ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η εξελισσόμενη -ακόμα κι αυτή τη στιγμή- κατασταλτική, εκδικητική κι εκφοβιστική επιχείρηση ολόκληρου του εξουσιαστικού θεσμού
(μπάτσοι, δικαστές-εισαγγελείς, δημοσιογράφοι, πολιτικό προσωπικό) εναντίον συντρόφων κι αγωνιστών επιβεβαιώνει με τον πιο κυνικό τρόπο την προσπάθεια της κυριαρχίας να επιβάλλει -με κάθε μέσο- ένα καθεστώς φόβου και σιωπής, υποταγής και φίμωσης εναντία στο κοινωνικό σύνολο αλλά και σε οποιονδήποτε  με τη στάση ή τις πράξεις του στέκεται απέναντι στο σύγχρονο δημοκρατικό ολοκληρωτισμό κι αγωνίζεται για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση. 
Η στοχοποίηση συντρόφων, οι εισβολές κι οι έρευνες στα σπίτια, οι καταστροφές και το κλίμα τρομοκρατίας που άφησαν πίσω τους τα σκυλιά του καθεστώτος οφείλουν να βρουν μπροστά τους την αποφασιστικότητα, την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα όλων μας. Να μην αφήσουμε κανέναν/καμία έρμαιο στα χέρια τους. Η επίθεση από την πλευρά του κράτους και των αφεντικών έχει ξεκινήσει προ πολλού, σε διαφορετικά επίπεδα και διαβαθμίσεις, κι υποδηλώνει ξεκάθαρα ότι θέλει να ξεμπερδέψει μαζί μας. Αυτή η επίθεση, που στοχοποιεί κάποιους αλλά αφορά όλους πρέπει να ανακοπεί από τη συλλογική κι αδιάλλακτη στάση των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Κι έτσι θα γίνει.
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΜΠΑΤΣΟΙ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Ανακοίνωση του Α.Π.

Για τη στοχοποίησή μου από την Ασφάλεια και την απόπειρα διασυρμού μου στη γειτονιά

Το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιανουαρίου, επιστρέφοντας στο σπίτι μου στη γειτονιά του Ζωγράφου, βρίσκω μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας 8 αστυνομικούς της Ασφάλειας. Το ότι με περίμεναν, γνωρίζοντας το παρουσιαστικό και το μέσο μεταφοράς μου, ήταν κάτι παραπάνω από προφανές καθώς τα βλέμματα όλων τους στράφηκαν κατευθείαν πάνω μου και 2 από αυτούς κινήθηκαν κατευθείαν προς το μέρος μου. Μετά την άρνησή μου να τους απαντήσω ποιος είμαι αν δεν μου γνωστοποιήσουν την ταυτότητά τους και τον λόγο που με ρωτάνε, ένας από αυτούς μου απευθύνθηκε με το ονοματεπώνυμό μου, δηλώνοντας ότι είναι από την Ασφάλεια και ότι θέλουν να μου κάνουν μερικές ερωτήσεις. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, για κάτι παραπάνω από μία ώρα, επιχείρησαν, κρατώντας με παρά την θέλησή μου στην είσοδο της πολυκατοικίας, να με εκφοβίσουν και να με διασύρουν στη γειτονιά – αποτυγχάνοντας και στα δύο.

Από την αρχή αρνήθηκα να συνεργαστώ μαζί τους αν δεν μου επιδείκνυαν κάποιο ένταλμα που να αφορά εμένα ή την οικία μου. Άρχισαν να ρωτάνε εμφατικά αν έχω κάτι παράνομο πάνω μου ή στο σπίτι μου, απειλώντας με εμμέσως και ευθέως ότι έχουν σκοπό να εισβάλλουν και να ψάξουν οι ίδιοι. Μου ανακοίνωσαν επίσης ότι σε λίγο επρόκειτο να έρθει εισαγγελέας. Έπειτα, και παρά τη συνεχή μου άρνηση να τους απαντήσω, συνέχισαν να με ρωτούν επίμονα για το σπίτι μου, για τους κοινόχρηστους χώρους και για τις αποθήκες της πολυκατοικίας. Σε κάθε διαμαρτυρία μου για τον παράνομο και τρομοκρατικό χαρακτήρα του «έργου» τους, απαντούσαν με υπονοούμενα για την πολιτική μου δράση (δηλαδή τη δημόσια κινηματική παρουσία μου στη γειτονιά), δηλώνοντας ότι «με ξέρουν» και ότι δεν θα έπρεπε να διαμαρτύρομαι γιατί «ούτε χειροπέδες μου έχουν βάλει, ούτε με έχουν πάρει κάτω».

Λίγο αργότερα κατέφθασε η εισαγγελέας. Δίχως να μου απευθύνει καν το λόγο, συνόδεψε τους ασφαλίτες στην παραβίαση και έρευνα δύο ιδιόκτητων αποθηκών στην πρόσοψη της οικοδομής που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς λόγους από κατοίκους της πολυκατοικίας. Βλέποντας ότι ερευνούν χώρους με τους οποίους δεν σχετίζομαι με κανέναν τρόπο, άρχισα να διαμαρτύρομαι ακόμα πιο έντονα. Η συνεχής μου επικοινωνία με ανθρώπους της πολυκατοικίας και των γύρω σπιτιών είχε ήδη αρχίσει να τους καθιστά ανεπιθύμητους στη γειτονιά, καθώς αρκετοί και αρκετές δήλωναν ανοιχτά την ενόχλησή τους από την παρουσία τους και την υποστήριξή τους προς εμένα. Εν τέλει, παρότι επιχείρησαν να με βάλουν μέσα στην πολυκατοικία γιατί «είχαμε γίνει θέαμα» (sic), αποχώρησαν λέγοντάς μου «να προσέχω» και «να μην κάνω πως δεν καταλαβαίνω», ολοκληρώνοντας έτσι το σερί υπονοούμενων και απειλών.

Την επόμενη μέρα διάβασα στις εφημερίδες ότι η έρευνα αυτή, όπως και οι εισβολές σε σπίτια αναρχικών και αντιεξουσιαστών, εντάσσεται στα πλαίσια της επιχείρησης εντοπισμού του «συγγενικού και ιδεολογικού περιβάλλοντος» του Χριστόδουλου Ξηρού… Απ’ ότι φαίνεται η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες θεωρείται «επαρκές στοιχείο» για τη ένταξη των αγωνιζόμενων σ’ αυτό το «περιβάλλον» και τη στοχοποίησή τους από τις αρχές.

Οι αστυνομικές μεθοδεύσεις εναντίον των αγωνιζόμενων δεν είναι απλώς φρονηματικές διώξεις ή ατομικές στοχοποιήσεις. Πολύ περισσότερο, στοχεύουν και επιτίθενται στις συλλογικές σχέσεις που παράγονται από τις κοινότητες αλληλεγγύης και αγώνα των εκμεταλλευόμενων – κοινότητες των οποίων έχω αποτελέσει (και θα συνεχίσω να αποτελώ) μέρος τόσο στη γειτονιά του Ζωγράφου όσο και αλλού. Αυτές τις σχέσεις καλούμαστε να υπερασπιστούμε, αυτές τις σχέσεις οφείλουμε να διευρύνουμε.

Α.Π.

29.01.2014

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Συνέλευσης Ζωγράφου

Για την παρενόχληση συντρόφου από αστυνομικούς της Ασφάλειας

 

Το μεσημέρι της Τρίτης 21-01-2014, ο σύντροφος Α.Π. δέχεται παρενόχληση από αστυνομικούς της Ασφάλειας, που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του. Του απευθύνονται εξαρχής με το όνομα του, τον κρατάν εκεί επί μιάμιση ώρα και παρά τις διαμαρτυρίες του δεν του δίνουν καμία εξήγηση γιατί, προσπαθώντας παράλληλα να τον εκφοβίσουν με έμμεσες απειλές του στυλ « Πρόσεχε» ή ρωτώντας τον επίμονα άμα κρύβει κάτι παράνομο σπίτι του. Τελικά, μετά από άκαρπες έρευνες σε άσχετους με αυτόν χώρους της πολυκατοικίας και αφού η γειτονιά έχει αρχίσει να ενοχλείται με την παρουσία τους, αποχωρούν.

O σύντροφος Α.Π. είναι μέλος της Αυτόνομης Συνέλευσης Ζωγράφου, με συνεχή και δημόσια πολιτική δραστηριότητα, τόσο στη γειτονιά όσο και στα πλαίσια άλλων συλλογικοτήτων. Αυτός είναι και ο λόγος για τη στοχοποίησή του από τους μηχανισμούς καταστολής, που αποσκοπεί, μέσα από τη δημιουργία κλίματος φόβου, να αποδυναμώσει τους δεσμούς αλληλεγγύης μέσα στο κίνημα και στην κοινωνία. Η προσπάθεια εκφοβισμού του είναι προσπάθεια εκφοβισμού ολόκληρης της συνέλευσης. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού, ένα χρόνο πριν, την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, ένα άλλο μέλος της συνέλευσης, ο Α.Β., προσάγεται – απαγάγεται κάτω από το σπίτι του και κρατείται για 5 ώρες περίπου στη Γ.Α.Δ.Α. , χωρίς και πάλι να του δοθούν εξηγήσεις.

Η παρενόχληση που υπέστη ο σύντροφος, είναι μία συνήθης τακτική των μηχανισμών καταστολής, προκειμένου να δημιουργούν δήθεν «προηγούμενα με τις αρχές» και «συνήθεις υπόπτους». Ειδικά το τελευταίο διάστημα, που άλλη μία αντιτρομοκρατική εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη, το κράτος βρίσκει άλλοθι για να στήσει το δικό του σκηνικό τρομοκράτησης, με διαφημιζόμενες από τα Μ.Μ.Ε. εφόδους και έρευνες σε σπίτια αγωνιζόμενων ανθρώπων. Που, αν και δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα σχετικά με τους «τρομοκράτες» που δήθεν αναζητούν, προσπαθούν ωστόσο απο τη μία να διαχύσουν στους αντιστεκόμενους το φόβο και από την άλλη να ενισχύσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, υποδεικνύοντάς της ποιός είναι «ο εσωτερικός εχθρός».

Απέναντι σε όλα αυτά, η απάντησή μας είναι μία: Δεν τρομοκρατούμαστε, ούτε και θα αφήσουμε κανέναν και καμία μόνους στα χέρια του κράτους.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου

Ανακοίνωση της Συνέλευσης κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου

Από τις 21 Γενάρη ξεκινάει ένα ντόμινο κατασταλτικών επιχειρήσεων-εισβολών σε σπίτια αναρχικών/αντιεξουσιαστών και αγωνιζόμενων ανθρώπων από την αστυνομία σε αγαστή συνεργασία με τους εισαγγελείς. Αυτό συντελείται με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες μέσω ανύπαρκτων αριθμών τηλεφώνων -όπως αποδείχτηκε από την έρευνα των δικηγόρων- και με πρόφαση τον εντοπισμό ενοχοποιητικών στοιχείων τα οποία συνδέονται με την απόδραση του Χ. Ξηρού.

Στις 27/1 και ώρα 10.30 το πρωί μία τέτοια έφοδος πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Αλέξανδρου Κ., συναγωνιστή ο οποίος συμμετέχει στη συνέλευσή μας, θέλοντας να πλήξουν την αξιοπρέπειά του και να τον τρομοκρατήσουν με σκοπό την στοχοποίηση και την αδρανοποίηση από τους κοινωνικούς αγώνες. Την εισβολή ακολούθησε η προσαγωγή στη ΓΑΔΑ και η εξαναγκαστική λήψη DNΑ πράγμα το οποίο είναι παράνομο ακόμα και για το δικό τους νομικό καθεστώς.

Μας έχουν κηρύξει πόλεμο σε όλα τα επίπεδα. Από τη μία πλευρά η εξαθλίωση, η φτώχεια, η ανεργία, η περαιτέρω υποτίμηση των εργασιακών συνθηκών, η συρρίκνωση των κοινωνικών αγαθών, το ξεπούλημα των δημόσιων πόρων που ανήκουν σε όλους μας, η απάνθρωπη μεταχείριση και οι δολοφονίες ανθρώπων που διαχωρίζονται με βάση τη φυλή και τη θρησκεία τους. Από την άλλη πλευρά η εντεινόμενη καταστολή, απόπειρα άρνησης της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας σκέψης, δράσης και επιλογής. Στο όνομα του ”πολέμου κατά της τρομοκρατίας” και της τήρησης του ”νόμου και της τάξης” στοχεύουν όλους όσους αρνούνται να δεχτούν αυτή την άθλια πραγματικότητα ως κανονικότητα και επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης, της ανατροπής, του αγώνα.

Η επίτευξη των στόχων τους προϋποθέτει την πολυεπίπεδη διάχυση του φόβου μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις που στραγγαλίζουν τη ζωή μας και επιβάλλονται  με τη συνεχή παρουσία πάνοπλων μπάτσων στο κέντρο της Αθήνας και στις γειτονιές μας.

Στον πόλεμο αυτό αντιπαραθέτουμε τις δικές μας συλλογικές αντιστάσεις και αγώνες που με όπλο την αλληλεγγύη θα είναι ικανοί να εμποδίσουν τη βαρβαρότητα, να ανατρέψουν αυτό το απάνθρωπο σύστημα και να δημιουργήσουν μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, αξιοπρέπειας.

 

Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου

Ανακοίνωση της Terra Incognita

Σχετικά με τι νέες τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες.

 

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιείται μια νέα κατασταλτική μεθόδευση από την ασφάλεια και την αντιτρομοκρατική σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με δεκάδες εφόδους σε σπίτια και συλλήψεις ατόμων ανάμεσα τους και συντρόφων μας.

Θεαματικές εισβολές που έχουν πολλαπλούς αποδέκτες:

  • Μια κοινωνία που ήταν και πρέπει να μείνει θεατής μπροστά στην επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου.
  • Ένα ανταγωνιστικό κίνημα που πρέπει να αναστείλει τις αντιστάσεις του στο νέο ολοκληρωτισμό.
  • Κάθε εγχείρημα και πρωτοβουλία που πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά προς αποφυγή συλλογικοποίησης των αντιστάσεων.

Τόσο σύντροφοι (μέλη και μη) της κατάληψης  όσο και η ίδια η δομή έχουμε αποτελέσει και παλαιότερα στόχο των διωκτικών μηχανισμών με παρακολουθήσεις, υποκλοπές, ενέδρες και συλλήψεις. Γι’ αυτό εξαρχής προειδοποιούμε πως οποιαδήποτε απειλητική προσέγγιση σε κάποιον από εμάς ή τους συντρόφους μας, θα μας βρεί στους δρόμους πιο δυνατούς, πιο αποφασισμένους.

Γιατί πάντα στα δύσκολα ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο και όλοι μαζί απέναντί σας.

Ούτε βήμα πίσω απέναντι στην κρατική τρομοκρατία.

27-01-2014

Κατάληψη Terra Incognita

Θεσσαλονίκη

Με αφορμή της εισβολή στο σπίτι συντρόφων…σκέψεις για το καθεστώς έκτακτης ανάγκης
από Χριστόφορο Κ.-Κατερίνα Ρ

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513865

Κείμενο του Χ.Π.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1514013

Κείμενο του Γιώργου Καλαϊτζίδη

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1512967

Καταγγελία του Λεωνίδα Π.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513289

Κείμενο του Λάμπρου Γούλα

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513141

Κείμενο του Γιώργου Μ.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513404

Κείμενο του Παναγιώτη Βαρθάλη

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1513784

Κείμενο του Αλ. Κ.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1515228

Related Images: