Ανταπόκριση από την παρέμβαση στο Δικηγορικό σύλλογο Αθηνών για την υπεράσπιση της κατάληψης Φιλολάου 99


ΜΕΣΙΤΕΣ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ  ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Την  Πέμπτη το πρωί 25.07 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Δικηγορικό σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α.)  ως συνέχεια των πολύμορφων παρεμβάσεων που έχουμε αποφασίσει για την πολιτική υπεράσπιση της αναρχικής κατάληψης Φ99 . Αποτελεί  μια από τις πολλές κινήσεις που θα ακολουθήσουν εντείνοντας την συλλογική μας βούληση να μην αφεθεί ούτε χιλιοστό χώρου σε όσους  μας επιτίθενται.

Η παρέμβασή μας  στο Δ.Σ.Α  είχε ως στόχο να τους γνωστοποιήσουμε τις ύποπτες δραστηριότητες και τα αθέμιτα μέσα που μετέρχεται ο συνάδελφος τους Χαράλαμπος Μιχαήλ με σκοπό την νομιμοφανή υποστήριξη της κερδοσκοπίας που επιχειρεί να επιτύχει από κοινού με τον φερόμενο ιδιοκτήτη Βασίλη Παναγιωταρά απέναντί μας. Να επισημάνουμε το ρόλο και την εμπλοκή του στις κομπίνες στήνουν. Να απαιτήσουμε την απόσυρσή του από την υπόθεση του ακινήτου Φ99 αλλά και να προειδοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλον από το σινάφι του θελήσει να πάρει την θέση του, ότι θα έχει την ίδια τύχη. Θα μας βρει απέναντί του!

Η παρέμβαση πλαισιώθηκε από δεκάδες συντρόφους/ισσες  και διήρκησε μια ώρα. Ξεκινήσαμε από τον πεζόδρομο της Νομικής επί της Μασσαλίας έως  το κτήριο του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών. Σε όλη τη διαδρομή αλλά και εντός του κτηρίου πετάγονταν  τρικάκια, κολλήθηκαν αφίσες, μοιράστηκαν  κείμενα σε περαστικούς και δικηγόρους  εκθέτοντας  το ιστορικό της επιχειρούμενης εκκένωσης της κατάληψης της Φ99 και του ρόλου που έχει διαδραματίσει ο δικηγόρος Χαράλαμπος Μιχαήλ. Ο εν λόγω δικηγόρος, Χαράλαμπος Μιχαήλ εργάζεται εδώ και χρόνια ως νομικός σύμβουλος του Δήμου Ιλίου πλάι στον «δια βίου» δήμαρχο Ζενέτο ενώ διατηρεί προνομιακές επαφές και με την Διεύθυνση του Υποθηκοφυλακείου-Κτηματολογικού γραφείου Αθηνών.  Μαζί με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη  Βασίλη Παναγιωταρά,  έχουν καταστρώσει μια κακοστημένη κομπίνα για την αρπαγή του ακίνητου της Φιλολάου 99 και Νεοπτολέμου.

Η κίνησή μας αυτή είναι συνέχεια της προηγούμενης παρέμβασης στο σπίτι του υποτιθέμενου ιδιοκτήτη Βασίλη Παναγιωταρά στα Πετράλωνα η οποία είχε στόχο να αναδείξει και να στοχοποιήσει τα  κερδοσκοπικά κίνητρα και τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιεί, για την αρπαγή του απελευθερωμένου χώρου της Φιλολάου 99 και Νεοπτολέμου από τον κόσμο του κινήματος, από τον κόσμο της γειτονιάς του Παγκρατίου, από τον κόσμο του αγώνα.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι η επιλογή μας να δημιουργήσουμε συλλογικά και αδιαμεσολάβητα ένα ανοικτό απελευθερωμένο εγχείρημα για εμάς, για τις γειτονιές που ζούμε, για τους αγώνες που δίνουμε, για το κίνημα που συμμετέχουμε, δεν μπορεί να μπει σε κανένα χρηματιστήριο αξιών ούτε και να αναγνωρίσει τίτλους ιδιοκτησίας. Ας έχουν στο νου τους επίσης ότι οι μεθοδεύσεις τους εναντίον μας, τους καθιστά το μακρύ χέρι της κρατικής καταστολής ενάντια σε έναν αυτοοργανωμένο χώρο αγώνα και στο σύνολο των αγωνιζόμενων ανθρώπων που συμμετέχουν ή στηρίζουν τέτοια εγχειρήματα στην Αθήνα και παντού. Και ως τέτοιοι, θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν θα επιτρέψουμε ο πολιτισμός της ιδιοκτησίας να μας κλέψει έναν ακόμα ζωτικό χώρο γιατί οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια των κτιρίων, είναι τα θεμέλια για το χτίσιμο ανατρεπτικών σχέσεων: σχέσεων αλληλεγγύης, ισότητας και κοινοκτημοσύνης μεταξύ των καταπιεσμένων. Απέναντι στον εκβιασμό και την αρπακτικότητα της ιδιοκτησίας, απαντάμε ξεκάθαρα: ένα κατειλημμένο σπίτι γεμάτο ανθρώπους, επιθυμίες και συντροφικότητα, ένας αυτοοργανωμένος χώρος αγώνα, οι καταλήψεις συνολικότερα δεν είναι νόμιμες ή παράνομες, είναι αναγκαίες.

ΜΠΑΤΣΟΙ  ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΖΟΥΜΕ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ.

ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ-ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AIRBNB ΚΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Related Images:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *