Προκύρηξη- Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας αναρχικών – αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

«Λευκές Νύχτες», δουλειά τις Κυριακές, δε θέλουν εργάτες, θέλουν μηχανές!

Την Κυριακή 13/4, η ανίερη συμμαχία κράτους/αφεντικών/εμπορικών συλλόγων επιδιώκει να εφαρμόσει για 3η φορά το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Η επίθεση στην κυριακάτικη αργία προστίθεται στον οδοστρωτήρα της βίαιης αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων: ωράρια-λάστιχο,«απελευθέρωση» απολύσεων,τσάκισμα συλλογικών συμβάσεων,γενίκευση της μαύρης εργασίας, ανακύκλωση ανέργων με προγράμματα «κοινωφελούς» εργασίας, μαθητείας κ.α. Η εφαρμογή των νέων συνθηκών εκμετάλλευσης βρίσκουν ευνοϊκό έδαφος πάνω στον διάχυτο φόβο, τη μοιρολατρία και τον κατακερματισμό στις τάξεις των «από κάτω» αυτής της κοινωνίας. Τα σχέδιά τους για την Κυριακή 13/4, αλλά και για κάθε Κυριακή πλέον, είναι οι μισοί να δουλεύουμε σα φοβισμένοι δούλοι χωρίς προοπτική, και οι άλλοι μισοί να κολλήσουμε στις βιτρίνες τους και σα χαζοχαρούμενοι καταναλωτές να ξεχάσουμε τη μίζερη καθημερινότητά μας και να συμβάλλουμε στο πετσόκομμα των συμφερόντων μας.

Και ενώ οργανώνουν την φτώχεια μας, την περιφρουρούν με νύχια και με δόντια. Ορθώνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για χιλιάδες ξένους εργάτες αναπαράγοντας τη φτηνή «παράνομη» εργασία τους. Επιβάλλουν φραγμούς και εισιτήρια στα νοσοκομεία & τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας. Αμολάνε εργολάβους για να κόβουν ρεύμα & νερό σ’ όσους δεν τη βγάζουν οικονομικά. Επιστρατεύουν έφορους & εισαγγελείς για να οργανώσουν πλειστηριασμούς & κατασχέσεις σπιτιών. Σπέρνουν κεφαλοκυνηγούς στα Μ.Μ.Μεταφοράς για να τρομοκρατήσουν επιβάλλοντας πρόστιμα σε φτωχοδιαβόλους που δεν έχουν ή δε γουστάρουν να πληρώνουν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Ποινικοποιούν κάθε μορφή συλλογικής διεκδίκησης και χτίζουν φυλακές «υψίστης ασφαλείας» για όσους δεν πειθαρχούν ή περισσεύουν απ’την απέραντη Μανωλάδα που γεννά η καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Να μην επιτρέψουμε η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας να θεωρηθεί άλλο ένα αυτονόητο.

Ήδη, στο όνομα της ανάπτυξης, συμπεριέλαβαν στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο το μέτρο των «52 εργάσιμων Κυριακών» σε 3 τουριστικές περιφέρειες της χώρας! Αντί να καταπίνουμε αμάσητα τα αυτονόητα των αφεντικών, ας προτάξουμε τα δικά μας προλεταριακά αυτονόητα: δεν ταυτίζουμε τη ζωή μας με τα χαμένα 8ωρα μας στα σύγχρονα-κάτεργα, έχουμε ανάγκη για πραγματικά ελεύθερο χρόνο, έχουμε ανάγκες και επιθυμίες που δε χωράνε στις αδηφάγες ορέξεις των αφεντικών για κέρδος.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ Ν’απαντήσουμε πειστικά και αποτελεσματικά στην επίθεση των αφεντικών. Να χτίσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη στις τάξεις των εκμεταλλευόμενων, ντόπιων και ξένων, εργαζομένων και ανέργων. Να στήσουμε τα συλλογικά μας οδοφράγματα ενάντια στην επέλαση του κεφαλαίου πάνω στις ζωές μας μέσα από την αυτοοργανωμένη και μαχητική ταξική μας δράση μέσα & έξω απ’τους εργασιακούς χώρους. Μέσα από τον οριζόντιο συντονισμό των κοινοτήτων αγώνα, των αγωνιζόμενων εργαζομένων και ανέργων των ανατολικών συνοικιών, στοχεύουμε στην κατάργηση του μέτρου στη πράξη. Η μαζική και δυναμική παρουσία στους δρόμους των γειτονιών μας μαζί με τους απεργιακούς αποκλεισμούς αποτελούν τα όπλα μας για να μπλοκάρουμε το κυριακάτικο άνοιγμα των μαγαζιών. Κανένας εργαζόμενος να μη φοβηθεί να απεργήσει, κανένας να μη βρει ευκαιρία για κυριακάτικα ψώνια. Γιατί θέλουμε πολύ περισσότερα απ’ όσα είναι πρόθυμοι να μας δώσουν. Θέλουμε τις ζωές και τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας! Για να τελειώνουμε με τον κόσμο των αφεντικών και του κεφαλαίου, της μισθωτής εργασίας και της ταξικής εκμετάλλευσης, για την κοινωνία της αλληλεγγύης, της ισότητας, της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ

Πλ.Δεληολάνη (Βύρωνας) στις 10.00

Πλ. Καισαριανής στις 10.00 π.μ

Πλ. Τερζάκη (Ιλίσια) στις 13.30 μ.μ

 Πρωτοβουλία αναρχικών – αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού.

13 Apriliou

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *