Κρατάμε τις φωνές & τις γροθίες μας ενωμένες! *HIP-HOP LIVE*

Κρατάμε τις φωνές και τις γροθιές μας ενωμένες.

Φωνές που δεν παπαγαλίζουν τους μονολόγους των καθηγητών, την προπαγάνδα των δημοσιογράφων, τον κυρίαρχο λόγο της εξαπάτησης και της παραπληροφόρησης. Φωνές που μοιάζουν με συλλογικές κραυγές ενάντια στον πολιτισμό της μιζέριας και της αποβλάκωσης. Φωνές που επιθυμούν να εκφράσουν, να επικοινωνήσουν, να ξεσηκώσουν, να ακουστούν. Φωνές που διεκδικούν τον χώρο και τον χρόνο που τους ανήκει.

Γροθιές που σφίγγονται γερά μέσα στην καθημερινότητα των εκβιασμών και των προσταγών. Γροθιές που στρέφονται ενάντια σε φασίστες, ρατσιστές, κανίβαλους που θέλουν να σπείρουν μίσος και χολή στις γειτονιές μας. Γροθιές που σηκώνονται στον αέρα αναζητώντας να ενωθούν και με άλλες.

Ενωμένες γιατί στην εποχή του κανιβαλισμού, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, απαντάμε με συλλογικότητα και αλληλεγγύη. Ενωμένες γιατί όσο μας θέλουν υπάκουους και φοβισμένους, εμείς θα πλησιάζουμε ό ένας τον άλλον και θα αναμετριόμαστε με τον φόβο και τους διαχωρισμούς, τις διαταγές και τις νόρμες κάθε λογής εξουσίας.

Μετά από ανοιχτό κάλεσμα της συλλογικότητάς μας και την ανταπόκριση από νέους και νέες των γειτονιών μας, την Παρασκευή 7/12 οργανώνουμε στην πλατεία Ταπητουργείου ένα hip hop Live. Εκεί φιλοδοξούμε να συναντηθούμε, να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε ανησυχίες και σκέψεις με ακόμα περισσότερους. Στον χώρο του Live θα υπάρχει και μια νέα έντυπη προσπάθεια από μέρους μας που φιλοδοξούμε να μοιραστούμε και με άλλους ανθρώπους. Πρόκειται για το έντυπο «Μαυροπίνακας» που εδώ και μια εβδομάδα μοιράζουμε στα σχολεία των γειτονιών μας.  Ο Μαυροπίνακας είναι «μια συλλογική και αυτοοργανωμένη απόπειρα έκφρασης και επικοινωνίας μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες. (…) κυκλοφορεί αδέσποτος μέσα και έξω από τα προαύλια των σχολείων, στους δρόμους και τις πλατείες των γειτονιών του Βύρωνα, του Παγκρατίου, της Καισαριανής και του Υμηττού. Τα γραπτά του φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην διάχυση του ανατρεπτικού λόγου μέσα στις παρέες και τις μαθητικές κοινότητες και η χέρι-με-χέρι κυκλοφορία του επιθυμεί να προκαλέσει ή και να συναντηθεί με την δραστηριότητα των μαθητών και των μαθητριών μέσα από αυτοοργανωμένες πυρήνες, ομάδες ή συλλογικότητες (…) Στόχος του είναι να αγκαλιαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές και μαθήτριες που τον γουστάρουν. Γι’ αυτό το λόγο είναι ανοιχτός στην συμμετοχή και πάντα θα υπάρχει χώρος για τον καθένα/καθεμία από εσάς που θέλει να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο (…) ». 

Μαυροπίνακας

 

 

**ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΡΟΧΗΣ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ

 

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *