Κείμενο αλληλεγγύης.

Κυνηγάνε χίμαιρες, Θα εισπράξουν εφιάλτες

Το σχέδιο είναι καλά οργανωμένο και αποκαλύπτει τον τρόμο τους. Αδύναμοι να διαχειριστούν την κατάρρευση του συστήματος που εκπροσωπούν, επιδιώκουν να ξεπεράσουν το σκόπελο της κρίσης «αναίμακτα», ρίχνοντας το βάρος της γενικευμένης φτώχιας και της υποτίμησης στους «από κάτω» αυτής της κοινωνίας.  Σαρώνοντας μισθούς και κάθε έννοια κοινωνικής πρόνοιας βαφτίζοντάς την «προνόμιο», έστρεψαν τον έναν έναντι του άλλου επιβραβεύοντας τον κανιβαλισμό και τη λογική «πατάω επί πτωμάτων», διαλύοντας κι άλλο τον κοινωνικό ιστό και τις σχέσεις αλληλεγγύης που έχουν απομείνει. Παράλληλα, διέδωσαν τον φόβο και νομιμοποίησαν την κατασταλτική βαρβαρότητα πολεμώντας όσους επιμένουν ν’ αντιστέκονται. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχτισαν για να διαχειριστούν την πολύπλευρη κρίση τους, έρχεται να ολοκληρώσει την αποστολή του: την επιβολή της κρατικής τρομοκρατίας μέσα από το δόγμα της μηδενικής ανοχής, το ξερίζωμα των κοινωνικών αντιστάσεων και την διάλυση των δομών που χτίζουν οι αγωνιζόμενοι στην κατεύθυνση του αγώνα και της ανατροπής. Είναι σαφές ότι δεν μας θέλουν απλά φτωχούς, υπάκουους και αναλώσιμους αλλά και φοβισμένους, αδύναμους και χωρίς προοπτική.

 

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι κατασταλτικές και παρακρατικές επιθέσεις στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους ανά την Ελλάδα (Κατάληψη Δέλτα/Θεσσαλονίκη, Κατάληψη Μαραγκοπούλειο/Πάτρα, Κατάληψη Apertus/Αγρίνιο, Ανοικτός Κοινωνικός Χώρος Xanadu/ Ξάνθη κ.α). Αλλά και η αστυνομική εισβολή στη κατάληψη Βίλλα Αμαλίας στις 20/12. Η κατάληψη Βίλα Αμαλίας εδώ και 23 χρόνια λειτουργεί ως στεγαστική κολεκτίβα και στεγάζει μια σειρά κινηματικών υποδομών (τυπογραφική κολεκτίβα, συναυλιάδικο, θεατρική ομάδα, βιβλιοθήκη) και δραστηριοτήτων (συνελεύσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες κ.α). Η Βίλλα Αμαλίας αποτελεί μια κατάληψη με σημαντική ιστορική/πολιτική παρακαταθήκη στα πλαίσια του ευρύτερου αναρχικού/ανταγωνιστικού κινήματος καθώς και οχυρό αντίστασης στην επέλαση του κοινωνικού εκφασισμού στις πολυεθνικές γειτονιές του κέντρου των Αθηνών.      Ταυτόχρονα, στις 28/12 η αστυνομία με πρόσχημα την «πάταξη του παραεμπορίου» εισβάλλει στο κτίριο της ΑΣΟΟΕ. Συλλαμβάνει 17 μετανάστες-μικροπωλητές και εισβάλει στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ που λειτουργεί ως αυτοοργανωμένο κέντρο αγώνα μέσα στην σχολή. Επιπλέον, οι μπάτσοι κατάσχουν τις υποδομές του 98FM που στεγάζονται στον χώρο. Ο 98FM (Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 98fm-93.8fm), αποτελεί άλλη μια κινηματική υποδομή που λειτουργεί ως μέσο αντιπληροφόρησης και επικοινωνίας για την διάδοση του ανατρεπτικού λόγου.

 

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Βίλλας Αμαλίας και η αντίστοιχη αστυνομική εισβολή στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ αποτελούν μέρος της κυβερνητικής διακήρυξης για «ανακατάληψη των πόλεων» από τις ένστολες δυνάμεις της Τάξης και του Φόβου, από τις χρυσαυγίτικες συμμορίες και τα ρατσιστικά τάγματα εφόδου, από το κατασκευαστικό και το real estate κεφάλαιο. Τα χυδαία ανακοινωθέντα της δυαρχίας Σαμαρά-Δένδια περί «πάταξης των εστιών ανομίας» περιγράφουν την κατασταλτική και βίαιη αντιμετώπιση οποιουδήποτε αμφισβήτει την στρατηγική αποστείρωσης και κοινωνικής ερήμωσης στο μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας και την αναδιάρθρωσή του με βάση τους σιδηρούς νόμους της Τάξης και του Νόμου, του  Κέρδους και της Αγοράς. Μια στρατηγική που περνά μέσα από το ξερίζωμα των εστιών αντίστασης που εδώ και χρόνια στήνουν αναχώματα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον κοινωνικό εκφασισμό προβάλλοντας μια άλλη προοπτική για τις ζωές των «από κάτω».

Ο κόσμος τους καταρρέει, ο κόσμος μας αναδύεται.

 

Δεν αποτελούμε ερείπια του κόσμου τους που καταρρέει. Δεν μοιραζόμαστε έδρανα σε κανένα διευθυντήριο της εξουσίας. Δεν έχουμε συμφέροντα σε καμιά επένδυση και κανένα επιχειρηματικό σχέδιο. Δεν μιλάμε την γλώσσα των εισαγγελέων, των οικονομικών αναλυτών, των ρουφιανοδημοσιογράφων. Είμαστε τα υλικά του κόσμου που αναδύεται. Καθημερινά δημιουργούμε κινηματικές υποδομές αντιπληροφόρησης/έκφρασης/δημιουργίας, κύτταρα αυτοοργάνωσης και αυτοδιεύθυνσης, σχέσεις αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού. Καθημερινά οργανωνόμαστε σε κοινότητες αντίστασης και αγώνα σε κάθε κοινωνικό χώρο, στους κοινωνικούς/ταξικούς αγώνες της εποχής μας. Καθημερινά συγκρουόμαστε με τον πολιτισμό του ατομισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού, των οικονομικών εκβιασμών, της υλικής/ψυχικής/διανοητικής φτώχειας. Καθημερινά χτίζουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζήσουμε που δεν έχει ανάγκη καμία εξουσία και καμία κυβέρνηση, κανέναν μπάτσο και κανέναν δικαστή, κανένα μίσος και διαχωρισμό με τους γύρω μας, τον κόσμο της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας.  Αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του κόσμου είναι οι καταλήψεις και τα στέκια μας, οι αυτοοργανωμένοι κοινωνικοί χώροι σε κάθε γωνιά της πόλης και της χώρας. Και δεν θα αφήσουμε κανένα κομμάτι του εαυτού μας στα χέρια τους!

 

Κείμενο Αλληλεγγύης σε pdf

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *