ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 19.00 στην Κατάληψη Φιλολάου 99, Παγκράτι ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ “Ο ΑΓΩΝΑΣ” για τους αυθόρμητους και αυτοοργανωμένους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες 1975-1979 ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με την συμμετοχή του αγωνιστή ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟ Υ

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 19.00 στην Κατάληψη Φιλολάου 99, Παγκράτι

Προβολή ντοκυμαντέρ “Ο ΑΓΩΝΑΣ” για τους αυθόρμητους και αυτοοργανωμένους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες 1975-1979 και συζήτηση με την συμμετοχή του αγωνιστή Στέργιου Κατσαρού.

Για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες της μεταπολίτευσης, για την ανάπτυξη του κοινωνικού ανταγωνισμού υπό καθεστώς στρατιωτικής χούντας ή κοινοβουλευτικής δικτατορίας, για την υπεράσπιση μαχητικών στιγμών και πρακτικών αγώνα και την προσπάθεια συκοφάντησης, ελέγχου και καταστολής τους από τους κομματικούς μηχανισμούς, για την εναντίωση στις κυρίαρχες αφηγήσεις εθνικής συμφιλίωσης και ταξικής ειρήνευσης και τον μύθο της δημοκρατικής ομαλότητας. 

Για την επικαιρότητα των αυτοοργανωμένων κοινωνικών και ταξικών αγώνων, της επαναστατικής θεωρίας και πράξης. 

“Σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου οι οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς αντιδρούν στην καπηλεία της εξέγερσης από τη μεριά των κομμάτων, που όχι μόνο δε συμμετείχαν (σαν κόμματα) αλλά ήταν εναντίον της, με το σύνθημα «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, αλλά εξέγερση και πάλη λαϊκή». Το σύνθημα αυτό είναι λαθεμένο. Αν λαϊκή γιορτή σημαίνει ότι οι μάζες δεν είναι θεατές, αλλά δρώντα πρόσωπα που διαμορφώνουν οι ίδιες τα δρώμενα, τότε μπορούμε να πούμε ότι κάθε εξέγερση είναι γιορτή, με την πιο πιστή και πρωτογενή σημασία της λέξης”.

Σ.Κατσαρός

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *