ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ

 

ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ

 

O 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν κληρώθηκε σημαιοφόρος του 6ου Δημοτικού σχολείου Δάφνης για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ο Διευθυντής του σχολείου σε μια απροκάλυπτα ρατσιστική κίνηση απαγόρευσε στον Αμίρ να είναι ο σημαιοφόρος και έδωσε την σημαία σε άλλο παιδί. Παράλληλα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στήριξε την επιλογή του διευθυντή με ανακοίνωση του. Πάνω σε αυτό το ήδη διαμορφωμένο εθνικιστικό και ξενοφοβικό κλίμα πάτησε η φασιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε με πέτρες και μπουκάλια στο σπίτι του Αμίρ τα ξημερώματα της Παρασκευής 3/11.

 

Η επίθεση των ασπόνδυλων στο σπίτι της οικογένειας του Αφγανού μετανάστη με σκοπό την τρομοκράτηση και την επιβολή κυριαρχίας δεν μπορεί να ειδωθεί ξέχωρα από τον θεσμό των παρελάσεων, την ετήσια ιστορία με την σημαία και ποιος θα την κρατήσει και την καθημερινή φασιστοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Εδώ, η πράξη του διευθυντή και η στήριξη του από τους γονείς δεν συνοδεύτηκαν από αγκυλωτούς σταυρούς και μαιάνδρους αλλά παρόλαυτα έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους. Στιγμάτισαν και περιθωριοποίησαν ένα μικρό προσφυγόπουλο και την οικογένεια του, προστάτεψαν το εθνικοχριστιανικό λάβαρο από τα χέρια ενός μουσουλμάνου και έκλεισαν το μάτι στους καθαρόαιμους φασίστες ώστε να ολοκληρώσουν τη δουλειά.

 

Η περίπτωση της Δάφνης δεν είναι μοναδική. Θυμόμαστε τους αντίστοιχους γονείς σε Πέραμα, σε Ωραιόκαστρο και αλλού που αρνούνταν να δεχτούν προσφυγόπουλα στα σχολεία. Θυμόμαστε τον ρατσιστικό όχλο σε μια σειρά από περιπτώσεις όπου σε αγαστή συνεργασία με τους Χρυσαυγίτες (Μενίδι, Χίος, Άγιος Παντελεήμονας) επέβαλλαν την τάξη και την ασφάλεια. Παράλληλα, οι μιλιταριστικές/εθνικιστικές παρελάσεις υπάρχουν μόνο για να να τονώνουν το πατριωτικό αίσθημα των πληβείων και να σπέρνουν διαχωρισμούς. Δεν θα αφήσουμε στις γειτονιές μας που έχουν ιστορία προσφυγική να κυριαρχήσει ο φόβος και η μισαλλοδοξία. Μετανάστες/στριες και ντόπιοι/ες ας στείλουμε τους φασίστες και τους ρατσιστές μαζί με τις παρελάσεις τους και τα εθνικά τους σύμβολα στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας.

 

ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

ΠΛ. ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ, ΔΑΦΝΗ

7/11/2017 – 18:00

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *