ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΙΖ’ Δ.Ο.Υ. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 18/3/14

Αναδημοσίευση απο το blog της Συνέλευσης για δράσεις ενάντια στα χαράτσια Βύρωνα, Παγκρατίου,Καισαριανής, Ζωγράφου.

 
Η συνέλευσή μας δραστηριοποιείται, εδώ και χρόνια, στα πεδία της ελεύθερης μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, των επανασυνδέσεων ρεύματος και νερού, του μπλοκαρίσματος ελεγκτών Μ.Μ.Μ. και εργολάβων αποκοπών Δ.Ε.Η και Ε.ΥΔ.Α.Π., της κατάργησης χαρατσιών και της συλλογικής άρνησης πληρωμών. Η δράση μας είναι αυτοοργανωμένη, οριζόντια και αδιαμεσολάβητη, πέρα και έξω από κόμματα και κάθε λογής θεσμικούς παράγοντες.
Την Τρίτη 18/3/14 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στη ΙΖʼ Εφορία Παγκρατίου ενάντια στην τρομοκρατία των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων από τα Ανατολικά, αλληλέγγυων και γειτόνων.
Η ΙΖʼ Εφορία συγκεντρώνει το Δικαστικό και το Ελεγκτικό τμήμα των περιοχών Παγκρατίου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ιλισίων και Ζωγράφου. Από τη συγκεκριμένη υπηρεσία εκδίδονται οι εντολές πλειστηριασμών και κατασχέσεων που αφορούν κατοίκους των γειτονιών μας.
Από τις 10 το πρωί που αρχίσαμε να συγκεντρωνόμαστε στο καθορισμένο σημείο της ανοιχτά καλεσμένης προσυγκέντρωσής μας στην πλατεία Βαγγέλη Μαρτάκη, στο Βύρωνα, η αστυνομική παρουσία ήταν αισθητή. Η αστυνομία μας ακολούθησε καθʼ όλη τη διάρκεια της πορείας μας προς την Εφορία όπου μοιράζαμε κείμενα που καλούσαν στην παρέμβαση φωνάζοντας συνθήματα. Κατά την άφιξή μας εκεί βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τείχος αστυνομικής δύναμης που απαγόρευε την είσοδό μας στο κτήριο με εντολή του προϊστάμενου της Εφορίας! Αντιδρώντας στην απαγόρευση απαιτήσαμε την ελεύθερη πρόσβασή μας στο γραφείο του Εφόρου, υπεύθυνου των εντολών κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Η βίαιη απώθησή μας από τις αστυνομικές δυνάμεις δε στάθηκε ικανή να εμποδίσει αρκετούς από εμάς να μπούμε στο κτήριο. Στο διάδρομο του 4ου ορόφου που βρίσκεται το γραφείο του, συναντήσαμε, τελικά, τον εν λόγω «κύριο», εκφραστή των πολιτικών επιλογών του υπουργείου οικονομικών και της κυβέρνησης που μας αντιμετώπισε με την προκλητική συμπεριφορά του. Στην ερώτησή μας: «πως είναι δυνατόν να υπογράφεις κατασχετήρια και να βγάζεις σπίτια στο σφυρί στη σημερινή συνθήκη εξαθλίωσης;», προστατευμένος από τους ένστολους φρουρούς του, απάντησε με θράσος: «ναι, τα υπογράφω, είναι τιμή μου και νοιώθω υπερήφανος που κάνω καλά τη δουλειά μου». Μετά την προκλητική απάντησή του, του κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχτούμε καμία κατάσχεση , κανένα πλειστηριασμό που αφορά τον απλό κόσμο, στις γειτονιές μας. Του αναφέραμε με τον πιο σαφή τρόπο πως αυτός αλλά και άλλοι σαν κι αυτόν θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.
Κατά την έξοδό μας, μια διμοιρία Υ.ΜΕ.Τ. είχε ήδη παραταχθεί αποκλείοντας την είσοδο της Εφορίας. Αφού απαιτήσαμε την άμεση αποχώρησή της, βγήκαμε και, ενωμένοι με αυτούς που είχαν παραμείνει έξω από το κτήριο, αναχωρήσαμε πραγματοποιώντας πορεία στους δρόμους των γειτονιών μας.
Όταν η κρατική αδικία επιβάλλεται με βία και καταστολή, όταν για μια τοπική παρέμβαση στην Εφορία της γειτονιάς καλείται ένας μικρός στρατός από Υ.ΜΕ.Τ., ΔΙΑΣ και περιπολικά με πρόθεση να καταπνίξουν κάθε φωνή αντίστασης από τα κάτω τότε η καθημερινή δράση των αυτοοργανωμένων κοινοτήτων αγώνα σε κάθε γειτονιά θα γίνει ο τρόμος τους!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΦΟΡΙΑΣ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ

syneleysigiadraseisenantiastaxaratsiavpk.squat.gr

 

Related Images:

Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση-παρέμβαση στην ACS Παγκρατίου.

IMAG1041IMAG1044

Το απόγευμα της Παρασκευής 7/3 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-παρέμβαση έξω από το υποκατάστημα της ACS Παγκρατίου στην οδό Σπ. Μερκούρη. Η κίνησή μας έρχεται να προστεθεί σε  μια σειρά κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους απολυμένους της ACS Αλίμου-Γλυφάδας που εδώ και μήνες διεξάγουν έναν αγώνα ταξικής αξιοπρέπειας ενάντια στα, «μητρικά» ή «θυγατρικά», εργοδοτικά συμφέροντα της ACS διεκδικώντας τα αυτονόητα: τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των απολύσεών τους. Στην παρέμβαση συμμετείχαν σύντροφοι και συντρόφισσες από πολιτικές και κοινωνικές κοινότητες αγώνα των ανατολικών και νοτίων προαστίων της Αθήνας καθώς και συναγωνιστές-στριες από σωματεία βάσης και εργατικές συλλογικότητες. Καθόλη τη διάρκεια της παρέμβασής, μοιράζονταν ενημερωτικά κείμενα και, μέσω ντουντούκας, γνωστοποιούνταν ο αγώνας των απολυμένων και οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης. Κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Ούτε στην ACS, ούτε και πουθενά, καμιά ειρήνη με τα αφεντικά», «Τσάμπα δε δουλέψαμε, ποτε και για κανένα ,φέρτε τώρα τα δεδουλευμένα», «Η αυτοοργάνωση των εργατών, θα γίνει ο τάφος των αφεντικών», «Γουστάρω και σε διώχνω λένε τα αφεντικά, τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά». Το ραντεβού μας ανανεώθηκε ήδη για αύριο, Σάββατο 8 Μαρτίου, στη μοτοπορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των απολυμένων της ACS Αλίμου-Γλυφάδας με σημείο εκκίνησης την πλατεία στα Σούρμενα στις 11 το πρωί. Ας μεταδώσουμε το μήνυμα με δύναμη και σαφήνεια σε κάθε γειτονιά: Κανένας εργοδοτικός τσαμπουκάς δεν θα μείνει αναπάντητος. Να μετατρέψουμε τη ταξική αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση των εργατών σε εφιάλτη των αφεντικών.

 

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού

 

 

Related Images:

Ανταπόκριση απο την στις 22 Νοεμβρίου 2013

Για μια κουβέντα που δεν (πρέπει να) κλείνει…

 

Στα τέλη Νοέμβρη του 2013, οργανώσαμε σε συνεργασία με την συλλογικότητα «Σε τροχιά σύγκρουσης», μια εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Λουίζα» του Βύρωνα με αφορμή την μετάφραση και την έκδοση της μπροσούρας Γάλλων συντρόφων με τίτλο «Αυτοδιάλυση της Scalp Reflex Παρισιού: ένας αυτοκριτικός απολογισμός». Στην μπροσούρα αυτή, οι συμμετέχουσες-οντες στην Scalp Reflex Παρισιού, μια αντιφασιστική οργάνωση με πλούσια ιστορία και δράση, καταγράφουν την συλλογική τους ιστορία και την απολογίζουν επίσης συλλογικά, αφήνοντας πίσω τους ένα πλούσιο πολιτικό εργαλείο και ντοκουμέντο για το ευρύτερο αντιφασιστικό-αντικυριαρχικό κίνημα. Από πλευράς μας, τα κίνητρα για την οργάνωση της εκδήλωσης αυτής εφορμούσαν σε μεγάλο βαθμό από την ίδια την πολυτιμότητα της μπροσούρας αυτής καθώς και της μεταφραστικής προσπάθειας των συντρόφων. Παράλληλα, θεωρούμε ότι η συγκυρία που ανοίγεται στον ελλαδικό χώρο μετά την δολοφονία του Π.Φύσσα, τις εντάσεις που προκάλεσε και τις προφυλακίσεις των χρυσαυγιτών, απαιτεί μια βαθύτερη και πλατύτερη συζήτηση γύρω από το ζήτημα του φασισμού και των απαντήσεών μας σ’ αυτό (και σ’ άλλα πολλά, επίσης).

Φιλοδοξία της εκδήλωσης αυτής ήταν να αποτελέσει ένα ακόμα οργανωμένο δημόσιο βήμα διαλόγου ώστε, αφενός, να μεταδοθούν και να συζητηθούν τα συμπεράσματα των Γάλλων συντρόφων και, αφετέρου, να εμπλουτίσουν την απαιτούμενη μεταξύ μας συζήτηση για όσα μας «καίνε» στο εδώ και τώρα. Ένα βήμα διαλόγου για όσους και όσες όλη την προηγούμενη περίοδο βρέθηκαν στους δρόμους δίνοντας τις δικές τους απαντήσεις απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό, την φασιστική επιθετικότητα και την οικοδόμηση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού αλλά και για όσους-ες εκτίμησαν ότι αυτή η κουβέντα τους αγγίζει και τους αφορά.

Για την ιστορία να πούμε ότι η συζήτηση διήρκησε 3,5 γεμάτες ώρες όπου μετά τις εισηγήσεις των 2 συλλογικοτήτων που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, ακολούθησε ένας πλούσιος κύκλος τοποθετήσεων που καταφέρθηκε να συνδιαλεχθούν, μέσα από συγκλίσεις και αποκλίσεις, πάνω στις 4 βασικές αιχμές που έβαζε και η αφίσα που καλούσε στην εκδήλωση: το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, τον ρόλο των φασιστών και τον κοινωνικό εκφασισμό/ τη δολοφονία του Π.Φύσσα και την κρατική διαχείριση της ως σημείο καμπής/τα όρια και τις προοπτικές της αντιφασιστικής δράσης σε σχέση και μετα συμπεράσματα των Γάλλων συντρόφων/τις κινηματικές απαντήσεις στο εδώ και τώρα. Ιδιαίτερη σημασία για τη συζήτηση που εκτυλίχθηκε είχε η αρμονική σύνδεση των πολιτικών εκτιμήσεων και απόψεων της καθεμιάς με την αγωνιστική εμπειρία και μια πρώτη αποτίμησή της, είτε ως μεμονωμένα άτομα είτε μέσα από συλλογικά σχήματα αγώνα που συνθέτουν τον κινηματικό χάρτη των γειτονιών μας και της Αθήνας ευρύτερα.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι η επιλογή καταγραφής της συζήτησης αυτής αποτελούσε ένα αυτονόητο και για τις δύο συλλογικότητες που οργανώσαμε την εκδήλωση. Η κυκλοφορία των συζητήσεων και των προβληματισμών στα πλαίσια του ευρύτερου ελευθεριακού κινήματος, η καταγραφή και η αποτίμηση των εμπειριών μας, αποτελούν ζωτικά στοιχεία για την συλλογική μας μνήμη και ιστορία αλλά και το συλλογικό μας μέλλον αντίστοιχα.

 

Η εισήγηση της συλλογικότητας «Σε τροχιά σύγκρουσης» (link)

Η εισήγηση της Πρωτοβουλίας αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού (link)

 

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες από τον 98fm για την ηχογράφηση της εκδήλωσης. Εδώ το ηχογραφημένο ντοκουμέντο της εκδήλωσης: radio98fm.espiv.net/ANAMETADOSEIS/antifasismos-vkp.mp3

Related Images:

ACS σημαίνει ΚΑΤΕΡΓΟ

 

ACS

σημαίνει

           ΚΑΤΕΡΓΟ

Τέλη Ιουλίου του 2013 και εντελώς απροειδοποίητα  η ACS Αλίμου (Αφοί Σακκά Ο.Ε) κλείνει εν μία νυκτί και πετά απλήρωτους τους εργαζόμενους στο δρόμο. Αρχές Σεπτέμβρη, το ίδιο θα συμβεί και στο υποκατάστημα της Γλυφάδας (Μπαχούμας Γ.Χατζησπύρος Ν.&Σια Ο.Ε) ενώ ταυτόχρονα το πελατολόγιο και το σύνολο των εργασιών μεταφέρονται στο νέο κατάστημα της ACS Αργυρούπολης (Παναγιώτης Γ.Λάζαρης & ΣΙΑ Ε.Ε.). Η μεταφορά των εργασιών και των υποδομών φαίνεται να γίνεται αβίαστα και απρόσκοπτα και όλες οι οφειλές προς το δημόσιο εξοφλούνται αμέσως. Μόνη εξαίρεση θ’αποτελέσουν  οι καταβολές μισθών και αποζημιώσεων των εργαζομένων που μένουν εντελώς ξεκρέμαστοι και καλούνται να παρακολουθήσουν το μπαλάκι των ευθυνών να μεταφέρεται επιδέξια από την μητρική στις θυγατρικές εταιρίες της ACS. Κι ενώ τους γίνεται ξεκάθαρο, ότι θα πρέπει να αποχαιρετήσουν τα δεδουλευμένα τους, θα πρέπει να πουν κι ευχαριστώ για τα ψίχουλα που τους προσφέρουν πλέον, με τις νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας των 490  ευρώ. Όμως, οι απολυμένοι έχουν δημιουργήσει την επιτροπή εργαζομένων ACS Αλίμου-Γλυφάδας και με τη στήριξη σωματείων βάσης, εργατικών, κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων της περιοχής διεξάγουν έναν αγώνα για τα αυτονόητα. Με πορείες, τοπικές παρεμβάσεις και απεργιακούς αποκλεισμούς διεκδικούν από τα αφεντικά, οριζόντια και και δίχως ιεραρχίες, τα δεδουλευμένα τους, τις αποζημιώσεις τους αλλά και αναγνώριση της σύμβασης εργασίας με τον παλιό μισθό.

Το καθεστώς αυτό της εκμετάλλευσης, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αφού αποτελεί μια απλή εφαρμογή του συστήματος δικαιοχρησίας (franchise) από τα αφεντικά που επιτρέπει στην εκάστοτε μητρική εταιρεία να διατηρεί τα πλήρη δικαιώματά της πάνω στα κέρδη των υποκαταστημάτων και, ταυτόχρονα, να μη φέρει καμία ευθύνη για μισθούς, επιδόματα, αποζημιώσεις απόλυσης και εξοπλισμό προστασίας. To franchise, όπως φαίνεται, αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο εκμετάλλευσης στα χέρια των αφεντικών. Δεν είναι, όμως, το μόνο. Σε καιρούς κρίσης και καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, ο συρφετός κράτους και αφεντικών φροντίζει να συλλέγει κάμποσα όπλα για το σκοπό αυτό: κατάργηση των εργασιακών κεκτημένων,  «γενναιόδωρες» συμβάσεις των  586 ευρώ (520 αν είσαι κάτω των 25 ετών) μεικτά, ελαστικές μορφές εργασίας με 3μηνες ή 6μηνες συμβάσεις (ΕΣΠΑ, προγράμματα του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια άνεργους, ΜΚΟ), κατάργηση του 5μερου (Λευκές Νύχτες, κατάργηση κυριακάτικης αργίας), και του ήδη καταστρατηγημένου 8ωρου με απλήρωτες υπερωρίες και ωράρια λάστιχο.

Για όλους εμάς, η βίαιη διευθέτηση των ζωών μας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Οφείλουμε να βρούμε τους τρόπους και τα μέσα αντίστασης, τις δικές μας ταξικές απαντήσεις, στις επιθέσεις των αφεντικών. Μακριά από τις πρακτικές του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, της κομματικής περιχαράκωσης, της διαμεσολάβησης, της ανάθεσης και των ιεραρχιών. Ν’ αντιτάξουμε την αυτοοργανωμένη & μαχητική  μας δράση, τα δικά μας συλλογικά οδοφράγματα,  μέσα και έξω από τους εργασιακούς χώρους. Να χτίσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μέσα στις τάξεις των εκμεταλλευόμενων, ντόπιων και ξένων, εργαζομένων και ανέργων. Να μην αφήσουμε κανένα αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας μόνο του, να συνδέσουμε και να μοιραστούμε τους αγώνες μας. Για να πάρουμε  τις ζωές και τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας. Για την κοινωνία της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης. Για την ολοκληρωτική καταστροφή  του κόσμου των αφεντικών και του κεφαλαίου, της μισθωτής σκλαβιάς και της ταξικής εκμετάλλευσης. Για την πραγμάτωση της αναρχίας.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ

ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟΣ

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ACS ΑΛΙΜΟΥ & ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/3 11:00 π.μ. Πλ. ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού

 

 

ACS

Related Images: