Αντιφασιστική δράση στις γειτονιές μας

Αναδημοσίευση απο athens.indymedia.org

To απόγευμα της Παρασκευής 29/7 έλαβε χώρα στις γειτονίες του Παγκρατίου(Γούβα, πλ.Πλητά, πλ. Βαρνάβα, πλ.Παγκρατίου, Αλσος,Φιλολάου και Υμηττού) μία ευρεία παρέμβαση με αφισοκόλληση, μοίρασμα,σπρέυ και στένσιλ με θέμα την ενημέρωση για τον ερχομό των νεοναζί της χρυσής αυγής στη γειτονιά μας,υπό την αιγίδα του δ.Αθηναίων και του Καμίνη.Τα γραφεία που όπως διατείνονται τα δικαιούνται,βρίσκονται σε κτίριο του δήμου στην όδο Φιλολάου 159 και παραχωρήθηκαν στην δημοτική παράταξη του μιχαλολιάκου κατόπιν συνεννόησης μαζί του.
Γύρω στις 7.30, 60-70 άτομα από τις γύρω γειτονιές ξεκινήσαμε από την  πλ.Πλητά κι ύστερα από ένα μεγάλο δρομολόγιο καταλήξαμε στην πλ. Βαρνάβα μοιράζοντας χιλιάδες κείμενα σε ντόπιους και μετανάστες, κολλώντας εκατοντάδες αφίσες και περνώντας κάτω από το επίμαχο κτίριο φωνάζοντας συνθήματα.
Η αντίδραση του κόσμου ήταν αρχικά έκπληξη κι ανησυχία κάθως ελάχιστοι είναι ενημερωμένοι για το ποιον των φασιστών καθώς και για την πρόθεση τους να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις πολυεθνικές γειτονιές μας.Ύστερα η έκπληξη έγινε αποφασιστικότητα βλέποντας στα τέλη Ιούλη, 70 ανθρώπους να δείχνουν έτοιμοι να εμποδίσουν την εγκατάσταση των γραφείων στην περιοχή.
Η παρέμβαση έληξε στις 9.30 χωρις κανένα παρατράγουδο και δυστυχώς χωρίς καμία ευτυχή συνάντηση
Οι γειτονίες του Παγκρατίου αλλά και των γύρω περιοχών δε βρίσκονται τυχαία στο στόχαστρο του παρακράτους.Εγχειρήματα,συνελεύσεις,μετανάστες πατάνε στέρεα πλεόν στις γειτονίες μας κάνοντας πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη,τον αγώνα και την αντίσταση.Κάτι που ώθησε τους κανίβαλους της ”άριας” φυλής να έρθουν προς τα εδώ ευελπιστώντας η Φιλολάου να γίνει η καινούργια Αχαρνών κι ο αγ.Αρτέμιος ο νέος Πντελεήμονας.
Ένα έχουμε να τους διαμηνύσουμε..για καθάρματα σαν του λόγου τους οι γειτονιές μας είναι εχθρικές και επικίνδυνες.Αυτά τα γραφεία(που προσπαθούν να ανοίξουν μες στη ζούλα του Αυγούστου) δε θα ανοίξουν ποτέ.Κι αν με τη συνδρομή καμίνη και μπάτσων λειτουργήσουν ΕΜΕΙΣ θα φροντίσουμε να είναι η τελευταία τους επίσκεψη στη γειτονιά.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΦΙΛΟΛΑΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

Continue reading Αντιφασιστική δράση στις γειτονιές μας

Related Images: