Οι παρελάσεις σε γεμίζουν περηφάνια;…


Οι παρελάσεις και τα στρατιωτικά αγήματα, από την απαρχή τους τους, σκοπό είχαν την επίδειξη δύναμης ή την παρουσίαση των στρατευμάτων σε κάθε μέρος. Η εθνική ακεραιότητα και ο θαυμασμός και σεβασμός προς το στρατό είναι τα πρώτα συναισθήματα που τα κράτη και οι κυβερνήσεις προωθούν και προσπαθούν να καλλιεργήσουν στους λαούς . Στους άλλους δε λαούς προσπαθούν να δείξουν πόσο καλά οχυρωμένοι και έτοιμοι για πόλεμο είναι.

Δυστυχώς, στον ελλαδικό χώρο γίνονται, θεσμικά οργανωμένα, παρελάσεις μαθητών σε κάθε πόλη της χώρας. Οι πρώτες μαθητικές παρελάσεις ξεκίνησαν με τους μαθητές να παρελαύνουν με προσκόπους, τους τότε μπάτσους αλλά και εθνικιστικές οργανώσεις. Από το 1936 υπό το δικτάτορα Μεταξά οι παρελάσεις της “μαθητιώσας” νεολαίας κάθε 25η Μαρτίου θεσμοθετούνται και επίσημα.

Ο μιλιταρισμός και η εθνολατρεία αποτελούν συστατικά στοιχεία της εκπαίδευσής τους και δεν παίρνουν σάρκα και οστά μόνο 2 φορές το χρόνο. Βρωμίζουν καθημερινά τις συνειδήσεις όλων των νέων, δηλητηριάζουν τα σχολικά τους χρόνια και πλέον ξερνάνε τη βαρβαρότητά τους σε όλη την κοινωνία.

Οι παρελάσεις καθιερώνουν στρατιωτικά πρότυπα σύμφωνα με τα οποία ο ψηλότερος μαθητής είναι καλύτερος από τον κοντύτερο και έτσι μπαίνει πιο μπροστά. Ο μαθητής με τον μεγαλύτερο βαθμό, ιεραρχείται πιο ψηλά και έχει την ‘’τιμή’’ να κρατήσει το γαλανόλευκο πανί. Πρέπει όλοι να είναι επίσημα και σοβαρά ντυμένοι όπως αρμόζει στην ημέρα και βεβαίως να είναι όλοι όμοιοι. Όμως, το καλύτερο όλων είναι ότι καθώς οι μαθητές περνάνε μπροστά από διάφορους πολιτικούς και παπάδες, πρέπει να γυρνάνε το κεφάλι τους και να τους κοιτάνε, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό.

Είμαστε πολέμιοι κάθε ιεραρχικής λογικής. Κάθε λογικής σύμφωνα με την οποία κάποιος είναι ανώτερος άλλου γιατί γεννήθηκε άντρας, λευκός, ικανότερος στην αποστήθιση ή πιο σωματώδης. Σιχαινόμαστε την επίδειξη στρατιωτικής δύναμης του κάθε έθνους και την επιρροή τους στους μαθητές. Τα μάτια μας δε δημιουργήθηκαν για να κοιτάνε και να δείχνουν σεβασμό σε διευθυντές και στα διάφορα σκουπίδια της κοινωνίας, δημιουργήθηκε όμως το στόμα μας για να τους φτύνουμε. Λέμε όχι στις παρελάσεις και στις εθνικές εορτές. Δεν εκπληρώνουμε τα γούστα του κράτους, των εθνικιστών, των στρατιωτικών και του κάθε αγνού πατριώτη που θέλει να καμαρώσει το παιδί του να σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία και να νιώσει υπερήφανος. Την 25η Μαρτίου δεν στοιχιζόμαστε στη γραμμή της υποταγής, βρισκόμαστε στους δρόμους και στις πλατείες της απειθαρχίας, της συλλογικότητας και της αταξίας!

Δεν υπακούμε στις εντολές τους, απειθαρχούμε στις διαταγές τους.

ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ

Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών
από τους πρόποδες του Υμηττού

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *