ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ / ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3 ΣΤΙΣ 18:00, ΧΡΕΜΩΝΙΔΟΥ & ΥΜΗΤΤΟΥ

μικροφωνική

 

Την Παρασκευή 1/3, η δημοτική παράταξη της φασιστικής οργάνωσης χρυσή αυγή, φιλοδοξούσε να πραγματοποιήσει εκδήλωση σε γραφεία που της έχει παραχωρήσει ο δήμος Αθηναίων. Για 1η φορά, οι φασιστικές ορδές τους επιχειρούν να διαφημίσουν τις πρακτικές του μίσους και του κανιβαλισμού σε γειτονιές που γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι ανεπιθύμητοι.
Μέσα από διαδικασίες οριζόντιου συντονισμού και συνεννόησης, 200 αντιφασίστες-στριες κατάφεραν να ακυρώσουν την παρουσία των σύγχρονων ναζί μέσα από περιφρουρημένη διαδήλωση και συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία τους αλλά και κατά μήκος της οδού Φιλολάου. Η δυναμική της αντιφασιστικής συγκέντρωσης σε συνδυασμό με τους διαύλους επικοινωνίας που δημιουργήθηκαν με τους περίοικους κατάφεραν να αποκρούσουν και οποιαδήποτε απόπειρα βίαιης απώθησής των αντιφασιστών από το ένστολο σκυλολόι (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ κ.α) που εισέβαλλε στις γειτονιές μας για να προστατέψει τον μισθοφορικό στρατό του κράτους και του κεφαλαίου, τους χρυσαυγίτες.
Η μαζική πολιτική κίνηση των αντιφασιστών/στριων στο Παγκράτι είναι μια ακόμα κίνηση μέσα σε πλήθος άλλων που αναδύονται στις γειτονιές μας και ακυρώνουν καθημερινά και έμπρακτα την απήχηση της ακροδεξιάς ρητορικής, την εμπέδωση του φόβου και του κανιβαλισμού, την περαιτέρω προώθηση του εκφασισμού της κοινωνίας. Αποτελεί ένα ακόμα συλλογικό βήμα των κοινωνικών/ταξικών/πολιτικών αντιστάσεων που ριζώνουν στις γειτονιές και οικοδομούν τον πολιτισμό της αυτοοργάνωσης και της αυτενέργειας, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, της ρήξης και της σύγκρουσης. Αποτελεί ακόμα μια τρανή απόδειξη ότι ο αντιφασιστικός αγώνας είναι βαθύτατα αντικαθεστωτικός και αντικαπιταλιστικός, βαθύτατα ανατρεπτικός που δεν περιορίζεται σε δημοκρατικές εκκλήσεις και καταγγελίες νομιμότητας, αλλά επιδιώκει το συθέμελο τσάκισμα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
Απέναντι στην κοινωνική λεηλασία που επιβάλουν κράτος και αφεντικά, στη συκοφάντηση κάθε εστίας κοινωνικής αντίστασης, στην τρομοκρατία της καταστολής και των επιστρατεύσεων, σπάμε τον φόβο και την μοιρολατρία και δημιουργούμε κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά. Αποκρούουμε την τρομοκρατία των μπάτσων, των εισαγγελέων και των ρουφιάνων των ΜΜΕ αποδεικνύοντας ότι οι αγώνες μας δεν είναι ούτε νόμιμοι ούτε παράνομοι παρά δίκαιοι και αναγκαίοι. Παλεύουμε για τη σύνδεση και την επικοινωνία των αντιστεκόμενων και των αγώνων τους: από τις Σκουριές της Χαλκιδικής ως τα επιστρατευμένα εργοτάξια, από τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους σε κάθε γειτονιά της Αθήνας μέχρι τις πολύμορφες κοινωνικές/ταξικές αντιστάσεις που γεννιούνται σε κάθε περιοχή της χώρας. Συμβάλλουμε στη ριζοσπαστικοποίηση και την χειραφέτηση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων της εποχής μας και οργανώνουμε τη δική μας αντεπίθεση στον πολιτισμό της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του φασισμού και του κανιβαλισμού. Παίρνουμε εδώ και τώρα τις ζωές και τους αγώνες στα χέρια μας!

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 

 

Το Κείμενο σε pdf

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *