Κάτω τα κράτη και οι πατρίδες!

 
Απόσπασμα από πρόσφατη ανακοίνωση της συλλογικότητάς μας που μοιράστηκε στις γειτονιές μας εν όψει του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 4/2 και εξηγεί την στήριξή μας στην αντιεθνικιστική-παμβαλκανική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10/3 και την ενεργή μας συμμετοχή στην διαδήλωση της Αθήνας στις 17/3. 
 
(…)Οι “εθνικές ατζέντες” και οι “εθνικές διαπραγματεύσεις”, οι φιέστες και τα συλλαλητήρια στο όνομα των εθνικών συμφερόντων, διαχρονικά είναι ναρκοθετημένα πεδία για τα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων σε όποια πλευρά των συνόρων κι αν τύχει να κατοικούν.
 (…)Καλούμε τον καθένα και τη καθεμία να πολεμήσουμε καθημερινά, στο πλάι εκατομμυρίων άλλων, σε κάθε άκρη της γης για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εξουσίας, για την καταστροφή κράτους και κεφαλαίου. Να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την υπόθεση της ανθρώπινης χειραφέτησης, τον δρόμο για την κοινωνική επανάσταση.
(…)να βρεθούμε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης αποτρέποντας κάθε φασιστική/εθνικιστική απειλή. Με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, με την οργανωμένη αυτοάμυνα και την περιφρούρηση των αυτοοργανωμένων χώρων και των καταλήψεων, με την συλλογική επαγρύπνηση να δώσουμε σάρκα και οστά στον αιώνιο εχθρό του κράτους, των αφεντικών, του φασισμού: την αγωνιζόμενη κοινωνία που παίρνει την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης στα χέρια της”.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ
 

 

 
 
Στιγμιότυπα από την μαζική παρέμβαση τη Δευτέρα 5/3/’18. Με αφορμή φασιστική συγκέντρωση στο μετρό του Ευαγγελισμού, 100 και πλέον σύντροφοι και συντρόφισσες βρεθήκαμε στους δρόμους του Παγκρατίου ενάντια στην εθνικιστική/φασιστική επιθετικότητα και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες κοινότητες αγώνα. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης προπαγανδίστηκε η διαδήλωση που καλείται στις 17/3 στην Αθήνα από αυτοοργανωμένα στέκια, καταλήψεις, αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες από Αθήνα και Πειραιά. Η παρέμβασή μας ξεκίνησε με πορεία από την πλατεία Μαρτάκη και μέσα από το κέντρο του Παγκρατίου, κατέληξε στο άλσος Παγκρατίου όπου και στήθηκε μικροφωνική και μοιράζονταν κείμενα.
 
 
 
 
 
 

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *