12 vjet nga vrasja e Nikolla Todi

Asnjë vrasje shtetërore nuk do të harrohet,  nuk do të mbetet pa përgjigje 25 vjeçari shqiptar, emigranti Nikolla Todi bie i vdekur me 9 plumba të ngulur në trup pas operacionit të policisë në rrugën Zodohu Pigis në Virona. 22 ekzekutues të policisë greke (EL.AS.) bëjnë aksion në zonë të banuar në ndjekje të 3 hajdutëve banke dhe Nikolla u gjend rastësisht në rrugën e tyre duke dalë nga puna e tij. Armëmbajtësit e forcave speciale (DIAS) të shtyrë nga qëllime raciste, e marrin për hajdut për shkak të prejardhjes së tij shqiptare, dhe pas breshëri plumbash Nikolla, punëtor dhe baba 2 fëmijësh, bie i vdekur.

Ministri Hrisohoidis e gjykon aksionin të suksesshëm dhe uron vrasësit për arrestimin e hajdutëve. Rufianët e Mediave marrin përsipër shpëlarjen e emrit të organeve të rendit (EL.AS). Mburrin dhe përgëzojnë nëpër panelet televizive arrestimin e vrasësve dhe flasin për ndjenjën e sigurisë që “ndjeu sërish lagjia”. Vrasja e Todit karakterizohet humbje kolaterale

Kalendari atë ditë shënonte 16 Shkurt 2010 “9 plumba mbi Continue reading 12 vjet nga vrasja e Nikolla Todi

Related Images:

12 χρονια μετα την δολοφονια του Νικολα Τοντι

Ο 25χρονος Αλβανός μετανάστης Νικόλα Τόντι πέφτει νεκρός με 9 σφαίρες καρφωμένες στο σώμα του μετά από αστυνομική επιχείρηση στην οδό Ζωοδόχου πηγής στο Βύρωνα. 22 εκτελεστές της ΕΛ.ΑΣ επεμβαίνουν σε πυκνοκατοικημένη περιοχή κυνηγώντας 3 ληστές τραπεζών και ο Νικόλα βρίσκεται τυχαία στο δρόμο τους βγαίνοντας από τον χώρο εργασίας του. Οι πιστολέρο των ΔΙΑΣ κινούμενοι με ρατσιστικά κίνητρα τον περνάνε για ύποπτο λόγω της αλβανικής καταγωγής του, και μετά από καταιγισμό πυροβολισμών ο Νικόλα, εργάτης και πατέρας 2 παιδιών, πέφτει νεκρός.

Ο υπουργός Χρυσοχοϊδης κρίνει την επιχείρηση απόλυτα επιτυχημένη και συγχαίρει τους δολοφόνους για τη σύλληψη των ληστών. Οι ρουφιάνοι των ΜΜΕ αναλαμβάνουν το έργο της αποκατάστασης του ονόματος της ΕΛΑΣ. Πανηγυρίζουν στα τηλεοπτικά πάνελ για τη σύλληψη των ληστών και για το αίσθημα ασφάλειας που “ξανάνιωσε η γειτονιά”. Η δολοφονία του Τόντι χαρακτηρίζεται παράπλευρη απώλεια.

Το ημερολόγιο εκείνη την ημέρα έγραφε 16 Φλεβάρη 2010. “9 Continue reading 12 χρονια μετα την δολοφονια του Νικολα Τοντι

Related Images: