ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ.

 

IMAG0606

 


Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε μικροφωνική-συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών στην πλατεία Αγίου Λαζάρου στον Βύρωνα. Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς παρεμβάσεων εντός και εκτός σχολικών τειχών εν μέσω της απεργίας των εκπαιδευτικών που στο σύνολό τους αποσκοπούν αφενός στην ενίσχυση της αποφασιστικότητας των απεργών και αφετέρου στην συνάντηση των επιμέρους κοινωνικών δυναμικών που κινητοποιούνται στην κατεύθυνση της συνολικής όξυνσης του κοινωνικού-ταξικού πολέμου. Με βάση τα παραπάνω, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την συγκέντρωση αυτή, επηρεασμένη ως προς το χαρακτήρα της από τη δολοφονία του Π.Φύσσα από τον φασίστα Ρουπακιά και το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου.

Στην συγκυρία που διανύουμε, θεωρούμε σημαντικό επίδικο των αγωνιζόμενων το βάθεμα και το πλάτεμα των αγώνων που διεξάγονται σε πολλαπλά επίπεδα: σε διάρκεια και ένταση, σε περιεχόμενα και προοπτικές. Αγώνες που θα αναμετριούνται καθημερινά με τον διάχυτο φόβο, την σιωπή και την βουβαμάρα των “από κάτω”, με το σύνολο της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης που επιβάλλεται με το μαστίγιο σε κάθε κοινωνικό μέτωπο, με κάθε δεκανίκι του συστήματος που βάζει πλάτη στις επιταγές κράτους και κεφαλαίου.
Ήδη, μια ώρα πριν την έναρξη της συγκέντρωσης, στην ευρύτερη περιοχή έκαναν την εμφάνισή τους 10 περίπου μηχανές ΔΕΛΤΑ προσπαθώντας να εκφοβίσουν. Εξαρχής, δηλώσαμε με σαφήνεια στους απεσταλμένους της ΓΑΔΑ (έναν αξιωματικό, 3 ειδικούς φρουρούς  και 3 ασφαλίτες) ότι η παρουσία τους είναι προκλητική και ότι δεν θα γίνει ανεκτή ούτε από εμάς αλλά ούτε και από τους περίοικους. Για την επόμενη ώρα, οι ένστολοι δολοφόνοι της ΔΕΛΤΑ τραβήχτηκαν στα γύρω στενά ενώ δεν έγινε κανένας έλεγχος σε περαστικό. Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη μέρα, την Παρασκευή 20/9, στις γειτονιές του Παγκρατίου πραγματοποιήθηκε δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της δημοτικής παράταξης των χρυσαυγιτών. Η κίνηση αυτή εξέθεσε πολλαπλά όχι μόνο το “άτρωτο” των θρασύδειλων φασιστών αλλά και την δήθεν παντοκρατορία της κρατικής πυγμής. Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι όπως την Παρασκευή έτσι και το Σάββατο στήθηκε ένα σκηνικό αστυνομοκρατίας που φιλοδοξούσε να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους καθώς και να τους στιγματίσει στα μάτια της τοπικής κοινωνίας προωθώντας περαιτέρω την βλακώδης ρητορική περί “άκρων”. Ανώφελο…

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή δεκάδων συντρόφων και αλληλέγγυων και με την φωνή του Παύλου Φύσσα (Killah P) να μας συντροφεύει καθ ’όλη την διάρκεια της. Ακολούθησε προβολή μερικών αντιφασιστικών βίντεο καθώς και ενός 40λεπτου βίντεο για τις πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις στον Καναδά με αφορμή την αύξηση των διδάκτρων και την πολυμορφία του κινήματος που γεννήθηκε. Στο τέλος, οι συγκεντρωμένοι διεμβόλισαν για λίγο την βαβούρα των γύρω μαγαζιών φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

IMAG0603

Related Images: