ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ ”ΚΟΥΤΙ”..

 Το Κουτί ή Container ήταν ένα λυόμενο, το οποίο και τοποθετήθηκε από μια κοινοπραξία τεχνικών εταιριών που είχαν αναλάβει τις αναπλάσεις των εστιών του Πανεπιστημίου εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και βρισκόταν εντός της Πανεπιστημιούπολης Ιλισίων.. Αφού παρέμεινε εγκαταλειμμένο για πάνω από τέσσερα χρόνια, τον Οκτώβρη του 2008 καταλήφθηκε από συντρόφους από Ζωγράφου, όπου και λειτούργησε ως σημείο συνεύρεσης, ανταλλαγής απόψεων και συνδιαμόρφωσης, χωρίς ,ωστόσο,να αποτελεί έναν ανοιχτό κοινωνικό χώρο. Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 δημιουργήθηκε η Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου και άρχισε να πραγματοποιεί τις εβδομαδιαίες συνελεύσεις της στην κατάληψη του Container. Το Container παρέμενε κινηματικός χώρος ζύμωσης και αγώνα για κατοίκους των γύρω περιοχών. Από το 2010 και η συλλογικότητά μας χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο χώρο για να πραγματοποιεί τις εβδομαδιαίες συνελεύσεις της.

Εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης και υπό το γενικότερο, ασφαλώς, πλαίσιο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και της επίσημης πλέον κατάργησης του ασύλου, οι Πανεπιστημιακές αρχές επιλέγουν ,όχι τυχαία εκείνη την ημέρα, να καταστρέψουν ολοκληρωτικά το μεσημέρι της 24ης Αυγούστου την κατάληψη και να εξαφανίσουν και όλα τα αντικείμενα που εμπεριέχονταν σε αυτή(έντυπο υλικό,μικροφωνική,έπιπλα κ.λ.π),ώστε να «συμβάλουν στη μείωση της εγκληματικότητας στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης!» όπως έσπευσε να δηλώσει λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση του container ο ίδιος ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πλέον ότι γι αυτούς η ελεύθερη συνάντηση, η πολιτικοποίηση και η αγωνιστική δραστηριότητα σε καιρούς που επιβάλουν το φόβο και την υποταγή, αποτελούν εύφλεκτες ουσίες….Τα πολιτικά στέκια, οι καταλήψεις, οι μαζικές διαδηλώσεις αλλά και κάθε εστία αντίστασης και αυτοοργάνωσης, βρίσκονται στο στόχαστρο του κατασταλτικού μηχανισμού. Επιδιώκουν να απομονώσουν κάθε κομμάτι του κοινωνικού συνόλου που αντιστέκεται στους σχεδιασμούς του.

Καμία επίθεση δεν θα μένει αναπάντητη. Το ίδιο βράδυ της 24ης Αυγούστου και, ενώ το μεσημέρι είχε προηγηθεί ένας συμβολικός αποκλεισμός της κάτω πύλης της Πανεπιστημιούπολης, καλέστηκε έκτακτη συνέλευση στην τότε κατειλημμένη Πρυτανεία, από όπου αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 26ης Αυγούστου παρέμβαση-πορεία στο Γουδί. Εκεί μοιράστηκαν κείμενα και γράφτηκαν συνθήματα έξω από το σπίτι του πρύτανη Πελεγρίνη (γνωστού και από την αγαστή συνεργασία του με τους μπάτσους, ενάντια στην κατάληψη της Νομικής σχολής κατά την περίοδο απεργίας πείνας των 300 μεταναστών).Το ίδιο δε κείμενο έλαβε δια χειρός και ο ίδιος σε παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ ,3 μέρες μετά. Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε μια μικρή απάντηση σε όσους, φοβούμενοι τη διάχυτη κοινωνική οργή, θέλουν να φιμώσουν κάθε κραυγή ελευθερίας και να γκρεμίσουν κάθε εστία αντίστασης και αγώνα. Θα μας βρουν απέναντί τους.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ

10,100,1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΑΓΝΩΜΕΝΗΣ ΠΛΗΞΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ…