Καλεσμα προσυγκεντρωσης στις ανατολικες συνοικιες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ!

Η εποχή των τεράτων ή θα είναι εποχή περάσματος στο βασίλειο της ελευθερίας ή στη σιγή της επιβαλλόμενης βαρβαρότητας και εξαθλίωσης. Η κοινωνία συνταράσσεται από μια τεράστια επίθεση των κυρίαρχων σ’ όλα τα επίπεδα. Με πρόσχημα τον covid19, οι εξουσιαστές σε μια στρατηγική αντιεξέγερσης ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ό,τι πιο σάπιο και φασιστικό μέτρο υπάρχει. Υπηρετώντας μονάχα την φαρέτρα των κερδών, δεν δίνουν δεκάρα για την ανθρώπινη ζωή και το μόνο που διαμορφώνουν είναι μια κατάσταση εγκλεισμού, καταστολής και ατομικής ευθύνης: ο θάνατός σου, η ζωή μου! Η στρατηγική του κράτους αποσκοπεί σε 2 παραλήπτες: 1ον όσους διαχρονικά κινούνται απειλητικά και πολύμορφα απέναντι στις πολιτικές του, και 2ον σε όποιαν-ο συλλογικά ή ατομικά σηκώνει το κεφάλι με θάρρος απέναντί τους.

Έτσι, μέσω της επιβολής νέων λόκνταουν, η καταστολή κορυφώνεται διαρκώς πανελλαδικά. Οι 92 συλλήψεις συντρόφων-ισσών που μπήκαν στο σιδερόφραχτο Πολυτεχνείο δημιουργώντας ένα ανοικτό κέντρο αγώνα ενάντια στα μέτρα απαγόρευσης εορτασμού της εξέγερσης, το κρεσέντο βίας και προσαγωγών στη Πάτρα, η κλήση αγωνιστών στο μπατσοτμήμα της Καρδίτσας για ψηφιακό κάλεσμα-ανάρτηση σε διαδήλωση την 17/11, η δίωξη γιατρου-συνδικαλίστριας για τις δηλώσεις στήριξης στην πορεία της 17/11 στην Θεσσαλονίκη, είναι απλά ένας προπομπός για όσα ακολουθήσουν. Μετά την βία των γκλομπς και τις δικαστικές διώξεις, η πολιτική ηγεσία του ΠΡΟ.ΠΟ με χουντικό τρόπο αναστέλλει το άρθρο 11 του Συντάγματος και απαγορεύει την ελευθερία συνάθροισης και διαδήλωσης πανελλαδικά.

Ας μην γελιόμαστε. Η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν στη κοινωνία συνδυάζεται άψογα με τα νέα επιθετικά νομοσχέδια που επιφέρουν συνθήκες δουλείας στους χώρους δουλειάς με απαγόρευση απεργιών, απλήρωτες 10ωες υπερωρίες, κατάργηση αδειών και ρεπό. Είναι μόνο η αρχή για το χτίσιμο της σύγχρονης γαλέρας και την επιβολή του δόγματος “προαυλισμός για δουλειά και πάλι μέσα”! Αποκορύφωμα του ταξικού λοκντάουν που επιβάλλουν, αποτελεί η μεθοδευμένη άρση του μέσα στα Χριστούγεννα ώστε να λειτουργήσει η οικονομία τους με μόνη κρατική εγγύηση τους…φωταγωγημένους δρόμους της αθηναϊκής μητρόπολης!

Υγειονομικός κίνδυνος είναι η υποτίμηση της ζωής μας. Εδώ και 8 μήνες, η επίκληση του υγειονομικού κινδύνου αποτελεί την μόνιμη επωδό της κρατικής προπαγάνδας. Βαφτίζουν υγειονομικές βόμβες τους δημόσιους χώρους, τις πλατείες, τις διαδηλώσεις και τις μαθητικές καταλήψεις, ώστε να ενοχοποιήσουν την ίδια την κοινωνία ως “ανεύθυνη” μπροστά στη διασπορά του ιού. Την ίδια ώρα, η διασπορά του φόβου και της τρομοκρατίας χρηματοδοτείται αδρά από την κυβέρνηση με εκατομμύρια ευρώ προς τους καναλάρχες. Ακόμα και οι κατευθυνόμενες “επιτροπές ειδικών” των κρατών, όπως και στην Ελλάδα, δηλώνουν ότι υγειονομικές βόμβες είναι τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τα παραπεταμένα γηροκομεία, τα εργοστασιακά κάτεργα, τα ασφυκτικά ΜΜΜ. Εκεί ακριβώς δηλαδή που βασιλεύουν οι νόμοι της αγοράς και του κέρδους, η εργασιακή εντατικοποίηση και εξόντωση, οι πολιτικές που μας θέλουν αναλώσιμους. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση απαιτεί την πειθάρχηση και την υπακοή μας για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τους “μεγάλους περιπάτους”, τα ταμεία των ΜΜΕ και των τραπεζών, τους πολεμικούς-αστυνομικούς εξοπλισμούς. Κανένα εμβόλιο, κανένα κράτος δεν θα μας σώσει από την πανδημία των απαγορεύσεων, του φόβου, της φτώχειας και της ανεργίας. Η κοινωνική αλληλεγγύη, η μαζική απειθαρχία, η συλλογική οργάνωση των αγώνων για την ελευθερία ήταν είναι και παραμένει η μόνη θεραπεία ενάντια στην βαρβαρότητα που μας περιβάλλει.

Το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο. Αυτή τη στιγμή ο μόνος βέβαιος θάνατος είναι η παθητικότητα και η ανάθεση της απάντησης σε “κάποιον άλλο”. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, όπως δεν πέρασε και το ‘73. Το φάντασμα των εξεγέρσεων στοιχειώνει πάντα τα κρατικά επιτελεία της καταστολής. Να μην ξεχνάμε ότι πίσω από τις ασπίδες τους τα ένστολα σκιάχτρα τρέμουν στον άνεμο της δίκαιης οργής. Συλλογικά και αλληλέγγυα, ζωντανά κύτταρα μιας σφιχτής γροθιάς, τα σώματά μας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο δρόμο διεκδικώντας με κάθε μέσο την ζωή και την ελευθερία μας. Ή με την εξέγερση και την ελευθερία, ή με τον φόβο και τον εγκλεισμό. Καλούμε τους κατοίκους, και τους εργαζόμενους των ανατολικών συνοικιών να σπάσουν έμπρακτα τις κρατικές απαγορεύσεις, να αναπνεύσουν και να διαδηλώσουν ελεύθερα!

ΤΡΙΤΗ 17/11, 14.00, ΑΓΟΡΑ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ/ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *