Category Archives: Καταλήψεις – Αυτοοργανωμένοι χώροι

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/2 στις 12 ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ

Δόγμα νόμος και τάξη

Στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστ(ρι)ες

Εθνικισμός, ανάπτυξη και λεηλασία της φύσης

Εκκενώσεις καταλήψεων

Απαγόρευση διαδηλώσεων

Κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου

Χτύπημα απεργιών και εργασιακών δικαιωμάτων

Παρακολουθήσεις και φρονηματικές διώξεις

Τουριστικοποίηση των γειτονιών και επέλαση του Airbnb

ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ

Της αυτοοργάνωσης

Μεσα σε καταλήψεις και στέκια, σε κάθε εργασιακο χώρο, σχολείο και σχολή

Της αλληλεγγύης

Μεταξύ των καταπιεσμένων ντόπιων και μεταναστών, των αγωνιζόμενων ανθρώπων

Της εξέγερσης

Ενάντια στην καταστολή και σε ό,τι επιβάλλει και κανονικοποιεί τον φόβο

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

               

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/2 στις 12 ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

 

Αυτόνομη συνέλευση Ζωγράφου, συνέλευση κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου – Κ14, πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού, σύντροφοι-συντρόφισσες από τα ανατολικά της Αθήνας

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕς & ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Η κατασταλτική στρατηγική του κράτους απέναντι στις καταλήψεις, τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και του αγωνιζόμενους ανθρώπους δεν μας τρομοκρατεί.

Αυτές τις μέρες, και με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση ενάντια στην κατάληψη Κουβέλου στο Μαρούσι και την Κοινότητα Καταλήψεων στο Κουκάκι (Ματρόζου 45, Αρβάλη 3, Παναιτωλίου 21) παρεμβήκαμε στη γειτονιά συνομιλώντας με κατοίκους για τις προεκτάσεις της αστυνομικής καταστολής απέναντι στις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα. Ταυτόχρονα, συζητήσαμε τρόπους για την έμπρακτη υπεράσπιση των καταλήψεων και των γειτονιών μας από την αστυνομική κατοχή και επέλαση των ένστολων ορδών των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ.

Το κάλεσμά μας την Τρίτη 24/12 στις 19.00 στη κατάληψη ΦΙλολάου 99 στο Παγκράτι για συγκέντρωση υπεράσπισης των καταλήψεων, των αγώνων και των γειτονιών μας αλλά και η συζήτηση που θα ακολουθήσει (στις 20.30) αφορά όλους και όλες όσοι επιθυμούν να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για όσα συμβαίνουν γύρω μας αυτή την περίοδο με την εντεινόμενη επίθεση ενάντια στο σύνολο των αντιστεκόμενων κομματιών της κοινωνίας, των μεταναστών και μεταναστριών, και κάθε κεκτημένο που προήλθε από τους αγώνες που δόθηκαν στο μακρινό ή κοντινό παρελθόν. Και η πρώτη απάντησή μας είναι το σπάσιμο του φόβου και της τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν τα κρατικά επιτελεία. Θα συνεχίσουμε να’μαστε στους δρόμους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ-ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΜΠΑΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΔΙΟΚΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ LEROY MERLIN.

ΜΠΑΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΔΙΟΚΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ LEROY MERLIN.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΦΙΛΟΛΑΟΥ 99

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Χ.ΚΟΡΤΕΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΚΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Ανταπόκριση από την παρέμβαση στο Δικηγορικό σύλλογο Αθηνών για την υπεράσπιση της κατάληψης Φιλολάου 99


ΜΕΣΙΤΕΣ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ  ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Την  Πέμπτη το πρωί 25.07 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Δικηγορικό σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α.)  ως συνέχεια των πολύμορφων παρεμβάσεων που έχουμε αποφασίσει για την πολιτική υπεράσπιση της αναρχικής κατάληψης Φ99 . Αποτελεί  μια από τις πολλές κινήσεις που θα ακολουθήσουν εντείνοντας την συλλογική μας βούληση να μην αφεθεί ούτε χιλιοστό χώρου σε όσους  μας επιτίθενται.

Η παρέμβασή μας  στο Δ.Σ.Α  είχε ως στόχο να τους γνωστοποιήσουμε τις ύποπτες δραστηριότητες και τα αθέμιτα μέσα που μετέρχεται ο συνάδελφος τους Χαράλαμπος Μιχαήλ με σκοπό την νομιμοφανή υποστήριξη της κερδοσκοπίας που επιχειρεί να επιτύχει από κοινού με τον φερόμενο ιδιοκτήτη Βασίλη Παναγιωταρά απέναντί μας. Να επισημάνουμε το ρόλο και την εμπλοκή του στις κομπίνες στήνουν. Να απαιτήσουμε την απόσυρσή του από την υπόθεση του ακινήτου Φ99 αλλά και να προειδοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλον από το σινάφι του θελήσει να πάρει την θέση του, ότι θα έχει την ίδια τύχη. Θα μας βρει απέναντί του!

Η παρέμβαση πλαισιώθηκε από δεκάδες συντρόφους/ισσες  και διήρκησε μια ώρα. Ξεκινήσαμε από τον πεζόδρομο της Νομικής επί της Μασσαλίας έως  το κτήριο του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών. Σε όλη τη διαδρομή αλλά και εντός του κτηρίου πετάγονταν  τρικάκια, κολλήθηκαν αφίσες, μοιράστηκαν  κείμενα σε περαστικούς και δικηγόρους  εκθέτοντας  το ιστορικό της επιχειρούμενης εκκένωσης της κατάληψης της Φ99 και του ρόλου που έχει διαδραματίσει ο δικηγόρος Χαράλαμπος Μιχαήλ. Ο εν λόγω δικηγόρος, Χαράλαμπος Μιχαήλ εργάζεται εδώ και χρόνια ως νομικός σύμβουλος του Δήμου Ιλίου πλάι στον «δια βίου» δήμαρχο Ζενέτο ενώ διατηρεί προνομιακές επαφές και με την Διεύθυνση του Υποθηκοφυλακείου-Κτηματολογικού γραφείου Αθηνών.  Μαζί με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη  Βασίλη Παναγιωταρά,  έχουν καταστρώσει μια κακοστημένη κομπίνα για την αρπαγή του ακίνητου της Φιλολάου 99 και Νεοπτολέμου.

Η κίνησή μας αυτή είναι συνέχεια της προηγούμενης παρέμβασης στο σπίτι του υποτιθέμενου ιδιοκτήτη Βασίλη Παναγιωταρά στα Πετράλωνα η οποία είχε στόχο να αναδείξει και να στοχοποιήσει τα  κερδοσκοπικά κίνητρα και τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιεί, για την αρπαγή του απελευθερωμένου χώρου της Φιλολάου 99 και Νεοπτολέμου από τον κόσμο του κινήματος, από τον κόσμο της γειτονιάς του Παγκρατίου, από τον κόσμο του αγώνα.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι η επιλογή μας να δημιουργήσουμε συλλογικά και αδιαμεσολάβητα ένα ανοικτό απελευθερωμένο εγχείρημα για εμάς, για τις γειτονιές που ζούμε, για τους αγώνες που δίνουμε, για το κίνημα που συμμετέχουμε, δεν μπορεί να μπει σε κανένα χρηματιστήριο αξιών ούτε και να αναγνωρίσει τίτλους ιδιοκτησίας. Ας έχουν στο νου τους επίσης ότι οι μεθοδεύσεις τους εναντίον μας, τους καθιστά το μακρύ χέρι της κρατικής καταστολής ενάντια σε έναν αυτοοργανωμένο χώρο αγώνα και στο σύνολο των αγωνιζόμενων ανθρώπων που συμμετέχουν ή στηρίζουν τέτοια εγχειρήματα στην Αθήνα και παντού. Και ως τέτοιοι, θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν θα επιτρέψουμε ο πολιτισμός της ιδιοκτησίας να μας κλέψει έναν ακόμα ζωτικό χώρο γιατί οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια των κτιρίων, είναι τα θεμέλια για το χτίσιμο ανατρεπτικών σχέσεων: σχέσεων αλληλεγγύης, ισότητας και κοινοκτημοσύνης μεταξύ των καταπιεσμένων. Απέναντι στον εκβιασμό και την αρπακτικότητα της ιδιοκτησίας, απαντάμε ξεκάθαρα: ένα κατειλημμένο σπίτι γεμάτο ανθρώπους, επιθυμίες και συντροφικότητα, ένας αυτοοργανωμένος χώρος αγώνα, οι καταλήψεις συνολικότερα δεν είναι νόμιμες ή παράνομες, είναι αναγκαίες.

ΜΠΑΤΣΟΙ  ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΖΟΥΜΕ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ.

ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ-ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AIRBNB ΚΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ