της καταστολής γιʼ αυτό που είναι και για αυτό που κάνει εδώ και 23 χρόνια: θέλουν να μας σβήσουν από τον χάρτη του κέντρου της αθηναϊκής μητρόπολης γιατί εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες αντί να είμαστε δανειολήπτες και ιδιοκτήτες είμαστε καταληψίες, αντί να βολευόμαστε με την ιδιώτευση και την εξατομίκευση, επιλέγουμε το δρόμο της συλλογικής αντίστασης και του αδιαμεσολάβητου αγώνα, αντί να συμβιβαζόμαστε με την ανάθεση, την ιεραρχία και τον ετεροκαθορισμό, δρούμε με βάση την αυτενέργεια, την ισότητα, τον αυτό-καθορισμό και αποπειρόμαστε την αυτό-οργανωμένη κάλυψη των αναγκών και των επιθυμιών μας, αντί να ακολουθούμε το αστραφτερό τίποτα του (ξεφτι(λι)σμένου πλέον…) life style και του κέρδους, πραγματώνουμε και προτάσσουμε τον δικό μας αδέσποτο πολιτισμό της αντί-εμπορευματικής έκφρασης και δημιουργίας, αντί να παραμυθιαζόμαστε με την «ανάπλαση» και την «ανάπτυξη» του αθηναϊκού κέντρου, δηλαδή με την επέλαση του κατασκευαστικού κεφαλαίου πάνω στο σώμα αυτής της μητρόπολης, επιλέγουμε να επισκευάζουμε και να διατηρούμε στη ζωή με τα ίδια μας τα χέρια ένα χώρο που τον πονάμε πολύ περισσότερο απʼ όλους τους υπουργούς, απʼ όλους τους εισαγγελείς, απʼ όλους τους δημάρχους. Θέλουν να μας εξαφανίσουν από την πολυεθνική φτωχογειτονιά μας γιατί αντί να μοιρολατρούμε για τη χαμοζωή που μας προσφέρουν, διεκδικούμε στην καθημερινότητα μας τη Ζωή που μας κλέβουν, αντί να φτύνουμε ρατσιστικό δηλητήριο, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους απόκληρους και τους κυνηγημένους αυτού του κόσμου, αντί να κανιβαλίζουμε τους ακόμα πιο κάτω και να συντασσόμαστε με τους φασίστες, χτίζουμε στις γειτονιές μας γέφυρες επαφής και συμβίωσης ντόπιων και μεταναστών, ανοίγουμε χαρακώματα ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ, ορθώνουμε αναχώματα ενάντια στην επέκταση του ρατσιστικού απαρτχάιντ.

Είναι αλήθεια ότι ζούμε το τέλος μιας εποχής, αλλά όχι της δικής μας εποχής. Ο κόσμος της αντίστασης και του αγώνα, ο κόσμος των δεκάδων καταλήψεων και των άλλων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, ο κόσμος των αυτό-οργανωμένων υποδομών αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης, οι χιλιάδες του κόσμου του οποίου η Villa Amalias αποτελεί κομμάτι της ζωής του και σάρκα από τη σάρκα του είναι εικόνα από το μέλλον, έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακρύτερα απʼ όσο θέλουν να πιστεύουν. Κυνηγάνε χίμαιρες θα εισπράξουν εφιάλτες.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ VILLA AMALIAS

Κατάληψη Villa Amalias

24.12.2012

 

 

 

Κείμενο των συλληφθέντων της Villa Amalias μέσα από τη ΓΑΔΑ

Η Κατάληψη Villa Amalias εδώ και 23 χρόνια αποτελεί έναν ανοιχτό πολιτικό πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο, καθώς και στεγαστική κολεκτίβα. Όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή δραστηριοποιούνται πολλές ομάδες όπως: θεατρική ομάδα, συναυλιακή ομάδα, studio, ομάδα βιτρώ, παιδικό στέκι, ομάδα χορού, γυμναστικής, ξένων γλωσσών, Η/Υ, τυπογραφική κολλεκτίβα, ομάδα προβολών,δανειστική βιβλιοθήκη, ανταλακτήριο δισκων και cd και επίσης έχουν φιλοξενηθεί πολιτικές και πολίτιστικές εκδηλώσεις άλλων ομάδων. Επιπλέον, η Κατάληψη Villa Amalias, πέραν των εσωτερικών δραστηριοτήτων έχει συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων της γειτονιάς, συμμετεχοντας τόσο στη συνέλευση κατοίκων πλατείας Βικτωρίας, όσο και πραγματοποιωντας ανοιχτές και εξωστρεφείς δράσεις στην περιοχή, όπως μικροφωνικές παρεμβάσεις,χαριστικά παζάρια, συλλογικές κουζίνες και παιδικές εκδηλώσεις στην πλατεία.

Όλα αυτα τα 23 χρόνια, η Καταληψη Villa Amalias, μέσα από την πολύμορφη σύνθεση των υποκειμένων και των ομάδων που την απαρτίζουν έχει διαμορφώσει πολιτικά χαρακτηριστικά εξίσου πολύπλευρα, που πηγάζουν απο το ευρύτερο κίνημα των καταλήψεων, απο τον Αναρχικό και Αντιεξουσιαστικό χώρο και απο το κίνημα του ταξικού και εργατικού ανταγωνισμού. Χαρακτηριστικα τα οποία εχουν αποκτήσει υλική υποσταση μέσα απο τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή σε πορείες, παρέμβασεις και κινητοποιησεις, που αφορούν σε εργατικούς, αντιφασιστικους-αντιρατσιστικούς αγωνες, αλληλεγγύη σε διοκώμενες καταλήψεις, στους μεταναστες΄και σε διοκωμενους συντρόφους, σε φοιτητικούς και μαθητικους αγώνες καθως και για την επανοικιοποιηση ανοιχτών δημοσιων χώρων.

Το κτίριο της Κατάληψης ήταν εγκαταλελλειμενο απο το 1973 και σε άθλια κατάσταση. Απο το ’90 που καταλήφθηκε, ζει και συντηρειται απο την οικονομική συνεισφορά και την προσωπική εργασία τόσο των ίδιων των καταληψιών όσο και όλων των αλληλέγγυων συντρόφων.
Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του κτιρίου, δήμος αθηναίων, ο οποίος είναι κάτοχος τεράστιας ακίνητης περιουσίας, καθώς και ο οργανισμός σχολικών κτηρίων ειναι γνωστοί για υποθέσεις απαλλοτριώσεων ιδιωτικής περιουσίας και παράνομων αποχαρακτηρισμών, με αποκορύφωμα την περίπτωση του μεγαθηριου κτιρίου Χαραγκιώνη στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανοώ, που εν μια νυκτί, απο οικόπεδο με σκοπο την ανέγερση σχολικού κτηρίου μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο.

Σε αντιθεση με αυτούς, που βλέπουν κτήρια και χώρους ως ενα ακόμη τρόπο κερδοσκοπίας, η Κατάληψη Villa Amalias και η δράση της είναι ένα έμπρακτο παράδειγμα του προτάγματός της για τη δημιουργία ελεύθερων κοινωνικών χώρων, αντιθετικών προς κάθε ειδους οικονομική εκμεταλευση, βασιζομενοι σε αντιεραρχικές, αυτοοργανωμένες, αλληλέγγυες και οριζόντιες δομές, σεβόμενοι τον άνθρωπο και στηρίζοντας πάντα τους απο κατω της ταξικής πυραμίδας, των οποίων κομματι αποτελούμε και εμείς.
Για αυτό και η συντηρηση του κτηρίου, όπως προαναφερθηκε, γίνεται από τους καταληψίες και τους αλληλέγγυους, ιδίως τα τελευταία 4 χρονια έπειτα από τις δύο δολοφονικές εμπρηστικές επιθέσεις που δέχτηκε η Κατάληψη από παρακρατικούς έμισθους ή μη. Οι συγκεκριμενες επιθέσεις προκάλεσαν μεγαλες υλικές φθορες που δεν αποτέλεσαν όμως εμπόδιο στο να συνεχίσει η Villa τη δράση της ως εγχείρημα, αλλά αντιθέτως ενδυνάμωσαν το ηθικό των ανθρώπων που την απαρτίζουν και με τη βοήθεια όλων των συντρόφων ανακαινίστηκε η προσοψη του κτηρίου από την οδό Χέυδεν και ξεκίνησε η αποκατάσταση και η περαιτέρω βελτιωση εσωτερικά του κτηρίου με τη συμβουλευτική βοήθεια αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών.

Οι συνεχόμενες επιθέσεις δεν ειναι οι μόνες που εχει δεχτεί το εγχείρημα, ολα αυτά τα χρόνια. Η Villa και λόγω της τοπογραφικής της θεσης αλλα και λόγω των αξιακών και πολιτικών της χαρακτηριστικών, έχει βρεθεί πολλες φορές στο στόχαστρο επιθέσεων απο το κράτος και το παρακράτος. Σε όλες τις επιθέσεις απαντούσαμε πάντα με το λογο μας, δημοσιοποιώντας τα γεγονοτα και προπαγανδιζοντας τις θέσεις και τις αρχές μας μέσα από ανοιχτές κοινωνικές παρεμβασεις.

Στις 20/12/12 και ώρα 7.00 πμ, εισέβαλαν στην Κατάληψη άντρες της κρατικής ασφάλειας με το πρόσχημα της διενέργειας έρευνας “περι ναρκωτικών” και “εκρηκτικών υλών” κατόπιν μιας δήθεν ανώνυμης καταγγελιας και συνέλλαβαν 8 άτομα που βρίσκονταν εντός της Κατάληψης, εκ των οποίων οι τρεις ηταν φιλοξενούμενοι.Απο την Κατάληψη κατασχέθκαν αντικείμενα τα οποια η κρατική ασφάλεια χρησιμοποίησε ως πειστήρια για την κατασκευή κατηγοριών πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτηρα, κατηγορίες τις οποιες δεν αποδεχόμαστε. Πόσο μάλλον όταν η κακουργηματική μας πράξη στηριζεται σε κενές φυαλες μπύρας και σε ελάχιστη ποσότητα πετρελαίου που βρέθηκε διπλα σε σομπα.

Για εμάς, αποτελει σαφή πολιτική επιλογή του κράτους αυτή η κινηση. Σε καιρο οικονομικής και συστημικής κρισης, το κράτος εξαπολύει επιθεση προς πασα κατευθυνση υποβαθμίζοντας τη ζωή των απο κάτω και προσπαθώντας να εξαφανίσει κάθε πυρήνα αντίστασης και δημιουργίας αρνήσεων. Είτε αυτο μεταφράζεται σε καταπάτηση εργασιακών κεκτημένων ειτε στην προπαγάνδιση ρατσιστικων ιδεωδων που προαγουν τον κοινωνικό εκφασισμό ειτε στη δημιουργια συνθηκών ανασφαλειας με σκοπο την αποδοχή της διαρκους επιτηρησης των ζωών μας, ειτε στη διωξη και σπίλωση πολιτικών χώρων και υποκειμενων αντιτιθεμενων σε όλα αυτά.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ:
“ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΜΑ…”

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ (ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ)

22/12/12
Οι συλληφθέντες της Villa Amalias

 

 

Κείμενο από την Κατάληψη Villa Amalias 20/12/12

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ από τις 10 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

 Σήμερα 20-12-2012 η αστυνομία εισέβαλε στη Βίλλα Αμαλίας . Με πρόσχημα μια καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών, παρουσία εισαγγελέα, έγινε έρευνα. Τα ευρήματα ήταν αστεία. Παρ΄ όλα  αυτά ο Δένδιας δηλώνει πως από αυτά αποδεικνύεται ότι η Βίλλα υπήρξε κέντρο ανομίας για 22 χρόνια και επιτέλους ο νόμος,  με τη «γενναία πολιτική βούληση» του Σαμαρά, αποκαθίσταται.

 Με ποια λογική ακροβασία μπορούν άδεια μπουκάλια μπύρας να χαρακτηριστούν «υλικά κατασκευής μολότοφ»;  Σ’ ένα χώρο που λειτουργεί συναυλιάδικο και καφενείο είναι παράλογο να υπάρχει μεγάλος αριθμός άδειων μπουκαλιών μπύρας; Τι θα πει «εύφλεκτο υλικό»;  Μήπως μιλάνε για τα υγρά καθαρισμού της τυπογραφικής μηχανής  που λειτουργεί στην κατάληψη; 

 Να μιλήσουμε για τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, που κάθε διαδηλωτής που σέβεται την υγεία του, οφείλει να διαθέτει.  Να πούμε για τα στοιχειώδη μέσα αυτοπροστασίας (δυναμιτάκια, σφεντόνες  κτλ) σ’ ένα χώρο που έχει επανειλημμένα δεχθεί επιθέσεις παρακρατικών συμμοριών (εμπρησμοί, μαχαιρώματα, ξυλοδαρμοί), με αποκορύφωμα το 2009 που ο τότε υπουργός δημοσίας τάξης Μαρκογιαννάκης επισκέφτηκε τους “κατοίκους” του Άγιου Παντελεήμονα και λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του δεχτήκαμε επίθεση…

 Με πρόσχημα λοιπόν την έρευνα, επιχειρούν μια πάγια ονείρωξη τους: Την εισβολή σ’ ένα χώρο  που για αυτούς είναι ένα από τα χωροταξικά σύμβολα όλων όσων στέκονται εχθρικά, απέναντι σε ό,τι αντιπροσωπεύει την κυριαρχία, την επιβολή, την αποστείρωση, την αδιαφορία, την παραίτηση, την υποταγή. Σε αυτό έχουν δίκιο. Αυτοί είμαστε. Εμείς και οι χιλιάδες διαδηλωτές, αγωνιστές, καταληψίες, απεργοί, μαχητές των δρόμων. Είμαστε οι άστεγοι και οι ανέστιοι, οι πανκς και οι αλήτες, οι χορτοφάγοι και οι φεμινίστριες, οι ξενύχτηδες και οι εργάτες, οι πένητες και οι αδικημένοι, τα θύματα του ρατσισμού και οι εκδικητές του άδικου. Ο υπουργός μας χαρακτήρισε εστία ανομίας.…

Και τώρα ας μιλήσουμε σοβαρά. Η Βίλλα Αμαλίας είναι μια πρόταση οργάνωσης,  που στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Η επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας,  προϋποθέτει την καταστροφή των όποιων δομών του. Η απαξίωση των εργατικών  κεκτημένων και των συνδικάτων, οι όποιες δομές αλληλεγγύης και ανυπακοής, τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα είναι στο στόχαστρο. Η ακροδεξιά ατζέντα που έχει επικρατήσει από την αρχή της κρίσης,  ξεκίνησε με τις δηλώσεις περί υγειονομικής βόμβας του Λοβέρδου, ενάντια στους απεργούς πείνας της Υπατίας. Συνεχίστηκε με τη στοχοποίηση των μεταναστών (τείχος Έβρου, στρατόπεδα συγκέντρωσης, Ξένιος Ζευς), τη διαπόμπευση των εξαρτημένων οροθετικών, συνεπικουρούμενη από την ακροδεξιά βία ενάντια σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, μικροπωλητές. Ο βασανισμός των αντιφασιστών της μοτοπορείας στη ΓΑΔΑ, οι επιθέσεις στις καταλήψεις και η άγρια καταστολή οποιασδήποτε εργατικής ή κοινωνικής διεκδίκησης, δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ο αντίπαλος έχει συγκροτήσει ένα συμπαγές μπλοκ, απέναντι στο οποίο οφείλουμε να αντισταθούμε.

Είμαστε εδώ και 22 χρόνια σε ένα κτήριο που είχαν εγκαταλείψει για δεκαετίες. Το συντηρούμε και του δίνουμε ζωή.  Είμαστε μια κατάληψη που έχει πάντα τις πόρτες ανοιχτές σε ομάδες, άτομα και εγχειρήματα που προάγουν τον αντιεμπορευματικό πολιτισμό, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τους κοινωνικούς, αντιφασιστικούς  και ταξικούς αγώνες. Η  Βίλλα Αμαλίας δίνει μια σοβαρή μάχη για να προστατέψει όχι δέκα ντουβάρια, αλλά τις επιθυμίες τα όνειρα και τις ελπίδες για μια ζωή πιο ελεύθερη για όλους.

Καλούμε όλους όσους βρίσκουν κομμάτι του εαυτού τους στην πολύχρονη λειτουργία της κατάληψης να δώσουν μαζί μας αυτήν την κρίσιμη μάχη.

Σε αυτό το μύλο οι δήμιοι-δον κιχώτες επιτίθενται ενώ στην πραγματικότητα κυνηγάνε ιδέες. Αυτές είναι οι ανομίες για αυτούς. Κυνηγάνε χίμαιρες  θα εισπράξουν εφιάλτες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ

 

 

Related Images:

Κρατάμε τις φωνές & τις γροθίες μας ενωμένες! *HIP-HOP LIVE*

Κρατάμε τις φωνές και τις γροθιές μας ενωμένες.

Φωνές που δεν παπαγαλίζουν τους μονολόγους των καθηγητών, την προπαγάνδα των δημοσιογράφων, τον κυρίαρχο λόγο της εξαπάτησης και της παραπληροφόρησης. Φωνές που μοιάζουν με συλλογικές κραυγές ενάντια στον πολιτισμό της μιζέριας και της αποβλάκωσης. Φωνές που επιθυμούν να εκφράσουν, να επικοινωνήσουν, να ξεσηκώσουν, να ακουστούν. Φωνές που διεκδικούν τον χώρο και τον χρόνο που τους ανήκει.

Γροθιές που σφίγγονται γερά μέσα στην καθημερινότητα των εκβιασμών και των προσταγών. Γροθιές που στρέφονται ενάντια σε φασίστες, ρατσιστές, κανίβαλους που θέλουν να σπείρουν μίσος και χολή στις γειτονιές μας. Γροθιές που σηκώνονται στον αέρα αναζητώντας να ενωθούν και με άλλες.

Ενωμένες γιατί στην εποχή του κανιβαλισμού, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, απαντάμε με συλλογικότητα και αλληλεγγύη. Ενωμένες γιατί όσο μας θέλουν υπάκουους και φοβισμένους, εμείς θα πλησιάζουμε ό ένας τον άλλον και θα αναμετριόμαστε με τον φόβο και τους διαχωρισμούς, τις διαταγές και τις νόρμες κάθε λογής εξουσίας.

Μετά από ανοιχτό κάλεσμα της συλλογικότητάς μας και την ανταπόκριση από νέους και νέες των γειτονιών μας, την Παρασκευή 7/12 οργανώνουμε στην πλατεία Ταπητουργείου ένα hip hop Live. Εκεί φιλοδοξούμε να συναντηθούμε, να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε ανησυχίες και σκέψεις με ακόμα περισσότερους. Στον χώρο του Live θα υπάρχει και μια νέα έντυπη προσπάθεια από μέρους μας που φιλοδοξούμε να μοιραστούμε και με άλλους ανθρώπους. Πρόκειται για το έντυπο «Μαυροπίνακας» που εδώ και μια εβδομάδα μοιράζουμε στα σχολεία των γειτονιών μας.  Ο Μαυροπίνακας είναι «μια συλλογική και αυτοοργανωμένη απόπειρα έκφρασης και επικοινωνίας μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες. (…) κυκλοφορεί αδέσποτος μέσα και έξω από τα προαύλια των σχολείων, στους δρόμους και τις πλατείες των γειτονιών του Βύρωνα, του Παγκρατίου, της Καισαριανής και του Υμηττού. Τα γραπτά του φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην διάχυση του ανατρεπτικού λόγου μέσα στις παρέες και τις μαθητικές κοινότητες και η χέρι-με-χέρι κυκλοφορία του επιθυμεί να προκαλέσει ή και να συναντηθεί με την δραστηριότητα των μαθητών και των μαθητριών μέσα από αυτοοργανωμένες πυρήνες, ομάδες ή συλλογικότητες (…) Στόχος του είναι να αγκαλιαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές και μαθήτριες που τον γουστάρουν. Γι’ αυτό το λόγο είναι ανοιχτός στην συμμετοχή και πάντα θα υπάρχει χώρος για τον καθένα/καθεμία από εσάς που θέλει να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο (…) ». 

Μαυροπίνακας

 

 

**ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΡΟΧΗΣ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ

 

Related Images: