Για την ακύρωση της ομιλίας του Βελόπουλου στον Υμηττό

Την Πέμπτη 28/3 στις 18:00, στο παλαιό δημαρχείο Υμηττού είχε προγραμματιστεί προεκλογική εκδήλωση του κόμματος της “Ελληνικής Λύσης” με ομιλητή τον αρχηγό της Κυριάκο Βελόπουλο. Σημείωνεται ότι μέσα σε διάστημα 4 μηνών η αίθουσα αυτή έχει παραχωρηθεί, με ευθύνη του δημάρχου Δάφνης-Υμηττού Μ. Σταυριανουδάκη, 3 φορές για εκδήλωσεις εθνικιστικών και ακροδεξιών μορφωμάτων. Και στις 3 περιπτώσεις βρήκαν τον αγωνιζόμενο κόσμο απέναντί τους ακυρώνοντας και σαμποτάροντας αυτές τις εκδηλώσεις.

Η “Ελληνική Λύση” είναι ένα ακροδεξιό κόμμα με ανοιχτά εθνικιστικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές θέσεις που δηλώνει πίστη στις ειδικές δυνάμεις και την αστυνομία. Ο Βελόπουλος είναι μια καρικατούρα πολιτικού, πρώην στέλεχος/βουλευτής του ΛΑΟΣ, τηλεπωλητής στα πρότυπα του Γεωργιάδη και γενικά άλλος ένας λαοπλάνος καραγκιόζης που λόγω του πανηγυριού που λέγεται εκλογές και του θάρρους που πήρε όλος ο πατριωτικός οχετός με το Μακεδονικό βγήκε παγανιά να μαζέψει ψήφους και να διαδώσει τις ξενοφοβικές και σκοταδιστικές ιδέες του.

Μαθαίνοντας για την μάζωξη τους, η δική μας απάντηση, αναρχικών & αντιφασιστών/αντιφασιστριών από εγχειρήματα των νότιων & ανατολικών καθώς και άλλων συντροφισσών/συντρόφων ήταν άμεση, αποφασίζοντας να προβούμε σε κατάληψη του δημαρχείου και της αίθουσας κάποιες ώρες πριν ώστε να αποτρέψουμε την διεξαγωγή της εκδήλωσης. Οι Βελόπουλοι έχοντας πάρει το μάθημα τους σε Αγία Παρασκευή και Νίκαια όπου οι εκεί αντιφασίστες/στριες απέτρεψαν τις ομιλίες τους, είχαν πιάσει την αίθουσα από το πρωί ενώ είχαν καλέσει και την αστυνομία για προστασία. Έτσι στις 3 η ώρα, βρήκαμε κλεισμένα μέσα στην αίθουσα λίγα στελέχη και μερικούς μπράβους ενώ με την εμφανισή μας διμοιρίες ΜΑΤ κατεύθασαν ώστε να τους προστατεύσουν.

Παρά την εξέλιξη αυτή (οι φασίστες κλειδωμένοι μέσα με διμοιρία μπλε να τους φυλάει και την πράσινη να καραδοκεί) εμείναμε στην απόφασή μας να ακυρώσουμε την εκδήλωση τους σε δημοτικό χώρο και δημόσια να πραγματοποιηθεί μόνο η αντιφασιστική/αντιεθνικιστική συγκέντρωση από τον κόσμο του αγώνα. Έτσι προβήκαμε σε κατάληψη του κεντρικού χώρου του δημαρχείου (όπου το μάθημα του παιδικού σταθμού εκεί συνεχίστηκε απρόσκοπτα), βάλαμε μικροφωνική, ανοίξαμε πανό, μοιράσαμε κείμενα στους περαστικούς και τους εργαζόμενους του δήμου και πετάξαμε τρικάκια.

Οι μπάτσοι είχαν εντολές να προστατέψουν την εκδήλωση και να βάλουν τον κόσμο από την πλαινή πόρτα της αίθουσας όπως και έγινε τηρώντας την ομόφωνη απόφαση του δήμου να δωθεί ο χώρος. Η παρουσία μας στον χώρο της εκδήλωσης έγινε πιο πιεστική ενώ αριθμητικά είχαμε φτάσει τα 90-100 άτομα δηλώνοντας ότι δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν οι φασίστες, αναγκάζοντας τον δήμαρχο να πάρει πίσω την άδεια διεξαγωγής της εκδήλωσης. Παρόλαυτα ο Βελόπουλος, τα αρχιστελέχη, οι μπράβοι, 20 γραφικά χουντογερόντια και μερικοί ΜΑΤατζήδες(!) κάτσαν για 15 λεπτά σε μια αίθουσα χωρίς φως και μικροφωνική για να βγάλουν τα απαραίτητα βίντεο, φωτογραφίες και να φωνάξουν “τι είμαστε; ΕΛΛΗΝΕΣ!” ενώ η διμοιρία έξω από τον χώρο προκαλούσε συνεχώς τους/τις αντιφασίστες/αντιφασίστριες. Τελικά το σόου έληξε βεβιασμένα στις 18 παρά 5 πριν την επίσημη έναρξη του, με τους παρευρισκομένους να φυγαδεύονται από την πίσω πλευρά του δημαρχείου με την συνοδεία των μπάτσων και αντιφασιστικών συνθημάτων και γιουχαρισμάτων.

Στην συνέχεια και αφού διασφαλίσαμε ότι η αίθουσα κλειδώθηκε και η εκδήλωση ακυρώθηκε επιστρέψαμε στο κατειλημμένο δημαρχείο και αποφασίσαμε να κινηθούμε σε μορφή διαδήλωσης στη γειτονιά του Υμηττού κάνοντας σαφές πως στις γειτονιές μας δεν θα δώσουμε σπιθαμή δημόσιου χώρου και λόγου σε φασίστες, εθνικιστές, ρατσιστές.

Οι γειτονιές μας είναι και θα παραμείνουν αντιφασιστικές

Ούτε στον Υμηττό ούτε και πουθενά – τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ

από τα νότια και ανατολικά

Υ.Γ. Εδώ και χρόνια, ζούμε, κατοικούμε και αγωνιζόμαστε σ’αυτές τις περιοχές και όλοι και όλες γνωρίζουν τα πρόσωπά μας. Απλώς δεν είμαστε τηλεμαϊντανοί σαν το Βελόπουλο ούτε κομματικές προσωπικότητες που ζητάν ψήφους για να βγαίνουμε φωτό. Έχουμε κρατήσει και εμείς ενθύμια από τους μπράβους του Βελόπουλου που θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε για την δική μας αυτοάμυνα και όχι για την δική τους προβολή. Θα παραμείνουμε άσημοι, παρόλα αυτά προσηλωμένοι/ες στο στόχο μας.


Κείμενο από τη παρέμβαση στο παλιό δημαρχείο Υμηττού

ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΜΜΕ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ


Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο παλαιό δημαρχείο Υμηττού επιχειρείται να πραγματοποιηθεί ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου και παρουσίαση των θέσεων του κόμματος του, που λέγεται “Ελληνική Λύση”. Πρόκειται για άλλο για ένα ακόμη ακροδεξιό εγχείρημα με ρατσιστική και εθνικιστική ρητορική που διεκδικεί χώρο μέσα στον εθνικοπατριωτικο συρφετό και επιχειρεί να ξεπλύνει πολιτικά τη “ζωηρή” διαδρομή του Βελόπουλου -απο την κυβέρνηση Παπαδήμου στα κυκλώματα τοκογλυφίας και από εκεί στα παρανοϊκά και βδελυρά μονοπάτια του κιτρινισμου.

Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν επιχειρηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν από την “Ελληνική Λύση” στην Αγία Παρασκευή και στη Νίκαια, έχουν βρει όμως αναχώματα από τους ντόπιους αγωνιζόμενους ανθρώπους και έχουν ακυρωθεί χάρη σε αντιφασιστικές παρεμβάσεις. Βέβαια, και το παλαιό δημαρχείο Υμηττού παραχωρείται χωρίς καμία αιδώ από τη δημοτική αρχή Δάφνης-Υμηττού, προφανώς αποκαλύπτοντας και τις δικές της εθνικοπατριωτικες ανησυχίες, σε διάφορα εθνικιστικά μορφώματα. Από τους “ψεκασμενους” των συλλαλητηρίων μέχρι τον Αρτέμη Σώρρα, ο δήμαρχος Σταυριανουδάκης επιχειρεί να θρέψει τις εθνικιστικές παραφυάδες στη γειτονιά. Ακολουθεί και τις πρωτοβουλίες του δημάρχου Αργυρούπολης-Ελληνικού, Κωνσταντάτου, που στα πλαίσια “τόνωσης του εθνικού φρονήματος των πολιτών” είχε καλέσει παραστρατιωτικές ομάδες εφέδρων και λοιπών φασιστοειδών να παρελάσουν στους δρόμους της Αργυρούπολης στις 28/10/2018. Όμως και εμείς, όσοι και όσες κατοικούμε και δρούμε σ’ αυτές τις γειτονιές, είμαστε εξίσου ευαίσθητοι και αποφασιστικοί απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα δημάρχων, τοπικών παραγόντων, ΜΜΕ, φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων να σπείρουν το δηλητήριό τους και να πατήσουν πόδι στους δρόμους που κινούμαστε και αναπνέουμε.

Κάθε μεμονωμένη ή οργανωμένη απόπειρα να συσπειρωθεί ο εθνικιστικός όχλος στις γειτονιές μας και παντού, ώστε να νομιμοποιήσει τα ρατσιστικά και μιλιταριστικά του ιδεώδη θα μας βρίσκει οργανωμένα απέναντί του. Κάθε εθνικιστική πρόκληση θα απαντιέται συλλογικά και μαχητικά στους δρόμους.

Κανένα έθνος δε μας ενώνει με όσους καθημερινά μας καταδικάζουν στην φτώχεια και την ανασφάλεια της επιβίωσης. Δεν έχουμε τίποτα κοινό να υπερασπιστούμε με τα ντόπια αφεντικά και τις αριστερές κυβερνήσεις τους:καμία δημοκρατική ομαλότητα, καμία κοινωνική ειρήνη, καμιά εθνική υπερηφάνια. Ο καθημερινός μας πόλεμος είναι κοινωνικός, ταξικός και αντικρατικός. Στο ίδιο οδόφραγμα με όσους αγωνίζονται σε κάθε χώρο εργασίας, σχολείο και σχολή, πλατεία και γειτονιά.Χτίζοντας κοινότητες αγώνα με όπλα μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση. Παίρνοντας τις ζωές και τους αγώνες στα χέρια μας. Για την κοινωνία της ισότητας, της ελευθερίας, της αυτοδιεύθυνσης.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

αναρχικοί-αναρχικές, αντιφασίστες-αντιφασίστριες

Related Images: