Συνολική ενημέρωση για τον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων στο κάτεργο της ιδιωτικής κλινικής «Νέο Αθήναιον» στο Παγκράτι

Από τον Σεπτέμβρη του 2015, έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά κινητοποιήσεων από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στους απλήρωτους και απολυμένους των γειτονιών μας που αφορούν το κάτεργο της ιδιωτικής κλινικής «Νέο Αθήναιον» στο Παγκράτι όπου το προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, προσωπικού καθαρισμού, μάγειρες κ.α) παραμένει απλήρωτο για 1,5 χρόνο περίπου. Στο εν λόγω κάτεργο καταπατώνται καθημερινά τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και ο εργασιακός μεσαίωνας καλά κρατεί. Η εργοδοσία ανακυκλώνει τους εργαζόμενους μέσα από τον φαύλο κύκλο απληρωσιάς-«παραιτήσεων»-προσλήψεις νέων εργαζομένων με πετσοκομμένα δικαιώματα ενώ παράλληλα καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να έχει καταβάλλει μισθούς εδώ και μήνες!

Το «Νέο Αθήναιον», συμφερόντων του αγγειοχειρούργου Χριστοφορίδη και του συνεταίρου του Τοπαλίδη, ανήκει σ’ αυτές τις δεκάδες ιδιωτικές κλινικές πανελλαδικά όπου οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα με βασικό πρόσχημα τις οφειλές του ΕΟΠΠΥ προς τις κλινικές, κάτι που σε μια σειρά κινητοποιήσεων και εργατικών διαφορών στο υπ.Εργασίας έχει αποδειχτεί ψευδές αφού παρά το απλήρωτο προσωπικό, οι κλινικές λειτουργούν κανονικά και με αξιοπρόσεκτα έσοδα. Ουσιαστικά, το «Νέο Αθήναιον» επιχειρεί να εισαχθεί στο άρθρο 106 β περί «εξυγίανσης» ώστε να μετακυλήσει τις οφειλές και τις λαμογιές του ιδιοκτήτη της στις πλάτες του δημοσίου! Δηλαδή, έτσι ακριβώς όπως «χτίστηκε» η ιδιωτική υγεία μέσα από την κατάρρευση και την εμπορική εκμετάλλευση του δημόσιου συστήματος υγείας, έτσι ακριβώς- παρασιτικά- επιχειρεί να αναπαράγει την ύπαρξή της.

Στο «Νέο Αθήναιον» παρά την γενικευμένη απληρωσιά, ο κύκλος των κινητοποιήσεων ξεκίνησε μετά από καταγγελία εργαζόμενης στην επιθεώρηση εργασίας τον Οκτώβρη της περασμένης χρονιάς. Οι ως τότε κινητοποιήσεις του κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αττικής παρέμεναν σε επίπεδο συνδικαλιστικής διαμαρτυρίας. Η εργοδοσία όλη την προηγούμενη περίοδο κέρδιζε χρόνο άλλοτε με συνεχείς υποσχέσεις για αποπληρωμή ή καταβολή έναντι-ψίχουλων και άλλοτε με το «τυράκι» της εισαγωγής της επιχείρησης στο άρθρο 106 β περί εξυγίανσης.

Στις 21/10 σταθήκαμε στο πλάι εργαζόμενης η οποία προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για τα δεδουλευμένα που οφείλει η εργοδοσία σ’ αυτήν και σε μεγάλο κομμάτι του προσωπικού από το 2011 ως και σήμερα. Στην εργατική διαφορά που πραγματοποιήθηκε, η εργοδοσία μέσω του νομικού της σύμβουλου Π. Τσόγκα επανέλαβε τα γνωστά επιχειρήματά της περί «καθυστέρησης αποπληρωμής οφειλών του ΕΟΠΠΥ προς την κλινική». Στις πιέσεις που δέχτηκε από την εργαζόμενη, την δικηγόρο της αλλά και το κλαδικό σωματείο, η πλευρά της εργοδοσίας δεν κατέθεσε κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων. Δυστυχώς, η επιθεωρήτρια Α.Πετρογιάννη που’ χε δείξει από νωρίς τις διαθέσεις της απαγορεύοντας την παρουσία εκπροσώπου κι άλλου σωματείου από τον ιδιωτικό τομέα που κυριαρχούν παρόμοιες εργοδοτικές αυθαιρεσίες (ΣΕΦΚ), αποδέχτηκε το κεντρικό άλλοθι της εργοδοσίας αρνούμενη να προβεί ακόμα και στους τυπικούς ελέγχους προς την εργοδοσία. Αντίθετα, εξέδωσε μια ουδέτερη και άθλια γνωμοδότηση που απλώς καλεί την εργοδοσία να αποπληρώσει την εργαζόμενη ενώ γνωστοποιεί στην εργαζόμενη το δικαίωμα να προσφύγει στα ποινικά δικαστήρια. Βέβαια, η κοροϊδία περισσεύει αφού το σύνολο των εργαζομένων της κλινικής που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας έχουν ήδη μια σειρά δικαστικών αποφάσεων που τους δικαιώνει και…δεν εφαρμόζονται!!!

Στις 25/11/2015 μετά από αίτημα πρώην και νυν εργαζομένων της κλινικής και του Σωματείου πραγματοποιείται τριμερής συνάντηση στο Υπ.Εργασίας με την έμπρακτη συμπαράσταση δεκάδων αλληλέγγυων από τις γειτονιές μας. Η εργοδοσία παρουσιάστηκε με τρεις δικηγόρους, την Διευθύνουσα Σύμβουλο Τσαρουχά και τον Προσωπάρχη. Να σημειωθεί ότι εν όψει της τριμερούς, η εργοδοσία κατέβαλε το πρωί της ίδιας μέρας 3 μισθούς από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα σε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους, εκτός από τους δεκάδες συναδέλφους που βρίσκονται σε επίσχεση. Αυτό αποδεικνύει ότι αφενός η κινητοποίηση του ενόχλησε και αφετέρου ότι το επιχείρημα περί ΕΟΠΠΥ πήγε περίπατο μέσα σε μια μέρα! Στην

τριμερή συνάντηση η εργοδοσία, αφού συνομολόγησε ότι οφείλει στους εργαζομένους 2.100.000 Ευρώ(1.119.000 για το 2015), δεσμεύτηκε ότι σε τρεις μέρες θα προσκομίσει:

α. αναλυτική ονομαστική κατάσταση των οφειλών προς ΟΛΕΣ τις εργαζόμενες και ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους και όσες/ους βρίσκονται σε επίσχεση, μέχρι και τις 25/11/2015

β. Αναλυτική κατάσταση των εσόδων της Κλινικής, είτε από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ είτε από άλλες πηγές, καθώς και τις πιστώσεις των λογαριασμών μισθοδοσίας των εργαζομένων σε όλο αυτό το διάστημα.

γ. Αξιόπιστο και ακριβές πρόγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων οφειλών, με χρονικό ορίζοντα το επόμενο τρίμηνο.

Ας σημειωθεί ότι η τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του γ.γ. του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη ο οποίος παρενέβη συμβουλευτικά προς το Σωματείο ώστε την επόμενη φορά να έρθουν μόνοι «χωρίς τους φωνακλάδες» επιχειρώντας να απομονώσει την αποτελεσματική παρουσία των αλληλέγγυων.

Για άλλη μία φορά, οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν την ασυδοσία των αφεντικών. Η δέσμευση της εργοδοσίας στην τριμερή συνάντηση για κατάθεση ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ και ΑΚΡΙΒΟΥΣ προγράμματος αποπληρωμής των δεδουλευμένων εντός τριμήνου, αποδείχτηκε ένα πρόχειρο και γενικόλογο υπόμνημα, το οποίο επιβεβαιώνει τα ποσά που χρωστάει η κλινική σε κάθε εργαζόμενο. Συνολικά, το ποσό ανέρχεται στα τρία (3) εκατομμύρια ευρώ. Πουθενά όμως δεν αναφέρει καμία δέσμευση για την αποπληρωμή των εργαζομένων. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία προς τους εργαζόμενους συνεχίζεται και με την κατάθεση του οικονομικού ισολογισμού της κλινικής του 2014, ο οποίος στηρίζεται σε νόμο-κώδικα του 2190/1920, πρόσφατος και εκσυγχρονισμένος!!! Μάλιστα, η εργοδοσία ζητά, μέσω του πρόχειρου υπομνήματος, τη βοήθεια του γ.γ. του Υπ. Εργασίας, για άσκηση πίεσης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στα άλλα ταμεία, προς άμεση καταβολή των οφειλών τους, ενώ η ίδια η κλινική εμπλέκεται σε σκάνδαλο στο Ε.Τ.ΑΑ.

Ας σημειωθεί εδώ ότι στις 29/12/2015, ο γ.γ. Νεφελούδης με δήλωσή του στην «Εφ.Συν» , επισημαίνει ότι η επιχείρηση συνολικά είναι ΕΚΝΟΜΗ και θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή το υπουργείο επισημαίνει ότι «η κλινική εξακολουθεί να δουλεύει, και τα χρήματα που παίρνει από τον ΕΟΠΥΥ πάνε επιλεκτικά σε ορισμένους εργαζόμενους μόνο. Το Υπουργείο επέδειξε μέχρι σήμερα τεράστια υπομονή. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχουν οι μηχανισμοί ελέγχου και κατακύρωσης προστίμων και κυρίως ποινικών ευθυνών». Μέχρι και σήμερα, βέβαια, το υπουργείο «ποιεί τη νήσσαν» και μόλις τον Μάρτη του 2016 το ΣΕΠΕ επέβαλλε το εξευτελιστικό πρόστιμο των 20.000 ευρώ στην επιχείρηση για συνολικές οφειλές 3 εκ.ευρώ.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η τρομοκρατία μέσα και έξω από την κλινική καλά κρατεί. Η εργαζόμενη που προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας τον περασμένο Νοέμβρη αναγκάστηκε σε δυσμενή μετακίνηση εντός του χώρου εργασίας με στόχο να απομονωθεί από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Επιπλέον, η εργοδοσία επιχειρεί να στήσει μηχανισμό εντός της κλινικής με προεξάρχοντες κάποιους από τους προϊσταμένους της κλινικής. Ουσιαστικά, επιχείρησε να στήσει μια προσχηματική συνάντηση εργαζομένων με τον ιδιοκτήτη Χριστοφορίδη και παράλληλα, να στήσει ένα εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο, κάτι που δεν προχώρησε. Αντίθετα, συνεχίζεται η στοχοποίηση της εργαζόμενης που διεκδικεί. Συγκεκριμένα, στις 22/2/16 η διευθύντρια Τσαρουχά της επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά μέσα στον χώρο εργασίας της όταν ζήτησε δέσμευση για το πότε θα πληρωθεί. Η συναδέλφισσα έχει ήδη προβεί εκ νέου σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για το γεγονός αυτό και για την βλαπτική μεταβολή εντός του χώρου εργασίας της.

Επιπλέον, τον Δεκέμβρη όταν οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στο Α.Τ. Παγκρατίου, 300μ από την κλινική, την εργοδοσία για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων (το οποίο και αποτελεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα), τα αστυνομικά όργανα υπό τις διαταγές του αξιωματικού Ζούζουλα δεν προχώρησαν στην προσαγωγή της διευθ.συμβούλου Άννας Τσαρουχά με την απίστευτη δικαιολογία ότι «δεν γνωρίζουν ποια είναι» και ότι «δεν βρέθηκε κάποιος να την υποδείξει»!!! Σε

δεύτερη καταγγελία των εργαζομένων, το ΑΤ Παγκρατίου επικαλέστηκε δήθεν έγγραφα που τους έχουν στείλει οι δικηγόροι της κλινικής τα οποία τους «δένουν τα χέρια» και να «μην τολμήσουν να παρενοχλήσουν τη κα Τσαρουχά». Αλήθεια τι είδους έγγραφα δεσμεύουν την εκτέλεση αυτόφωρης ποινικής διαδικασίας σε βάρος εργοδότη μετά από καταγγελία εργαζομένων; Έχετε ακούσει ποτέ να συμβαίνει το αντίστροφο; Άραγε τι πολιτικές πλάτες μπορεί να έχει μια EKNOMH επιχείρηση και να παραμένει υπεράνω του νόμου;

Τέλος, στις 24/2 οπότε και υπήρξε προγραμματισμένο ραντεβού του Σωματείου με τον γ.γ. του υπουργείου εργασίας, αυτό ακυρώθηκε μετά την άρνηση του να δεχτεί το σύνολο των παρευρισκόμενων και όχι μια ολιγομελή αντιπροσωπεία τους.

Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους των γειτονιών μας συνεχίζει να στηρίζει όσους και όσες νυν και πρώην εργαζόμενους-ες της κλινικής διεκδικούν συλλογικά και με αξιοπρέπεια τα αυτονόητα. Ας γίνει σαφές ότι ως αγωνιζόμενοι και αγωνιζόμενες δεν πρόκειται να κλείσουμε τα μάτια και να ανεχτούμε την λειτουργία κανενός κάτεργου στις γειτονιές μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της κλινικής «Νέο Αθήναιον» να αντισταθούν έμπρακτα στο αίσχος της απλήρωτης εργασίας και στη κοροϊδία εργοδοσίας και υπουργείου.

Να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των παραιτήσεων λόγω απογοήτευσης και απληρωσιάς. Να ενισχύσουμε τις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες των συναδέλφων που διεκδικούν σπάζοντας τον φόβο και τη μοιρολατρία.

Να μη νομιμοποιήσουμε καμιά μεθόδευση της εργοδοσίας και όποιων παρατρεχάμενών της για περαιτέρω πίστωση χρόνου και για «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι».

Να σταματήσουμε την στάση αναμονής που καλλιεργεί η εργοδοσία για επίλυση του προβλήματος μέσω του άρθρου 106 περί πτώχευσης.

Να δοθούν τώρα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της κλινικής και στους συναδέλφους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους απλήρωτους και απολυμένους εργαζομένους στις γειτονιές μας

Συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 18.00

Στην Κατάληψη Ανάληψης στον Βύρωνα

 

Ανταπόκριση από την τελευταια κινητοποίηση

Αναδημοσίευση από το https://athens.indymedia.org/post/1556800/

 

Για την κινητοποίηση στη κλινική-κάτεργο “Νέο Αθήναιον” στο Παγκράτι

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στους απλήρωτους και απολυμένους εργαζόμενους των γειτονιών μας 18/03/2016

Τη Πέμπτη 17 Μαρτίου η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους/ες στις γειτονιές μας διοργάνωσε παρέμβαση στην κλινική – κάτεργο «Νέο Αθήναιον», όπου 100 περίπου εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, προσωπικό καθαρισμού, μάγειρες) παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 12 μήνες ενώ δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και χρόνια χωρίς να τους έχουν αποδοθεί τα δεδουλευμένα.

Αφορμή υπήρξε η ανακοίνωση της απόλυσης σε αγωνιζόμενη εργαζόμενη που διεκδικεί τα δεδουλευμένα της, χωρίς την καταβολή ακόμα και της νόμιμης αποζημίωσης ούτε φυσικά των δεδουλευμένων της.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, η εργαζόμενη μαζί με αλληλέγγυους/ες απαίτησε να της καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση και τα δεδουλευμένα της. Οι υπεύθυνοι της κλινικής, δήλωναν αναρμόδιοι πετάγωντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον (ο προσωπάρχης στον οικ. Διευθυντή Γιωτόπουλο και στο νομικό σύμβουλο Τσόγκα ο οποίος βρισκόταν δήθεν σε δικαστήριο εν μέσω απεργίας δικηγόρων) και ουσιαστικά αρνούνταν να απαντήσουν στις απαιτήσεις της εργαζόμενης, ενώ η διευθύντρια Τσαρουχά που έχει υπογράψει την απόλυση ήταν άφαντη. Ο νέος γενικός διευθυντής Γιάναρος (πρώην Διοικητής του Π.Ν «ΕΛΠΙΣ»), ο οποίος προσήλθε με προκλητικό τρόπο, βρίζοντας τους συγκεντρωμένους, δήλωσε άγνοια για την απόλυση, ενώ όταν είδε ότι οι συγκεντρωμένοι δεν θα αποχωρούσαν, έχοντας μπλοκάρει τα ταμεία της κλινικής, κάλεσε την εργαζόμενη να πιάσει δουλειά (χωρίς επαναπρόσληψη και ενώ της έχει επιδοθεί ήδη απόλυση)! Η εργαζόμενη αρνήθηκε και κατήγγειλε την εργοδοσία στην επιθεώρηση εργασίας.

Δηλώνουμε αποφασιστικά προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε κανένα εργαζόμενο και καμιά εργαζόμενη μόνο/η του απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.

 

Κανένα κάτεργο δεν θα μείνει αόρατο!

Related Images:

Ανταπόκριση από την μοτοπορεία αλληλεγγύης στη Sanaa Taleb και σε όλες τις έγκλειστες μετανάστριες στο κέντρο κράτησης στο Ελληνικό [νότια προάστια, Παρ. 26/2/16]

Το απόγευμα της Παρασκευής 26/2/16 ως Συντονισμός Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας προχωρήσαμε σε μοτοπορεία αλληλεγγύης στη Sanaa Taleb και σε όλες τις έγκλειστες μετανάστριες στο κέντρο κράτησης του Ελληνικού. Η κινητοποίηση αυτή έγινε με αφορμή την επικείμενη δίκη της Sanaa Taleb στις 1/3/16 για την αντίστασή της στην βίαιη απέλασή της.
 
Στην όλη κινητοποίησή μας που ξεκίνησε από τις 5μμ με συγκέντρωση πάνω από το σταθμό μετρό Δάφνης συμμετείχαν περίπου 80 σύντροφοι και συντρόφισσες από τις συλλογικότητες του Συντονισμού, από τη συλλογικότητα «αλληλέγγυες-οι κρατουμένων στα νότια» και από άλλες συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής. Από εκεί στις 6μμ με 25 μηχανάκια κι 8 αυτοκίνητα προχωρήσαμε σε μοτοπορεία που μέσω Ηλιούπολης, Αργυρούπολης και Ελληνικού κατέληξε στο κέντρο κράτησης μεταναστριών. Κατά τη διάρκεια της μοτοπορείας φωνάζαμε συνθήματα, κορνάραμε και πετάγαμε τρικάκια. Σε ορισμένα σημεία της διαδρομής [στα Κανάρια Ηλιούπολης, στην πλ. 28ης Οκτώβρη (επί της «Κατεχάκη»), στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης, στην κεντρική πλατεία Αργυρούπολης και στην πλατεία Σουρμένων (επί της Ιασωνίδου)] πραγματοποιήσαμε και ορισμένες ολιγόλεπτες στάσεις κατά τις οποίες αναρτήσαμε και σχετικά πανό. Κατά τις 7.30μμ διασχίζοντας κάθετα τη Βουλιαγμένης κινηθήκαμε προς το κέντρο κράτησης. Λίγα μέτρα πριν φτάσουμε εκεί αφήσαμε τα οχήματά μας και με πορεία φτάσαμε κοντά στην είσοδο, η οποία είχε περιφραχθεί με κλούβα και ΜΑΤ. Εκεί παραμείναμε για μισή ώρα περίπου φωνάζοντας συνθήματα, ενώ την ίδια ώρα μια ομάδα συντρόφων-ισσών μας πέρασε μέσα στο κέντρο κράτησης και συνομίλησε με την Sanaa Taleb. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε κι αφού έγινε και ενημέρωση για την εν λόγω συνομιλία (ας αναφέρουμε για την ώρα την μαρτυρία για τις ολοένα και πιο άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τις κρατούμενες) και για κάποιες ακόμα προσεχείς σχετικές δράσεις, ολοκληρώθηκε η όλη κινητοποίησή μας.
 
Η κίνησή μας αυτή, πλάι σε αντίστοιχες παρεμβάσεις των ημερών αυτών (αναφέρουμε ενδεικτικά τη χθεσινή -25/2- παρέμβαση στο υπουργείο Μετανάστευσης) αλλά και όλης της προηγούμενης περιόδου, συνέβαλε στην περαιτέρω ανάδειξη του ζητήματος στις γειτονιές μας, στην κατάδειξη του σχεδίου κρατών και αφεντικών για τη διαχείριση του «μεταναστευτικού», στην έκφραση της αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες και στην κατάδειξη της αναγκαιότητας για κοινούς αγώνες ντόπιων-μεταναστών, καθώς και στην ενθάρρυνση των ίδιων των κρατούμενων μεταναστριών για τον αγώνα τους για αξιοπρέπεια και ελευθερία.
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΤΡΙΤΗ 1/3, 9.00,ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤIΡΙΟ 2
 
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ SANAA TALEB
και σε όλες τις έγκλειστες μετανάστριες στο κέντρο κράτησης Ελληνικού
 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
 
Συντονισμός Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας
http://sakana.espivblogs.net
ακολουθούν κάποιες εικόνες από την μοτοπορεία και τη συγκέντρωση έξω από το κέντρο κράτησης Ελληνικού:

Related Images: