Για την αστυνομική τρομοκρατία σε σχολεία της Καισαριανής

Αναδημοσίευση από:  https://athens.indymedia.org/post/1531582/

 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, μαθητές και μαθήτριες που οργάνωναν την κατάληψη των σχολείων δέχτηκαν τρομοκρατική επίθεση από μπάτσους που τους απείλησαν με όπλα ενώ υπήρξαν και 3 πυροβολισμοί προς το μέρος τους…

Τα γεγονότα συνέβησαν στο ΕΠΑΛ Καισαριανής τα ξημερώματα της Δευτέρας και μόλις σήμερα το πρωί καταλήφθηκαν όλα τα λύκεια της πόλης (1ο – 2ο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ).Εξω από το ΕΠΑΛ υπήρχαν δεκάδες αλληλέγγυοι από τη γειτονιά που ενημερώθηκαν για τα γεγονότα μόλις το προηγούμενο απόγευμα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πέρα από την τρομοκρατία της αστυνομίας, είχαν και έχουν να αντιμετωπίσουν και την καχυποψία καθηγητών και γονιών. Οι μαθητές προχώρησαν σε μεταξύ τους ενημέρωσαν και επικύρωσαν μαζικά την κατάληψη.

Παρακάτω, το κείμενο που είχαν χειρόγραφα αναρτήσει έξω από τα σχολεία

 

Είμαστε μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καισαριανής και αποφασίσαμε να κάνουμε κατάληψη στα σχολεία μας ως αντίδραση: 1) στις φασιστικές συμπεριφορές κάποιων καθηγητών μας, 2)στις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, 3) στην υπερβολική αυστηρότητα για την πρωινή προσέλευση στις τάξεις, 4) στα κάγκελα που τα τελευταία χρόνια μας διαχωρίζουν σαν φυλακισμένους, 5) στα λύκεια που ακόμη στοιβαζόμαστε ενώ δεν χτίζονται αξιοπρέπεις χώρους διδασκαλίας, 6)στις πληρωμές βιβλίων από τις τσέπες μας.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 22/9, λοιπόν, ήρθαμε να κλείσουμε τα σχολεία μας.Εκείνη τη στιγμή κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις (3 περιπολικά) από το Α.Τ.Καισαριανής με σκοπό να μας καταστείλλουν. Χωρίς να δεχτούν απειλές ή επίθεση, ο ένας από αυτούς πυροβόλησε 3 φορές προς το μέρος των συμμαθητών μας, που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Οι υπόλοιποι εισέβαλλαν στο προαύλιο του ΕΠΑΛ και σημαδεύοντας τα κεφάλια των υπόλοιπων από εμάς, εξαπέλυαν βρισιές και απειλές. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, μεταφερθήκαμε δεμένοι με χειροπέδες στο Α.Τ.Καισαριανής. Δίχως να μας αναλύουν τα αίτια κράτησης, έλαβαν τα προσωπικά μας στοιχεία και μας άφησαν στα κρατητήρια του τμήματος μέχρι τις πρωινές ώρες.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

2014-09-23 08.35.56